Skip to content
1 reacties
470 weergaves

Maandstonden ziek

Hallo
Ik ben 15 jaar en heb al ongeveer 3 jaar mijn maandstonden soms voel ik me oke maar soms voel ik me heel slecht en ziek. Ik probeer te slapen maar dat lukt dan niet en gisteren heb ik overgegeven. Soms gebeurt dit maar niet altijd ook heb ik vaak veel pijn in mijn linker been daardoor kan ik meestal niet in slaap vallen als ik ziek ben. Weet iemand wat ik moet doen?

15 jaar
1 jaar geleden

1 Reacties

  • Hoi TS, pijn in mn been heb ik nog niet gehad, maar wel me slecht voelen en moeten overgeven. Dat laatste komt door prostaglandines, dat zijn stoffen die aangemaakt worden door je lichaam als je ongesteld bent. Soms wordt er wat te veel aangemaakt en krijg je hier last door. Je zou kunnen proberen of het beter wordt met een vrij verkrijgbare pijnstiller die hier bij de meesten meiden goed voor werkt: naproxen. Best beginnen nemen nog voor je last verwacht te krijgen, niet wachten tot het helemaal te laat is. Vraag raad aan je huisarts of apotheker over welke dosis je best neemt (volgens je gewicht), je moet deze marteling echt niet ondergaan en je leven hoeft niet elke maand een paar dagen stil te staan. Heb je ook buikpijn en krampen? Dan moet je waarschijnlijk overgeven als gevolg van die pijn, die ook weggaat of toch flink vermindert. Als je ibuprofen in huis hebt kan je dit ook proberen, maar ik heb de ervaring dat naproxen beter werkt. En al helemaal veel beter dan paracetamol. Dus vraag raad aan je apotheker. Als je in Nederland woont kan je dit ook bij de drogist (Etos, Kruidvat...) halen, ze zullen je ook graag adviseren daar. Middeltje is ook helemaal niet duur.

    18 jaar
    1 jaar geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten