Skip to content
18 reacties
1810 weergaves

Ervaringen gevraagd: Wil mijn borsten laten vergroten

Omdat mijn borsten echt te klein zijn wil ik ze laten vergroten. Heb nu 65 A en zou wel naar een C willen. Wie heeft er ervaring mee en hoe bevalt het.

17 jaar
1 jaar geleden

18 Reacties

  • @m23. Je borsten zijn wat afgezakt. Helaas heb ik dat ook, nu al! Mijn borsten begonnen op mijn 10e al te groeien en ze zijn eigenlijk vrij zwaar. Omdat ik al jong ongesteld ben geworden ben ik vrij klein gebleven. Ben 1,61 en mijn bh maat is nu al 70E. Mannen kijken altijd geïnteresseerd naar beneden.
    Dat zou ik vervelend kunnen vinden maar vind het ook wel spannend. Het hoort bij mij en ik moet het accepteren. Een bikini is best lastig om te kopen omdat al snel mijn borsten uitpuilen. Als ik met een jongen ben zitten ze altijd aan mijn borsten. Wel fijn is dat ik interessant ben. Ik denk dat ik meer op vrouwen val omdat ik borsten erg aantrekkelijk vind.
    Als ik had kunnen kiezen had ik liever een C gehad. Verder kan ik me heel goed voorstellen dat je grotere borsten zou willen hebben

    17 jaar
    1 jaar geleden
  • Je hebt best grote borsten! Als je ze laat vergroten naar cup 70 E dan zullen ze waarschijnlijk niet meer hangen. Ben benieuwd wat je ervaring zal zijn. Succes!

    22 jaar
    1 jaar geleden
  • Mijn borsten zijn wat afgezakt. Heb 70 D. Wat zou je aanraden?

    23 jaar
    1 jaar geleden
  • Mijn borsten heb ik op mijn 20e laten vergroten van 75 C naar E. Ze hingen een beetje en dat is daarmee opgelost. Ze zijn nu heel stevig en mooi gevormd. Ik kan het je echt aanraden zeker omdat je nu best een kleine cupmaat hebt.

    22 jaar
    1 jaar geleden
  • Ik raad het echt niet aan om het te doen en je zult er spijt van hebben later. Toch liever de pil nemen om een grotere cupmaat te krijgen, dat adviseer ik eerder als je toch grotere borsten wilt hebben. Veel mannen, en vrouwen denk ik ook wel, knappen van neppe borsten af. Het is uiteindelijk aan jou om het advies mee te nemen of niet, maar denk er echt goed over na. Littekens ga je wel sowieso krijgen, want er wordt immers in je huidlagen gescheden en misschien zelfs door je vetlaag heen. Er zijn echt genoeg mensen die van kleine borsten houden, zelf had ik ook altijd wat grotere borsten gefantaseerd en kwam ik erachter dat ik kleinere borsten net zo leuk vind en aantrekkelijk. Echt veel mensen hebben veel liever echte borsten dan neppe borsten. Wees tevreden over jezelf, ook al is het soms lastig. Maar ja, nogmaals, het is aan jou of je het wilt doen of niet.

    20 jaar
    1 jaar geleden
  • Heb net mijn eerste afspraak gehad bij de plastisch chirurg. Ze gaf aan dat het heel goed kan dat ik van 65 A naar 65 C ga. Wel zal het de eerste tijd vrij strak zitten en ik moet wachten totdat ik 18 ben. Ik kijk er naar uit om een stel fatsoenlijke borsten te hebben en eindelijk vrouwelijke vormen te hebben.

    17 jaar
    1 jaar geleden
  • Ik terug, m21. Nog iets waar ik aan dacht: weet je, de meesten die borstimplantaten laten zetten, zijn nadien nog ongelukkiger dan voorheen. Want ze komen tot de conclusie dat die niets opgelost hebben en alles alleen maar erger gemaakt hebben. Dus hun zogezegd "probleem" was niet het probleem, en hun oplossing niet de oplossing. Maar ze zijn dan wel voor heel hun leven verminkt. De zelfmoordcijfers bij hen (en bij transgenders om identiek dezelfde reden) liggen veel hoger dan bij anderen.

    Dus ik zou het niet doen als ik jou was. Als het een obsessie is, is de kans groot dat die je opgedrongen is. Dus vraag je eens af wie je dat idee opgedrongen heeft dat je een borstvergroting moet hebben? Dat kunnen personen zijn, vrienden, vijanden, klasgenoten, succesvolle concurrenten met grotere borsten, maar ook roddelblaadjes, uitzendingen op TV, soaps, filmpjes op Youtube of TikTok, en nog van alles. Eens je beseft vanwaar dat idee komt, wordt de drang al veel minder.

    21 jaar
    1 jaar geleden
  • Doe het niet ... hier krijg je later spijt van

    22 jaar
    1 jaar geleden
  • Ik vind borstimplantaten afschuwelijk lelijk, plus dan nog al die vieze littekens. Dat is okee voor wie een borst moest laten amputeren door kanker of een ongeval, maar niet voor mensen met gezonde borsten. Ik zou echt geen vriendin willen met zo'n fake dingen, net als een opblaaspop.

    En dan implantaten die gaan verschuiven en half op je rug hangen, of op je buik... Nee, echt niet.

    Als jongens je niet willen, of andere meisjes als je lesbisch zou zijn, dan heeft dat absoluut niets te maken met je borsten. Maar alleen met je karakter, of met hun karakter.

    Voor de "tettenfreaks" onder de jongens moet je het ook niet doen, want die laten je daarna sowieso toch vallen, omdat je valse borsten niet zijn wat ze ervan gedroomd hadden. En het zou sowieso toch botsen, want tettenfreaks kunnen niet begrijpen dat er aan die borsten nog een hele vrouw hangt, compleet met al haar wensen, emoties, bewustzijn,... Zij zijn te gefixeerd op tetten, de rest zien ze niet. Dus voor die onnozelaars moet je het zeker niet doen.

    Zou jij je armen laten amputeren, of je armen laten verlengen tot ze tegen de grond hangen, alleen maar omdat een krankzinnige dat van je vraagt? Nee toch? Dan moet je dat met je borsten ook niet doen.

    Ik zou zeggen: blijf gewoon jezelf. En zoek iemand die je neemt zoals je bent.

    Trouwens, op je 17 gaan ze wellicht nog groeien, zeker als je ooit kindjes krijgt.

    En er zijn heel veel jongens en meisjes die net houden van kleine borsten, dat is soms mooier in harmonie dan grote borsten. Maar het is zoals het is.

    21 jaar
    1 jaar geleden
  • Als je heel graag een grotere cupmaat wilt hebben, zou je de pil kunnen overwegen. Al niet gegarandeerd, zijn er wel redelijk veel meiden die een grotere cupmaat krijgen als gevolg. Maar daar ook zijn er risico's aan verbonden en zit er ook wat troep in de pil die niet in je lichaam thuis hoort. De reden waarom je grotere borsten kan krijgen is dat de pil namelijk oestrogenen (vrouwlijk hormoon) bevatten en dat kan de borstgroei doen stimuleren. Alleen is het nogmaals niet gegarandeerd. Ik denk dat je adviezen hierboven mij ook kan opvolgen, maar de pil is wat dat betreft een iets beter alternatief dan een operatie voor borstvergroting.

    20 jaar
    1 jaar geleden
  • Beste @TS. Ik snap dat je graag grotere borsten had willen hebben... maar... zou je dat voor jezelf willen of voor een eventuele vriend (om sexy te zijn)? Ik zou heel erg oppassen met cosmetische ingrepen aan je lichaam, er gaan veel vullingen lek, of ze gaan ontsteken of erger... Daarnaast, en nu spreek ik als jongen en als absolute borstenliefhebber... ik vind kleine borsten ontzettend lekker en sexy! Natuurlijk zijn grote borsten ook mooi, maar kleine tietjes zijn echt erg sexy! En ik weet dat veel meer jongens dat vinden. Ik zou liever echte kleine tietjes zoenen en strelen, dan grote siliconenvullingen. Wees trots en fier op jezelf en op je lichaam, je bent vast prachtig!

    21 jaar
    1 jaar geleden
  • Ik vind ook dat je het niet moet doen.
    Alle redenen zijn hier boven al zo een beetje genoemd.
    Ik ben ook een jongen die op kleine tieten valt.
    Het is niet zo dat als ik een meisje leuk vind en ze heeft grote dat ik niet met haar zou willen.
    Maar nep tieten vind ik echt niet mooi.
    Ik heb 1 x mogen voelen aan neppers en het voelt ook heel anders.
    Dus denk er nog maar eens heel goed over na.
    Denk dat er meer nadelen zijn dan voordelen.

    19 jaar
    1 jaar geleden
  • Je vraagt alleen naar meiden tot 22 jaar die een borstvergroting hebben gehad. Dat is een zeer selecte groep mensen. Je hebt hierdoor een groot risico dat je ervaringen te lezen krijgt van meiden die er geen spijt van hebben, omdat ze pas een jaar ofzo implantaten hebben. Vrouwen van 40 of 75 jaar geven je vast héél ander advies, en zij spreken uit veel meer ervaring omdat ze de implantaten langer hebben.

    Weet ook dat zo'n ding niet een leven lang mee gaat. Na 10 jaar neemt de kans op scheuren toe. Je zult dan weer onder het mes moeten, daarna weer, daarna, weer.. daarna..weer. Zo'n operatie is daarbij ook niet zonder risico's. Er kan een zenuw worden beschadigd, tijdelijk of voor altijd. Je kunt allergisch blijken te zijn tegen de huidlijm of hechtmateriaal. Je kunt trombose oplopen in je benen. Er kan kapselvorming plaatsvinden waardoor je borsten kneiterhard aanvoelen en er anders uit gaan zien, het implantaat kan gaan draaien of verschuiven, scheuren of lekken. Het geeft een verhoogde kans op een zeldzame vorm van kanker. Need I continue?

    Je zegt: ze zijn te klein. Te klein waarvoor? Voor wie? Ben je minder sexy? Minder vrouwelijk? Hoor je er minder bij?

    Er zijn een hoop mannen die neptieten écht niet aantrekkelijk vinden. Weet dat je met implanten ook een bepaald soort mannen aan zult trekken, is dát wat je wilt voor de rest van je leven?

    Ik zou echt een stilstaan bij de échte reden dat je grotere borsten wilt. Als het voortkomt uit het idee dat je nu minder vrouwelijk bent, zou ik denk ik eerder aan je idee van 'wat is een vrouw' gaan werken, in plaats van aan je lijf gaan sleutelen.

    22 jaar
    1 jaar geleden
  • Wat de vorigen al zeggen. Denk ook na over de voordelen van kleine borstjes. Toen ik 17 was groeiden ze ook nog wat en ik heb een kleine B gehaald. Behalve bij tennis hoef ik geen bh.
    Geen last van je rug. Geen hangtieten. Genoeg jongens die ze leuk vinden hoor. Net zoals ik bij hen een kleine stevige piemel leuker vind dan zo’n worst.

    23 jaar
    1 jaar geleden
  • Mijne groeien nog plus zoveel medische problemen bij Implantaten plus littekens echt niet voor mij

    19 jaar
    1 jaar geleden
  • Ik hoor en lees zoveel negatieve ervaringen over borstvergrotingen dat ik het jou afraad om het  te laten doen. Het gaat jongens echt niet alleen om je borsten. Je innerlijk is veel belangrijker dan je borsten. En als een jongen je daarom afwijst, dan is hij je niet waard. Zal jij een jongen afwijzen als hij een kleine heeft? Het gaat er toch om wat hij ermee kan. En dat is meestal een voldoende. Hij heeft ook een tong en vingers ;)
    Het is ook zonde van het geld. Dat kan je veel beter gebruiken voor je toekomst.
    Je gezondheid is ook veel belangrijker dan een chemische opvulling in je lichaam.

    16 jaar
    1 jaar geleden
  • Ik ben ook een plankje maar ik ga het niet doen.

    17 jaar
    1 jaar geleden
  • Snap best dat je denkt er mooier door te worden, aantrekkelijker. Maar, schoonheid zit toch echt vooral in wat je uitstraalt. En tja, als jij onzekerheid uitstraalt omdat je je slecht bedeeld weet met cup A, vraag je af of dat echt beter wordt met grotere borsten. En, realiseer je vooral ook dat borstvullingen gewoon vaak op gegeven moment gaan lekken. Wat je uitstraalt met siliconen in je hele lijf, daar wordt je niet blij van, en je vriend tegen die tijd ook niet. Lees je in over risico's, dus.

    22 jaar
    1 jaar geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten