Skip to content
48 reacties
9757 weergaves

Topless zwemmen

Van de week las ik dat er in het buitenland al meerdere plaatsen zijn, waaronder Barcelona, waar je als meisje of vrouw topless in het zwembad mag. Nu zwem ik graag topless, dus ik zou het fijn vinden als dat hier ook gewoon mocht in het zwembad. Wat vinden jullie daarvan en zouden jullie dan ook topless gaan zwemmen?

20 jaar
1 jaar geleden

48 Reacties

  • Waarom is het voor je vriend helemaal geen issue?! Durft hij zichzelf niet naakt te laten zien? Als je er anders naar kijkt en vindt dat ieder lichaam in weze mooi is ga je er vanzelf anders naar kijken en over denken. Dit is onze ervaring vanuit een threpeutische opleidingsgroep waarin dat voor 90% van de deelnemers zo uitpakte. Mooi om dit te ervaren en mooi dat we voor onszelf die vrijheid ontdekten en namen.

    22 jaar
    8 maanden geleden
  • Je mag inderdaad gewoon topless op het strand en ik merk dat dit stilaan ook wat vaker voorkomt. De bikinibroekje worden wat kleiner achteraan, sommige gaan voor een string.
    Ik vermoed dat sommigen dit op het naaktstrand doen omdat ze dan niet de uitzondering zijn. En op een naaktstrand zullen ook niet snel stiekem foto's worden gemaakt, iets wat misschien ook wel een vrees is bij sommigen?

    22 jaar
    8 maanden geleden
  • Als het over topless gaat zijn er altijd mensen die beginnen over het naaktstrand. Maar je mag overal topless zijn dus kan ik het gewoon doen. Zal mij een zorg zijn wat een ander daarvan vindt. Bovendien, ik was meestal met vriendinnen waarvan, op een enkele uitzondering na die het weleens probeerde, verder niemand zonder topje ging. Dan ga je toch niet op het naaktstrand zitten? Tegenwoordig vaak met mijn vriend en dan is het al helemaal geen issue.

    21 jaar
    8 maanden geleden
  • Ik zwem soms wel topless op het strand of bij een meertje in de buurt. Niet speciaal op een naakstrand. Ik zie mensen wel kijken maar dat vindt ik niet erg, ik heb nog geen vervelende reacties gehad. Ik zou het wel goed vinden als je in zwembaden ook topless mag als je dat wilt.

    14 jaar
    8 maanden geleden
  • Klopt topless gaan dat houden meiden zelf in stand dat het een taboe blijft. Maar als je perse topless wilt gaan raad ik je aan naar naaktstrand te gaan. daar is het deels topless en deels volledig naakt dus niemand die jou interessant vind. Voor binnenbad heb ik even geen idee

    22 jaar
    8 maanden geleden
  • Ik ging voor t eerst naar naaktstrand in Valencia, was enorm lekker! Nu wil ik keer naar sauna in NL

    21 jaar
    8 maanden geleden
  • J23, wij meiden houden dat helaas ook zelf in stand. Toen ik voor het eerst topless ging met vriendinnen was hun commentaar niet van de lucht. Ik moet er wel bij zeggen dat ik toen een heel stukje jonger was en mijn vriendinnen dus ook, maar ze hebben nog lang geprobeerd om me een topje te laten dragen. De meesten zijn het nu wel gewend maar er zijn er nog steeds een paar die zich ongemakkelijk voelen omdat ik topless ben. Heren lijken er minder problemen mee te hebben, die staren toch wel naar je borsten, of ze nu in een topje zitten of vrij hebben gekregen. Maar kunnen die heren ook stoppen met ontblote bovenlijven op straat en op de fiets? Het is geen gezicht en een beetje fatsoen op de openbare weg mag best. Helaas, de zomer lijkt voorbij en in het zwembad is er nog niets veranderd al lijken er hier en daar wel wat dingen in beweging.

    21 jaar
    8 maanden geleden
  • Zo wie zo zot dat een man die 'borsten' heeft ontwikkeld geen problemen ondervindt als hij zonder T-shirt door de stad fietst, terwijl als een vrouw/meisje dat doet de tent te klein is. Dat geldt net zo in het zwembad !

    23 jaar
    8 maanden geleden
  • meisje 21; ja, dat snap ik. Alleen schreef je ze expliciet dat je in Barcelona in zwembaden topless mag zwemmen dat ik daarop reageerde omdat dat daar helemaal niet zo bijzonder is. Je mag daar nl overal helemaal naakt. Ook gewoon op straat midden in het centrum. Klinkt mss een beetje vreemd, maar het is toch echt zo. Net zoals dat op de meeste plaatsen en steden in heel Spanje zo is. Dat is daar in de wet vastgelegd. Slecht enkele gemeentes hebben dit voor hun eigen gemeente verboden maar dat zijn er niet zo veel.

    18 jaar
    12 maanden geleden
  • M18, dat is iets heel anders. Ik zwem graag zonder topje maar dat betekent niet dat ik naakt over straat wil gaan. Ik heb het topic gemaakt omdat ik een bericht las dat je in Berlijn topless mag zwemmen en ik dat hier ook graag zou willen.

    21 jaar
    12 maanden geleden
  • Aan de ts; in Barcelona mag je zelfs helemaal naakt als je dat wil. Gewoon overal. Als jij helemaal naakt door het centrum wil lopen is er helemaal niemand die daar wat van zegt. De politie dus ook niet. Maar veel bekijks zal je wel hebben....

    18 jaar
    12 maanden geleden
  • Natuurlijk is het heel spannend als je ermee begint m14. Vooral omdat je dan een van de weinigen bent die het doet. Dat wordt later wel minder hoor. Zelf draag ik al sinds mijn 14e geen bikinitopje meer als ik buiten zwem en ik vind het gewoon veel lekkerder dan met en ook blijft het altijd wel een beetje opwindend.

    21 jaar
    12 maanden geleden
  • Ik zou het wel spannend vinden maar wel willen proberen denk ik. Maar ik denk dat het zwembad vooral vol zal zitten met mannen die hopen op topless vrouwen..

    14 jaar
    12 maanden geleden
  • Je hebt wel gelijk over die bereikbaarheid m16, maar ik zal niet zo gauw een weekend weg gaan om een uurtje te zwemmen. Overigens lees ik net dat het in Utrecht al mag. Alleen doet niemand het, dus misschien weten ze het in de zwembaden niet eens. Best kans dat ik dat eens uit ga proberen.

    21 jaar
    12 maanden geleden
  • Juist zo is het m21, het begin is er.
    En Amsterdam is trouwens altijd heel goed te bereiken met het OV.
    Kan misschien wel 3 uur reizen zijn enkele reis, maar je moet er wat voor over hebben.
    En dan een hotelletje of hostel en ff lekker de stad in ben je toch mooi een weekend uit.

    16 jaar
    1 jaar geleden
  • Ik lees het net m16. Zou mooi zijn, maar dan is het nog steeds alleen in Amsterdam. Helaas woon ik daar niet. Bovendien lees ik dat er eigenlijk eerst klachten moeten komen dat het niet mag en dat het nu nog overal officieel verboden is. Hoewel dat vaak vaag is want er staat dan "badkleding verplicht", maar als ik dan zeg dat mijn broekje mijn badkleding is, is dat niet goed. Maar goed, we wachten af. In ieder geval heeft iemand het aan de orde gesteld.

    21 jaar
    1 jaar geleden
  • Ha ja hoor!!!
    Het was in het nieuws vandaag.
    De gemeenteraad van Amsterdam is aan het overleggen of ze topless zwemmen in zwembaden gaan toestaan.
    Er is een D66 raadslid over begonnen.

    Dus TS als het ff meezit kun je je bikini topjes in de kleding inzamelbak gooien. :-D

    16 jaar
    1 jaar geleden
  • Hoi TS
    Als je nou echt heel graag wil dat topless zwemmen in een zwembad gewoon mag in Nederland.
    Dan moet je proberen om een groep vrouwen te vinden waarmee je samen een zwembad in gaat.
    Allemaal topless zwemmen en afwachten wat het zwembad gaat doen.
    Waarschijnlijk gaan ze jullie dan eerst vragen en proberen te dwingen om jullie topjes aan te trekken.
    Dan dreigen met jullie het zwembad uit te sturen.
    Dan de politie erbij halen en alsnog eruit sturen.
    Krijgen jullie misschien een boete?
    En misschien krijgen jullie een verbod om in dat zwembad nog een keer te zwemmen.

    Maar dan gaan jullie gewoon naar het volgende zwembad enzovoort....
    Dan komt er media aandacht voor en een debat in de tweede kamer enzo.
    Als het meezit krijgen jullie dan gelijk en mag het voortaan.

    Ik zou wel elke keer van tevoren ff goed kijken naar de huisregels van het zwembad voordat jullie er naar toe gaan.
    En ook met elkaar goed afspreken hoe ver jullie willen gaan.

    Er is vast wel een groep vrouwen te vinden die ook graag topless willen zwemmen.
    Er is toch ook een jonge vrouw die persé topless foto's op haar Instagram en Facebook wil zetten?
    Bij zo iemand moet je zijn.

    Go for it girl!!!

    16 jaar
    1 jaar geleden
  • M22, natuurlijk heb je gelijk, maar ik vind het best lastig om dat in mijn eentje te gaan doen. Zeker als je niet weet wat de reactie zal zijn. De keren dat ik het bij de kassa heb gevraagd kreeg ik te horen dat het niet toegestaan was, of in het gunstigste geval dat het niet de bedoeling was. Ik weet ook niet of ondanks de "gelijkheid" zwembaden hun eigen regels mogen vaststellen.

    21 jaar
    1 jaar geleden
  • Als mannen gelijk zijn aan vrouwen mag je overal topless zwemmen. Probeer het maar eens. Ben benieuwd

    22 jaar
    1 jaar geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten