Skip to content
10 reacties
1335 weergaves

Schaamhaar

Ik heb (natuurlijk) schaamhaar. Ik vind het heel eng om het af te scheren, wat nou als er iets misgaat? Ik knip het wel zo kort mogelijk, maar bij zwemmen kan je het nog steeds zien. Moet ik gewoon maar gaan scheren?

14 jaar
1 jaar geleden

10 Reacties

  • Ik scheer eigenlijk al sinds het begin te groeien. Ik weet dus eigenlijk niet hier schaamhaar bij mij staat. Ik vind kaal wel prima omdat ik al 14 jaar kaal ben. Ik ken ook eigenlijk weinig meiden met haar, bij vriendinnen en op de sportschool zie ik zelden schaamhaar. Af en toe zie ik wel een streepje, of een meisje met haar, maar die zijn meestal zelf al niet echt verzorgd

    14 jaar
    1 jaar geleden
  • Ik was alles met wax strips en epileer de haartjes die niet mee zijn gegaan. Om de ongeveer 3 weken gebruik een paar strips en wekelijks epileer ik wat haartjes. Dan hou ik alles lekker kaal en fris met weinig moeite

    19 jaar
    1 jaar geleden
  • M21, dat is precies zoals bij mijn vriendin. Een enkele keer komen er aan de zijkant soms een paar langere haren bij langs, die duwt ze dan even terug in haar bikini of badpak. Dat kan natuurlijk makkelijk per ongeluk gebeuren, want haar schaamhaar is zo'n 5 cm lang. Even er voor zorgen dat het goed zit, maar als het eenmaal goed zit bedekt het ook wel alles en kan niemand zien dat ze een harige poes heeft.

    23 jaar
    1 jaar geleden
  • Ik scheer ook helemaal niets ook niet voor het zwembad. Mn schaamhaar past in mijn badpak dus je ziet het net niet. Als er wat tussen uit piept doe ik mn badpak weer ff goed.

    21 jaar
    1 jaar geleden
  • Als het zwemmen het grootste probleem is zou je ook een bikinibroekje kunnen overwegen dat wat breder bij het kruis is, of zelfs een model met korte pijpjes. Mijn vriendin scheert haar schaamhaar niet en heeft er ook geen zin in dat te moeten doen als we gaan zwemmen, dus ze zorgt ervoor dat ze zwemkleding heeft die alles bedekt. Op deze manier hoeft ze ook niks te scheren als we naar het zwembad of strand gaan.

    23 jaar
    1 jaar geleden
  • Ik doe dit als ik in bad zit met zeep en scheer er bijna nooit door het ergste dat kan gebeuren als je het nooit hebt gedaan is een klein sneetje waar je amper last van hebt.

    16 jaar
    1 jaar geleden
  • Je zou inderdaad je bikinilijn kunnen gaan scheren. Ik ben er nu ruim 3 jaar mee gestopt alles scheren. Eerst alles kaal, toen alleen de bikinilijn geschoren. En nu doe ik helemaal niets meer aan mn schaamhaar. Ik persoonlijk was er en ben er zo klaar er met scheren harsen waxen. Ik ben erg blij met mn schaamhaar en mn vriend ook. Vind het ook mooier

    21 jaar
    1 jaar geleden
  • Koop fatsoenlijke mesjes, dus niet van die goedkope/wegwerp.
    Gebruik scheerschuim.
    Scheer in de eerste instantie met de haartjes mee.
    Daarna tegen de haren in.
    Houd je mesje altijd precies recht op de huid en maak trekkende bewegingen, zo voorkom je dat de mesjes in je huid snijden. Maar zelfs als je in je schaamlippen snijdt ofzo, dan is het alleen maar schrikken, meestal voel je het niet eens en zie je een beetje bloed, die sneetjes zijn zo scherp dat ze geen pijn doen. Althans bij mij.
    Je kunt ook een spiegeltje gebruiken voor de kant waar je niet bij kan. Dan ga je op de grond zitten met het spiegeltje ervoor en hou je je schaamlippen strak.

    22 jaar
    1 jaar geleden
  • Kan je het misschien aan de rand van je bikini epileren ?

    16 jaar
    1 jaar geleden
  • Je bikinilijn scheren gewoon zodat niks uitsteekt

    14 jaar
    1 jaar geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten