Skip to content
19 reacties
2428 weergaves

Scheren

Ik lees en hoor veel van meiden die het ‘verplicht’ vinden om van alles te gaan scheren. Tegenwoordig scheren we de oksels, de benen, de bikinilijn (of alles wat daar zit) en sommige zelfs de armen (en in hele extreme mate de wenkbrauwen om ze vervolgens weer te tekenen). Laatst was er ook een artikel over dat het weer ‘in’ word om je oksels niet te scheren.

Wat ik me nu dus af vraag is waarom doen we dat allemaal? Er zijn landen waar topmodellen gewoon met beenhaar lopen en dat helemaal niet vreemd is, terwijl het hier bijna sociaal verplicht is om je benen te scheren. Wat is jullie mening hier over? Waarom scheren jullie? zou je er op tegen zijn om bijvoorbeeld niet meer je benen te ‘moeten’ scheren? Zijn er ook mensen die hun benen bijvoorbeeld niet scheren? (als in: ik vind het niet nodig)

16 jaar
1 jaar geleden

19 Reacties

  • Mijn vriendin scheert alles kaal. Ze vind dit gewoon fijner en vrouwelijk. Ik vind het ook mooier bij haar staan. Bij mijzelf boeit het mij oprecht niet zo veel. Ik laat daarom mijn vriendin bepalen of en wanneer ik weer geschoren moet worden wat ze vervolgens dan ook doet.

    18 jaar
    11 maanden geleden
  • Vorige reactie was niet doorgekomen, dus nog poging. Ik vind het zelf niet(meer) nodig om te scheren. Ik heb al jaren een enorme bos schaamhaar. Wel gedaan hoor kaal scheren. Maar ik was het zo zat...jeuk irritatie ingegroeide haartjes...en dacht ook en vind nog steeds voor wie doe ik het. Persoonlijk vind ik het ook mooier en fijner om gewoon puur natuur te zijn. Grappig dat door mijn looks, bij mij nooit iemand verwacht dat ik veel schaamhaar heb. Mijn okselhaar knip ik nu iets korter, maar scheer dat ook al jaren niet meer. Mijn vriend vind het ook mooier en juist super dat niet scheer. Ik ben schoon van mezelf en was me elke dag. Dus tja de 1 kaal de ander kort getrimd en ik weer vol behaard. Iedereen weet anders toch...als je maar gelukkig bent en jezelf accepteert.

    22 jaar
    11 maanden geleden
  • Ik scheer mijn oksels en mijn benen.
    Mijn schaamhaar is kort getrimd en mijn schaamlippen geschoren. Het laatste doe ik voornamelijk omdat mijn vriend het fijn vindt dat het daar kaal is wanneer hij mijn kutje likt.

    Het is voor mij dus geen verplichting, maar gewoon omdat ik het zo wel fijn vind.

    18 jaar
    11 maanden geleden
  • Inderdaad M22, je mag best je voorkeur aangeven bij je partner. Er zijn genoeg jongens en meiden die voor zichzelf geen heel sterke voorkeur vinden en dus graag voor hun partner doen wat hun partner mooi vindt. Ik scheer ook omdat mijn vriendin dat mooier bij mij vindt, was ik vrijgezel geweest dan had ik denk ik niet zoveel moeite gedaan. Maar ik doe het graag omdat ik weet dat zij het waardeert.

    23 jaar
    11 maanden geleden
  • Waarom zou je je niet mogen scheren omdat je vriend dat nu eenmaal mooier vindt en hij graag je kut ziet in plaats van schaamhaar? Ik scheer mijn kut graag glad voor hem, hij likt me heerlijk en hij wil geen haartjes tussen zijn tanden. Ik laat wel een wat korter getrimd driehoekje staan, boven mijn kut. En mijn vriend scheert zijn gehele zak, ik lik graag zijn zak, maar wil ook geen haartjes in mijn mond.

    22 jaar
    11 maanden geleden
  • Ik scheer mezelf ook wel, maar dat doe ik alleen voor mezelf en niet voor anderen. Als je je liever niet scheert, dan doe je dat niet. Zolang je het maar doet voor jezelf en je je er goed bij voelt.

    14 jaar
    11 maanden geleden
  • Ik vind dat je moet doen weer je jezelf (en je relatie) fijn bij voelen. Mijn vriendin en in scheren wel alles, wat wij gewoon fijn vinden.

    18 jaar
    11 maanden geleden
  • Ik scger schaam en okseljaar niet. Er moet namelijk niks en aleen maar omdat het trendy zou zijn of om anderen tt doen vind ik geen reden. Hoe sta je er zelf in? Het is gewoon natuurlijk dus waarom zou e ook? En weggeschoren, sorry maar dat vind ik bij een meisje ook niet mooi. Het heeft wel wat, oksel- en schaamhaar. Maar doe het vooral voor jezelf als je het doen en niet voor een ander. En als het lekker voel of je er goed bij voelt of gewoon schijt aan andermans mening hebt, laat het dan vooral staan. Ik houd er wel van hoor bij een meid/vrouw. Beiden dus.

    19 jaar
    11 maanden geleden
  • Alles gelaserd. Vind (schaam)haar zo onverzorgd. Ben er nu bijna vanaf en vind dat heel erg prettig

    23 jaar
    1 jaar geleden
  • Ik en mn vriendin laten ook alles staan. Lekker puur natuur en makkelijk. Wel schoon houden uiteraard. Zelfs op het strand in de zomer scheren we niks. Soms zie je doorheen maar jammer dan.

    23 jaar
    1 jaar geleden
  • Heb ook altijd al een behaarde vagina, het is een,zeg maar serieuze zwarte bos nu ik 16 ben. Heb nooit zin of de behoefte om een kale of gtrimde vagina te hebben, ik ben gewoon een meisje dat het mooi en fijn vind behaard te zijn. Ach, ik heb heus wel een jongen gehad die me te behaard vond, pech voor hem hi hi! Veel jongens kijken wel even verbaasd,maar meestal blijken ze het heel opwindend te vinden als ze de eerste keer zien dat ik een grote en flink behaarde vagina heb, en het wordt steeds meer geaccepteerd. Sharon x

    16 jaar
    1 jaar geleden
  • @meisje 22: Het is toch ook gewoon lekker makkelijk. Mijn vriendin vond het idee om haar schaamhaar te laten staan eerst maar niks, maar nu ze het eenmaal zo heeft vindt ze het ontzettend makkelijk om er niks meer aan te hoeven doen. Het scheelt een hele hoop gedoe en huidirritatie, en ze hoeft zich nooit meer druk te maken om hoe het er daar beneden uit ziet. Zij is er nu heel blij mee om het harig te hebben.

    23 jaar
    1 jaar geleden
  • Ik scheer nu al ruim 4 jaar niet meer. Ik was dat "moeten" zo zat en dacht echt ook waarom en voor wie doe ik het. Plus jeuk en ingegroeide haartjes ellende. Mijn vriend vind het geweldig dat ik al mijn schaamhaar heb. Ik scheer mijn benen scheer ik alleen in de zomer en oksels scheer ik niet... alleen knip ik dat wat korter ook in de zomer. Mn vagina doe ik niets aan daar laat ik alles altijd staan

    22 jaar
    1 jaar geleden
  • Ik heb ook weinig been en okselhaar dus ik scheer dat niet zo vaak.
    Wel veel schaamhaar maar dat laat ik zo.

    15 jaar
    1 jaar geleden
  • Mijn vriendin heeft vrijwel geen beenhaar, dus dat scheert ze niet. Haar schaamhaar scheert ze ook niet. Alleen haar oksels scheert ze ongeveer één keer per week.

    23 jaar
    1 jaar geleden
  • Ja ik scheer. Ja omdat dat zeer hard nodig is bij mij na één week. Ik heb heel donker haar dus dat zie je lekker overal goed. Ik scheer mijn benen en oksels. Schaamhaar doe ik eerst knippen en daarna met ontharing crème. Meestal één keer in de maand omdat ik verder te lui ben om dat iedere week te doen. Ik heb toch geen vriend dus daar hoeft het niet voor gelukkig. Tot 3 jaar geleden deed ik ook mijn armen, maar die haren zijn nu immers zo dik en donker dat ik eigenlijk niet weet wat ik ermee aanmoet, want ik schaam me er wel voor, niet extreem maar ik ben er niet blij mee laten we het zo zeggen, het is bijna net zo dik als schaamhaar. Ik scheer helaas ook mijn gezicht, ik heb snel een bakkebaard groei. Ik wil graag in de toekomst alles weg laten laseren, vooral in mijn gezicht, de rest boeit me niet zo.

    20 jaar
    1 jaar geleden
  • Heb alles laten laseren en heb bijna geen (schaam) haar meer. Ben daar erg blij mee

    23 jaar
    1 jaar geleden
  • Ik heb het geluk dat ik roodharig ben en dat het haar op mijn benen bijna niet zichtbaar is.
    Ik hoef dus mijn benen niet te scheren.
    Ik scheer mijn poesje in een dun streepje dat vind ik mooi
    En mijn oksels hars ik.

    Voor wie ik het doe?
    Voor mijzelf en voor mijn vriendje.
    En voor alle andere mensen die me naakt zien.
    Ik ben het M16 die een huidziekte heeft en daarom thuis bijna altijd naakt is.
    En juist door het haar in mijn liezen en oksels weg te scheren of harsen heb ik minder last van eczeem.

    Wat ik wel ontzettend lelijk vind is beenhaar onder een panty.
    Dat zie ik wel eens op straat en dan echt van die lange zwarte haren iieuw.
    Maar iedereen moet doen wat ze prettig vinden.

    16 jaar
    1 jaar geleden
  • Ik scheer mijn benen en oksels alleen in de zomer als het warm is.
    Maar schaamhaar doe ik niks aan.

    15 jaar
    1 jaar geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten