Skip to content
11 reacties
1369 weergaves

Me too of uitlokken

Sinds the Voice me too zijn er veel meer gevallen van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Wat ik me afvraag, is het "allemaal" de schuld van de man of is het slachtoffer er ook debet aan? IK ZEG NIET DAT ER NIETS IS GEBEURD!!!! Bij ons op school heeft een lerares aangifte gedaan tegen een groep jongens en een paar leraren wegens seksueel getinte opmerkingen over haar uiterlijk. Maar dan denk ik.... Kijk eerst eens in de passpiegel wat je aan hebt. Een strak minirokje wat net over je kont zit.... Ja, ze kan het hebben maar ga je zo voor de klas staan???? We hebben meer meiden op school die bijna in hun blote kont lopen en zo achter het raam op de Wallen kunnen gaan zitten. We moesten een enquête invullen over dit onderwerp. Er was een vraag bij of we zelf wel eens lastig zijn gevallen. Wat mij opviel was dat zulke types ja invulden en meiden zoals mij (normaal gekleed, broek, shirtje) nee invulden. Er kwamen reacties van... "Je mag toch zelf weten wat je aantrekt???" Ja, dat mag.... Maar waarom loop je er bij als een hoer? Mensen die je aanranden of verkrachten moeten hard worden aangepakt maar al jij je als vrouw opzichtig aankleedt en aandacht vraagt moet je niet piepen als je die aandacht krijgt. Wat is jullie mening?

16 jaar
11 maanden geleden

11 Reacties

  • M19 helemaal mee eens. Celebrities maken velen onzeker. Jammer. Hollywood heeft veel stuk gemaakt.

    29 jaar
    11 maanden geleden
  • Wat ik niet kan begrijpen: je minderjarige dochter doet mee aan the voice, de coach nodigt kandidaten en de ouders uit voor een BBQ en daar zit hij aan de billen van je dochter. Je doet verder niets maar als blijkt dat je dochter geen zangeres gaat worden dan doe je ineens aangifte???

    Ik vind dat hele Mee too gebeuren zwaar overdreven. Natuurlijk gebeuren er dingen die fout zijn. Die moeten worden gestraft. Maar hier vallen ook onschuldige slachtoffers en dan bedoel ik "daders" die onterecht van iets worden beschuldigd. Als ik een hekel aan iemand heb dan kan ik heel makkelijk aangifte doen van iets, ik noem maar wat, ongewenste aanraking. Dan moet de "dader" maar kunnen bewijzen dat het niet is gebeurd. En daarmee begrijp ik TS volkomen wat ze zegt dat ons land goed is in overdrijven.

    Nog iets anders, excuses maken voor het slavernijverleden. Dat is geschiedenis. De mensen van nu hebben niets met het slavernijverleden te maken. Je kunt de Duitsers en Spanjaarden van nu toch ook niet verantwoordelijk houden voor de misdaden in de oorlogen die ze gevoerd hebben? Mijn opa is zijn vader op jonge leeftijd verloren. Mijn overgrootvader is opgepakt, heeft 3 maanden in de Blokhuispoort in Leeuwarden gezeten, werd via Westerbork naar Duitsland gebracht en is daar overleden, 30 jaar oud, vader van 4 jonge kinderen! Moet de bondskanselier van Duitsland dan excuses maken aan mijn opa en aan alle andere nabestaanden van de geschatte 78 miljoen slachtoffers?

    Wat gebeurd is is gebeurd, dat is niet terug te draaien. Maar we moeten wereldwijd er voor zorgen dat het niet weer gebeurt.

    18 jaar
    11 maanden geleden
  • Het is de voice. Celebrities zijn nep, alles aan hen is nep. Er kan in sommige gevallen best wat gebeurt zijn maar al bij al vind ik het leven van een artiest maar triest. Altijd doen alsof. Mensen onzeker maken met het perfecte plaatje. Niet teveel aandacht besteden aan die mensen op tv. Hun hele bestaan is meestal gebakken lucht en iedereen wil het maar nadoen en als het niet lukt worden mensen onzeker. Tv is vergif voor je mind

    19 jaar
    11 maanden geleden
  • Jongen22. Bedankt voor jouw lieve bricht. Dat heeft mij goed gedaan. Ik had er zelfs al slecht van geslapen. Ik begon oprecht te twijfelen, maar jij hebt met jouw bericht mij weer helemaal op het goeie spoor gezet. Hartstikke bedankt hiervoor.

    17 jaar
    11 maanden geleden
  • Een "beetje" sexy of "hoerig" vind ik nogal een verschil. Ik ken ook meiden met een string en een zo kort mogelijk minirokje aan en kijken van.... ben jij ook zo geil? en iedere week een andere jongen hebben. Je hoeft je niet al del te gedragen.

    En vrouwen fluiten niet naar jongens??? Weet niet waar je woont maar hier fluiten meiden en vrouwen wel naar goed uitziende jongens en mannen.

    Ik vind het wel raar dat het zeer over trokken wordt. Je moet tegenwoordig vragen of je iemand een hand mag geven. Iemand spontaan een zoen geven is al aanranding. Ik hoor van mijn broertje dat de jongens op voetbal met de boxer aan moeten douchen omdat je anders elkaars piemel kunt zien. Nou en??? Is naar elkaar kijken ook al seks?

    Natuurlijk zijn er regels maar je kunt ook overdrijven en daar zijn we in dit land heel erg goed in met alle protesten van de afgelopen jaren. Gaan nu alle preutse mensen de Wallen blokkeren en de nudisten en naturisten de A1 blokkeren? Ik noem maar iets geks hoor.

    17 jaar
    11 maanden geleden
  • @M17, maak je geen zorgen dat je te ver gaat. Jongens vinden het geweldig om door jullie aangeraakt te worden. We worden nu al jaren om de oren geslagen met die ellendige #metoo met als resultaat dat we zelf niks meer durven. We zijn tamme wezens geworden die geen enkel initiatief meer durven te nemen uit angst dat het slecht zou vallen. #metoo heeft ontzettend veel schade aangericht en ik ben bang dat het nog meerdere generaties zal duren voor we weer onszelf durven zijn.

    22 jaar
    11 maanden geleden
  • Ik vraag mij nu opeens af of ik mijzelf ook af en toe schuldig maakt aan Me Too, want ik ben van nature vrij spontaan en als ik heb behalve vriendinnen ook best wel veel vrienden, jongens dus. Als wij bij elkaar zijn en het gezellig hebben, dan knuffel ik soms zomaar een van mijn vrienden of ik leg mijn arm om zijn schouder of op zijn bovenbeen. En om dat te doen bij een leuke jongen laat mij niet onberoerd en dat zeg ik eerlijk. Het gebeurt meestal spontaan en bezorgt mij wel een gelukkig gevoel. Maar ik vraag mij opeens af of ik mij (van mijn kant) dan niet ook schuldig maakt aan Me Too, want deze jongens vragen hier niet om. Ze zeggen ook niet dat ze dat niet willen, maar misschien denken ze dat wel, maar willen ze dat ook wel niet zeggen, bedenk ik mij nu. Ik ben nu wat in vertwijfeling, omdat ik mij opeens afvraag of ik hiermee misschien ook niet te ver ga. Omgekeerd van meisje naar jongen kan dat natuurlijk net zo goed, bedenk ik mij.

    17 jaar
    11 maanden geleden
  • M16, ts, ik kan het niet met je eens zijn. Hoewel je weet dat je wat extra aandacht trekt als je je, zoals ik, graag een beetje uitdagend kleedt is de manier waarop die aandacht komt toch volledig voor rekening van degene die erop reageert. Het is dan ook onzin om te stellen dat je er dan gelijk als een hoer bij loopt. Die kleding is in elke winkel te koop en past dus in de huidige mode. Van uitlokken is alleen sprake als je je ook als zodanig gedraagt. Aan de andere kant moeten we ook niet alles gelijk als grensoverschrijdend zien. Een opmerking dat je er goed, sexy of zelfs lekker uitziet zonder verdere bedoelingen is voor mij eerder een compliment dan ongewenst gedrag. Voor slet of hoer uitgemaakt worden is iets heel anders. Hetzelfde verschil is er tussen iemand die denkt een kans bij je te maken en iemand die zonder reden probeert aan je te gaan zitten. Maar ik vind niet dat we onze kleding aan moeten gaan passen voor een groepje mensen dat blijkbaar alles seksualiseert, want dan geven we ze gelijk in plaats van dat zij hun ongepaste gedrag veranderen.

    21 jaar
    11 maanden geleden
  • "Mannen dragen ook hemdjes zonder mouwen, korte broeken enz. Maar je ziet geen vrouwen die fluiten of hen lastig vallen".

    Dan moet je beter het nieuws volgen M18!!!!

    Een paar jaar geleden is er een jongen van 14/15 jaar aangerand in een bus door een vrouw van middelbare leeftijd. Het filmpje stond op dumpert. Je kon zien hoe zij hem zijn shirt uit trok en toen de jongen z'n broek uit wilde trekken.

    In 2021 zijn twee vrouwen van 25 jaar veroordeeld tot een dag gevangenisstraf en een taakstraf van 120 en 60 uur voor het aanranden van een 17 jarige pizzakoerier en het filmen daarvan.
    Daarbij speelt schaamte een grote rol dat jongens en mannen niet zo snel aangifte zullen doen.

    Iedereen kan slachtoffer worden van aanranding. Of je nu jong bent of oud, jongen of meisje, man, vrouw of genderneutraal. Aanranding betekent: ongewenst seksueel aangeraakt worden of gedwongen worden geslachtsdelen van iemand anders aan te raken. Je bent aangerand als je gedwongen op een seksuele manier bent aangeraakt of gedwongen bent de geslachtsdelen van iemand anders aan te raken.

    Om iemand aan te randen hoef je fysiek niet sterk te zijn. Vrouwen zijn vaak sterker in verbaal geweld.

    19 jaar
    11 maanden geleden
  • Ik denk niet dat er plots meer gevallen zijn, er zijn er gewoon meer die aan het licht komen.

    Mannen dragen ook hemdjes zonder mouwen, korte broeken enz. Maar je ziet geen vrouwen die fluiten of hen lastig vallen. Ook geen vrouwen die toevallig in hun 'vruchtbare periode' zijn.

    Als je je sexy kleedt mag je wel wat meer (begerige) blikken verwachten als vrouw, maar het overschrijden van grenzen, dat is nog altijd iets waar de dader zelf voor kiest, het is nooit iets dat het slachtoffer heeft uitgelokt of waar het slachtoffer om heeft gevraagd.

    18 jaar
    11 maanden geleden
  • Mijn beeld is een beetje ambivalent. Aan de ene kant vond ik dat sommige vrouwen wel erg snel op hun teentjes zijn getrapt. Aan de andere kant heb ik ook best wel eens te maken met mannen of jongens die zich grensoverschrijdend gedragen. Ik loop er, in jouw woorden, misschien ook wel bij als een hoer. Ik heb best wel een boezem en die kan ik nou eenmaal niet eraf halen. Ik hou ook van strakkere kleding en die draag ik voor mezelf niet voor een ander. Zeker niet voor een of andere lelijke oude gast. Afgelopen jaar op vakantie ( ik was dus toen 14) ben ik lastiggevallen door de bewaker ( was denk ik dik in de 30) van mijn camping. Hij vroeg of mijn borsten echt waren, probeerde me aan te raken en de avonden erna probeerde hij steeds contact te maken. Dat voelde echt heel ongemakkelijk.
    Dus ik vind dat een opmerking misschien wel mag maar als je merkt dat een ander het niet op prijs stelt hou je gewoon op.

    15 jaar
    11 maanden geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten