Skip to content
3 reacties
913 weergaves

Rekening splitsen of vriend portemonnee laten trekken?

Ik ben wel benieuwd hoe jullie hierover denken. Binnen mijn vriendinnengroep wordt er namelijk al heel erg verschillend over gedacht. Als ik over mezelf spreek; ik en mijn vriend splitsen vrijwel altijd de rekening en ik vind dit ook niet meer dan normaal eigenlijk. Ik zou ook echt niet willen dat hij altijd alles (voor mij) betaalt.
Ik zou me dan ten eerste heel afhankelijk voelen en ergens ook wel verwend ofzo. Sommige vriendinnen van mij laten alles door hun vriend betalen en één vriendin houdt zelfs gemakkelijk haar hand op als ze gaat winkelen met haar vriend. Ik vind dat echt heel verwend en snap niet dat je dat wilt.
Verder betaalt mijn vriend best wel eens iets zelf (bijv. als we ergens koffie drinken of gewoon als hij weet dat ik niet veel heb kunnen werken o.i.d). Dan vind ik dat juist lief en waardeer ik het ook. Maar ik vind er een verschil in zitten of je altijd maar ervan uitgaat dat de ander betaalt, of het soms spontaan is en je het ook waardeert. Zo betaal ik ook wel eens iets, als we bijv. eten bestellen, dan vraag ik het niet altijd terug aan hem, alhoewel hij vrijwel altijd direct mij wel dan de helft terug betaalt.
Verder vind ik er wel lichtelijk een verschil in zitten of je student bent of werkt. Ik en mijn vriend zijn beide studenten en we hebben ongeveer evenveel te besteden, daarom vind ik het niet meer dan normaal dat we beide evenveel betalen. Sommige van m’n vriendinnen vinden hem daarom geen ‘gentleman’, maar dat vind ik écht niet in zulke materiële dingen zitten.

16 jaar
1 jaar geleden

3 Reacties

  • Je hebt toch zelf geld? Ik ga niet alles betalen voor de moderne vrouw dat graag de broek draagt

    19 jaar
    11 maanden geleden
  • Jemig uit eten met je vriendje.
    Ik ben ook 16 maar ik kom met mijn vriendje niet verder dan een snackbar of een supermarkt.
    We werken wel allebei maar daar verdienen we nog geen 100 euro per maand mee.

    Maar we splitsen de kosten meestal wel en soms trakteert hij of ik.
    We bestellen wel eens pizza als we samen thuis film gaan kijken. Maar dat krijgen we meestal van onze ouders.

    Wat sommige van jouw vriendinnen doen vind ik echt niet kunnen.
    Dat zijn gold diggers de hele tijd op de centen van hun vriendjes teren.
    En dan zeker zelf niet eens gaan werken?

    16 jaar
    1 jaar geleden
  • Ik ben het volledig met je eens. Meestal als mijn vriendin en ik ergens eten, splitten we de rekening. Meestal bij de goedkopere dingen (zoals drankje of ijsje ofzo) trakteer ik weleens en zij ook. Netto betalen we allebei ongeveer evenveel denk ik. Ik ben zeker niet gierig hoor en heb genoeg geld, maar ik vind niet dat ik mijn vriendin anders moet behandelen dan zij mij en zo zijn we allebei tevreden. En wat TS ook al zegt, zo is trakteren veel leuker dan wanneer het een gewoonte is om als jongen altijd alles te betalen. Overigens had ik er natuurlijk precies hetzelfde over gedacht als ik een meisje was met een vriend, maar dat lijkt me logisch.

    17 jaar
    1 jaar geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten