Skip to content
5 reacties
632 weergaves

Niet mee bezig

Hoi hoi, ik ben een meisje van 14 en ik had een vraagje. Jullie hier en mijn teamgenoten hebben het over zoenen, voelen, seks en dat soort dingen. Ik heb daar nog nooit over nagedacht eigenlijk. Is dit raar?

14 jaar
2 jaren geleden

5 Reacties

  • Niet raar, voor elk is dat anders.

    16 jaar
    2 jaren geleden
  • Absoluut niet, de een is vriegerbsan secansen, maar ik heb wel het idee dat jongeren het steeds vroeger opzoeken. Of dat komt door opgeklopte verhalen, toegang tot internet, ik kan dit niet (wetenschappelijk) verklaren.

    Waar ik wel van overtuigd ben is dat een deel van de onbezonnen jeugd verloren gaat, een puber mag geen puber meer zijn. Er wordt zoveel van pubers verwacht door ouders, leraren, klasgenoten, vrienden, sport vrienden dat als je daar niet aan mee doet je er niet meer bij hoort.
    En zeker op het gebied van sexualiteit, sta nog steeds versteld als een 12 jarige al druk met sex bezig is!

    Als laatste, dit forum is natuur wel een plaats waar alle vragen samen komen van jongeren uit België en Nederland, dat zou een vertekend beeld kunnen geven, maar wetenschappelijk (dat eet ik wel weer) is door de hoeveelheid van vragen een representatief afspiegeling! Maar vooral, blijf lekker jezelf en laat je niets opdringen. Succes

    18 jaar
    2 jaren geleden
  • Nee hoor is voor iedereen anders xo

    19 jaar
    2 jaren geleden
  • Niet iedereen is daarmee op dezelfde leeftijd mee bezig. Jij bent ook niet telaat hiermee. Je mag het op je eigen manier ontdekken op elke leeftijd. Heb je wel ooit eens bij jezelf op je gevoelige plekjes gevoeld? Of durf je dat om een of andere reden niet? Het is wel beter om eerst jezelf te ontdekken voordat je een ander aanraakt of jij wordt aangeraakt op bepaalde plekken. Maar alles op jouw eigen tempo en zin.

    16 jaar
    2 jaren geleden
  • Nee hoor.
    De een is daar sneller mee dan een ander.
    Je bent pas 14 en wellicht liggen je interesses nog ergens anders. Komt vanzelf...

    20 jaar
    2 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten