Skip to content
11 reacties
776 weergaves

Geen jongen of meisje, vader of moeder meer

Hoi, ik weet niet waar ik het moet plaatsen, dus gewoon in de meidenvragen. Ik doe pabo en loop stage in de groepen 1, 2 en 3. Wij hebben vorige week een brief gekregen van de directie dat wij de woorden "vader en moeder" niet meer mogen gebruiken. We moeten de term ouder(s) gebruiken. De plaatsjes jongens/meisjes WC waren al van de toiletten af en vervangen door "kinder WC". Ook de WC's voor ons zijn gender neutraal geworden. Hoe doen kinderen het thuis? Ouder 1 en ouder 2? Ooo, dat kan ook weer niet, want dan is er nog verschil. Dus de term ouder(s) moet ook maar weg. Ik kan mij hier zo aan ergeren. Je wordt geboren als jongen of als meisje. Ik kan me ook helemaal indenken dat iemand in een verkeerd lichaam zit. Maar je kunt niet "niets" zijn! Wat is er mis aan jongen/meisje, vader/moeder, opa/oma, oom/tante? Ben ik de enige die er zo over denkt?

18 jaar
1 jaar geleden

11 Reacties

  • Je biologische vader en moeder zijn de mensen wiens sperma en eicellen aan de basis lagen van jouw lichaam. DNA-onderzoek kan dat aantonen. Dus het is onzin dat je die woorden niet meer mag gebruiken, dat is gewoon biologische waarheid en wetenschap.

    Veel gezinnen zijn zogenaamde "nieuw samengestelde gezinnen". Dan zou je het woord "ouders" ook niet mogen gebruiken, want een van de twee is geen ouder (=geen vader of moeder), maar slechts een voogd, of niet eens dat. Dat is dan een "mede-inwonende volwassene zonder enig voogdijrecht", afgekort "mivzev".

    Biologisch bestaan er bij de mens slechts twee geslachten: man en vrouw. Sommige planten of dieren kunnen andere voortplantingsmanieren hebben, bijvoorbeeld tweeslachtig (man + vrouw in hetzelfde lichaam), of onzijdig door deling van hun lichaam (sommige wormen en kiemen).

    Maar niet bij de mens: daar zijn alleen mannen met piemel, ballen, sperma,en XY chromosomen. En vrouwen met vagina, baarmoeder, eicellen, en XX chromosomen. Dat is gewoon de wetenschappelijke waarheid, meetbaar, aantoonbaar.

    Er bestaan wel enkele defecten van de natuur: intersex (=met piemel en vagina, of iets half tussenin, of geen van beiden), en mensen met defecte chromosomen X, XXY, of XXX. Maar dat zijn productiefouten van de natuur, vergelijkbaar met mensen met een klompvoet of andere misvorming of zo, en meestal niet vruchtbaar.

    Maar eigenlijk ben je geen lichaam: je bent een bewustzijn/ziel/geest/spirit/of-hoe-je-het-ook-wilt-noemen; en je loopt rond met een lichaam. Zoals je rondrijdt met een fiets of auto, maar je bent geen fiets of auto.

    Dus als je je "geen Opel voelt", is dat correct, want je bent geen Opel, je rijdt rond in een Opel. Groot verschil.

    Maar als je je Opel verminkt door er een andere motorkap en radiatorrooster en logo's op te zetten, dan wordt dat geen Volkswagen. Nee, het blijft een Opel, maar dan een verminkte. En je gaat je nadien echt geen Volkswagen voelen. Je gaat je gewoon een bedrieger voelen, een faker.

    Idem met lichamen: als je bij een mannenlichaam de piemel amputeert, wordt dat geen vrouw. Het blijft een man, maar dan een verminkte, want minus piemel. Analoog bij vrouwen die een kunstpenis laten aannaaien. En nadien ga je je een bedrieger en faker voelen, tenminste als je eerlijk bent met jezelf.

    Hoe iemand zich identificeert, doet er niet toe, het gaat om de biologische feiten en identificatie.

    Niemand kan je dwingen om mee te doen met zijn sexuele perversies. Dat soort dingen hoort thuis in de slaapkamer, of in besloten clubjes met gelijkgezinden en met wederzijdse toestemming (dwz. geen kinderen, geen gehandicapten, geen dieren, geen zieken, geen bewustelozen of doden, want die kunnen geen toestemming geven).

    Dus ik weiger mee te doen aan die woke waanzin en perversies.

    In de praktijk, als je gewoon jongen en meisje zegt, of man en vrouw, dus met voornaamwoorden "hij" en "zij", dan zit je juist in 99,9% van de gevallen.

    Die 0,1% krankzinnigen hebben niet het recht om de 99,9% normale mensen hun rechten af te pakken en te dicteren wat ze moeten doen of denken. Krankzinnigen die de realiteit niet willen of kunnen begrijpen, moeten niet bepalen hoe normale mensen moeten leven en denken. Net zoals analfabeten niet moeten dicteren hoe je taal juist moet schrijven.

    21 jaar
    1 jaar geleden
  • Sorry J21 maar ik vind dat een groepje wat zich non binair noemt te veel eisend is. Ik heb 2 ouders, de ene is een man en die noem ik mijn vader, de andere is een vrouw en die noem ik mijn moeder. Samen zijn het mijn ouders. Al zou Mark Rutte of Willem Alexander non binair worden en de wet wijzigen, het blijven mijn vader en moeder. Als je met een slurfje geboren wordt dan kun je nog zoveel wetenschappelijk onderzoek doen, maar dat heet al duizenden jaren een jongen. Zo'n spleetje, weet je wel, als je dat hebt, dan ben je een meisje en na de geboorte komt er echt niet meer een slurfje aan hoor! Tuurlijk zijn er gevallen van dubbelslachtig wat overigens heel zeldzaam is. Moeder natuur maakt ook foutjes. Wat een meisje had moeten zijn is een jongen en andersom. Dan ben je transgender. Ik weet persoonlijk niet wat het is maar kan me wel iets voorstellen dat het geen makkelijke gang is, om in transitie te zijn. Maar dat heeft ook een naam. Als je denkt "non binair" te zijn kijk dan even voor in je onderbroek!!! Dat is nou 1 maal de natuur!!! Iemand zou pas "non binair" zijn als diegene totaal geen geslachtskenmerken heeft, geen penis, geen vagina. Heb je wel geslachtskenmerken, dan ben je een jongen of een meisje en niet niet "non binair".

    20 jaar
    1 jaar geleden
  • Ja dat genderneutraal gedoe ik wordt daar ook moe van. De natuur is ook niet neutraal. elk dier heeft een geslacht piemel of vagina punt uit

    20 jaar
    1 jaar geleden
  • Jaja, en God schiep twee non-binaire personen en Jezus was eigenlijk zijn dochter. Ik snap het.

    22 jaar
    1 jaar geleden
  • Dat kan/mag de directie al niet eens bepalen. Bovendien slaat het nergens op. Vader en moeder ja en genderneutraal bestaat niet dus ze moeten niets creëeren wat niet bestaat. Sommigen zijn echt ziek in hun kop sorry dat ik het zeg.

    22 jaar
    1 jaar geleden
  • @jongen 21

    Misschien moet jij eens verdiepen voordat je zomaar iets roept. Niet alle kinderen hebben ouders (zoals ik) oplossing: ouder(s) en verzorger(s) gebruiken

    16 jaar
    1 jaar geleden
  • Vind het toch jammer dat zoveel mensen het probleem zoveel groter maken dan dat het is. Het gaat er hier om dat je deze termen niet moet gebruiken voordat je weet wat iemand is. Je kan niet meer zomaar aannemen dat ieder kind een moeder en vader heeft, sommige hebben twee moeders, twee vaders, slechts één ouder, etc. Oplossing? Gewoon ouder(s) gebruiken.

    Als jij weet dat een kind zichzelf ziet als een meisje is het geen enkel probleem haar een meisje te noemen. Dat sluit trouwens niet uit dat er ook bedrijven zijn die hierbij het doel voorbij schieten.

    "Je wordt geboren als jongen of als meisje" is wetenschappelijk overigens ook onjuist. Er zijn erg veel gevallen waarbij het vanaf de geboorte al niet zo simpel is. Misschien moeten jullie je daar eens in verdiepen voordat je gaat zeuren.

    21 jaar
    1 jaar geleden
  • Vraagje aan TS : en hoe reageerden jullie ouders op het besluit van de school om 'vader' en 'moeder' taboe woorden te verklaren?

    22 jaar
    1 jaar geleden
  • Ik geef je helemaal gelijk. Nederland schiet door. Iedereen mag zichzelf zijn, maar zo wordt de meerderheid verplicht zich aan te passen aan de minderheid.

    16 jaar
    1 jaar geleden
  • Nee je bent niet de enige !!!
    Ik vind het ook belachelijk.
    Dat iedereen zich moet aanpassen voor een hele kleine groep mensen.
    En het is zo als jij zegt .
    Je kan niet niets zijn .

    19 jaar
    1 jaar geleden
  • De wereld is helemaal naar de klote

    Hoe je het ook draait of keert, er zullen altijd mannen en vrouwen zijn. Beeld je in... Je laat op je id zetten dat je genderneutraal bent. Je raakt in de loop van de leven vermist en je wordt na een paar maanden dood terug gevonden, dan zal je alsnog man of vrouw zijn... Dus de wereld is echt naar de zeik. Voor mij is iemand man of vrouw en niks anders

    19 jaar
    1 jaar geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten