Skip to content
8 reacties
895 weergaves

paaldansen

ik heb een probleempje. Ik wil super graag op paaldansen want ik vind het echt een super mooie sport, alleen mijn vader en veel vriendinnen van mij vinden het heel erg hoerig. Daarom mag ik er van mn pa ni op. Weet iemand een manier om hem ervan te overtuigen dat het echt niet perse hoerig hoeft te zijn?

16 jaar
2 jaren geleden

8 Reacties

  • Ja, daar heb je zeker een punt. Ik vermoed dat er weinig kledij hetzelfde effect van de huid zal hebben. Je vastklemmen met de gladde stofjes van sportkleding zal niet makkelijk zijn. Toch vind ik het wat eng dat ze dit niet zou mogen doen. Al begrijp ik dat een vader zijn dochter ook niet graag erotische dansen wil zien doen bijv. Gewoon je dochter het vertrouwen geven lijkt me best. Het gaat hier niet om het erotische maar het sportieve, want lichamelijk intens is dit zeker. Cirque du soleil vinden we toch ook extreme lichamelijke prestaties en niet erotisch.

    22 jaar
    2 jaren geleden
  • Hoewel ik hier verhalen lees over leggings en dergelijke is het bij paaldansen toch doorgaans zo dat je het doet met alleen een broekje en topje aan. Dat heeft niets met erotiek te maken, maar met het feit dat de huid gewoon meer grip geeft aan de paal dan kleding die vaak glad is. Jammer voor ts, want dat zal het gevoel dat haar vader erover heeft niet wegnemen.

    20 jaar
    2 jaren geleden
  • Dit is absoluut een hele complete workout. In gewone sportkledij is er echt niets verkeerds of hoerig aan. Ik begrijp de erotisch link die uw vader maakt. Schaars gekleed en eventueel nog strippend is dit inderdaad wel erotisch, maar dit is toch nog wat anders. Absoluut niet te onderschatten hoe zwaar dit lichamelijke is trouwens.

    22 jaar
    2 jaren geleden
  • Het is niets voor mij, maar paaldansen is echt wel een topsport. Indien goed gedaan, gaat het al een heel eind in de richting van topgym en acrobatie.

    Probeer maar eens horizontaal zijwaarts gestrekt aan een paal te hangen, op 1m boven de grond, en je alleen vasthouden met je handen. Dus de houding van een gewichtheffer die de gewichten boven zijn hoofd houdt. Maar dan horizontaal, waarbij je de stang met gewichten vervangt door de paal. En al de rest van je lichaam horizontaal zwevend in de lucht. Dat vereist behoorlijk wat spierkracht, en heel goede controle en evenwicht.

    Je hoeft het ook niet naakt te doen, sommigen doen het gekleed in een legging, of in balletkleding. Als je het dan doet op klassieke of romantische muziek, dan heeft dat echt wel iets. Je kan het zo stijlvol of zo goor maken als je zelf wilt. Het bestaat trouwens ook voor kinderen, en voor jongens.

    21 jaar
    2 jaren geleden
  • @J17 Het is zoals M20 zegt inderdaad wel een officiële sport, en ik heb het zelfs al gezien in een volkomen niet seksuele context. @TS Ik snap de reactie van je vader wel. Het wordt nu eenmaal meestal door strippers gedaan. Je kan proberen uitleggen waar zoiets gedaan kan worden, een paar voorbeelden geven van personen die het gedaan hebben, voorbeelden van kampioenschappen... Het zal niet makkelijk zijn, maar ik denk wel dat als je het goed uitlegt, het mogelijk zou zijn dat jouw vader het uiteindelijk wel accepteert.

    17 jaar
    2 jaren geleden
  • Paaldansen, of eigenlijk pole fitness is wel degelijk een officiële sport j17. Het is ook een goede training, dus ik snap wel dat er meisjes als ts zijn die dat willen gaan doen. Het is natuurlijk wel ooit begonnen in stripclubs en heeft voor veel mensen nog steeds die uitstraling, dus snap ik ook haar vader wel. Misschien is hij ook bang dat ze er later dat soort dingen mee gaat doen. Voor ts een lastig probleem want je haalt het idee van je vader niet zomaar weg. Misschien een filmpje van een kampioenschap opzoeken en laten zien?

    20 jaar
    2 jaren geleden
  • Dat is toch geen sport? Ik ben het wel eens met je pa, dat is meer iets voor strippers.

    17 jaar
    2 jaren geleden
  • Snap het idee wel dat bv je vader denkt dat het om een sport gaat die je uitoefent in een seksueel geladen omgeving. Het onhandige is dat je zelf ook al zegt dat het niet perse hoerig hoeft te zijn. Daarmee zeg je tegelijk ook al dat het dat geregeld wel iets van heeft. En tsja, dat poets je niet uit met vertellen over hoe spierversterkend en weet ik wat meer goeds het is, dat paaldansen wat je graag wilt.

    22 jaar
    2 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten