Skip to content
23 reacties
1402 weergaves

Zijn er hier nog rokers

Hey, ik ben sinds een aantal maanden roker. Ik heb geen spijt van de keuze maar ik merk dat mensen om me heen allemaal stoppen, zeker nu het stoptober is. Zijn er hier online nog meiden die ook roken?

17 jaar
2 jaren geleden

23 Reacties

  • En pakje per dag kost je bijna €3300 per jaar… Heb ook wel een tijdje gerookt, en vond het een soort van prettig, maar ben toch enorm blij dat ik nu alweer een paar jaar niet meer rook en er ook geen aandrang meer toe heb. Heb nu een leuk zeilbootje en een ligplaats ervoor. Kost minder en is heel veel leuker!!!

    23 jaar
    1 jaar geleden
  • Je moet bij een dissectie eens de longen bekijken van een roker, en die vergelijken met gezonde longen van een niet-roker. Wij kunnen die dissecties aan de unif live zien en doen. Maar op internet vind je vast ook wel filmpjes.

    Je zal snel verlost zijn van het idee dat roken "geen kwaad kan" of "toch niet zo erg is", eens je de realiteit gezien hebt.

    Als je aan een sigaret trekt, zie je in het filter een vieze bruine aanslag. Bedenk dat 95% van de rook erdoor gaat en niet tegengehouden wordt. Dus die smurrie zit dan in je longen.

    De meeste mensen hebben een afkeer van rokers, en ze willen er zeker geen intieme relatie mee, want (ik citeer even een vriendin): "hun bek stinkt als een vieze assenbak".

    Overweeg deze dingen even voordat je jezelf eraan verslaafd maakt.

    21 jaar
    1 jaar geleden
  • Dat het bah , smerig , dom , ongezond , duur , ..... is weten wij rokers intussen wel , Daar tegenover staat het genot van een sigaretje . Alle respect voor niet-rokers maar hou eens op met al die kritiek op wie wél rookt , hebben jullie dan geen negatieve kantjes ?
    En ja , sigaretten zijn nu minder populair , maar zijn vapen , alcohol of andere drugs dan zoveel beter ? Daar komt nauwelijks commentaar op .
    Ik drink niet en gebruik geen andere drugs , maar ik rook nu al bijna twee jaar sigaretten . En kritiek of niet , ik voel me daar goed bij , sorry .

    16 jaar
    1 jaar geleden
  • Ik rook 1 sigaret per dag.

    17 jaar
    1 jaar geleden
  • @m14: Gewoon NIET. Bah.

    23 jaar
    1 jaar geleden
  • Ik denk dat het door de leeftijd komt want ik rook zelf en iedereen bij me op school en me vrienden enz roken of vapen ook ik denk alleen ook dat meer mensen het niet in het openbaar doen

    14 jaar
    1 jaar geleden
  • Smerig, dom, ongezond en duur

    21 jaar
    1 jaar geleden
  • Zullen hier vast meer viesPEUKEN zijn . Onnodige vraag

    15 jaar
    2 jaren geleden
  • Jaa veel van m’n vriendinnen die roken, maar ik wilde het zelf. Ik wist toen ik klein was al dat ik later wilde gaan roken!

    17 jaar
    2 jaren geleden
  • Inderdaad jammer . Heb jij veel vrienden/vriendinnen die roken ? En hoe was hun reactie toen jij ermee begon ?

    15 jaar
    2 jaren geleden
  • Jammer, je leek zo op dezelfde hoogte te zitten

    17 jaar
    2 jaren geleden
  • Ik heb insta maar er mogen hier geen contactgegevens uitgewisseld worden spijtig genoeg . Zou anders wel willen .

    15 jaar
    2 jaren geleden
  • Ja, het is vreselijk. Net zoals sommige hieronder die zo’n overdreven verhaal ophangen. Ik vind het lekker en leuk dus ik blijf het doen, heb er toch ook zelf voor gekozen. Niks van aantrekken. Volgens mij staan we er hetzelfde in, heb je insta?

    17 jaar
    2 jaren geleden
  • @ m17 : Blij dat je hetzelfde denkt dan ik , haha . Heb jij ook zoveel commentaar gekregen toen je begon te roken (school , thuis , vrienden) ? Thuis viel het bij mij mee(op de gebruikelijke preek na) . Maar wat een drama op school : ik was de derde in de klas die met sigaretten begon en de meerderheid was fel anti . Intussen zijn er wel rokers bijgekomen maar we zijn nog altijd in de grote minderheid . Wel grappig dat sommigen die het meest kritiek gaven nu zélf roken , haha :)

    15 jaar
    2 jaren geleden
  • Hey @m15 ik heb hetzelfde. Ik vond het voordat ik begon al mooi eruit zien en best wel lekker ruiken. Ik ben absoluut niet van plan te stoppen, vind het daar nog veels te lekker voor en echt fijn om te doen!

    17 jaar
    2 jaren geleden
  • @ m17 : Heb nooit marlboro gold gehad denk ik , mijn vriendin heeft de reds en daar neem ik er soms eentje van , die zijn best pittig . Ik hou van de tabaksmaak en het roken-imago (zowel bij meiden als jongens) . Helpt me ook om me zelfzekerder te voelen en in sociale contacten met anderen. Heb jij plannen om te stoppen ?

    15 jaar
    2 jaren geleden
  • @m15 Overstappen van merk, marlboro gold is wel lekker maar een beetje licht. Waarom wil jij blijven roken?

    17 jaar
    2 jaren geleden
  • @ m17 : begonnen in de zomer '21 , eerst stiekem en een tijd later openlijk . Ik heb camel blue . Wat bedoel je met overstappen ?

    15 jaar
    2 jaren geleden
  • @m15 dat is wel jong om te roken, ik kan natuurlijk niet oordelen, begon ook toen ik 13 was.. ik rook marlboro gold dus dat is wel licht. Wil misschien overstappen
    hoe lang rook je al?

    17 jaar
    2 jaren geleden
  • @ m17 : Ik rook ook en heb er ook geen spijt van . Ik doe het graag,alleen spijtig dat het zo duur is . En ja , sigaretten zijn sociaal alsmaar minder aanvaard maar dat negeer ik .

    15 jaar
    2 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten