Skip to content
7 reacties
855 weergaves

De ex van een vriendin

Hoi. Ik heb een vraag. Een vriendin van mij had verkering met een leuke jongen. Dat ging in maart uit. Toen wij (mijn ouders, broertje en zusje) op vakantie gingen naar Italië kwam ik hem tegen bij een tankstation in Duitsland. Hij was met zijn familie onderweg naar Oostenrijk. Wij hadden elkaar dus na maart ook niet meer gezien. Zullen we na de vakantie afspreken? vroeg hij. Ja leuk zei ik. Vorige week spraken we af. Omdat het warm was gingen we naar een natuurzwembad. We hebben gezoend en in het weekend hebben we het gedaan. Zij is nu erg kwaad omdat ik nu iets met haar ex heb. Het is al 5 maanden uit tussen hun. Zij wist dat ik hem ook leuk vond. Ik doe toch niets fout???

15 jaar
2 jaren geleden

7 Reacties

  • Neen, jij doet niets fout, voor haar is dit passé tenzij zij nog iets voor hem voelt, anders gelukkig met hem zijn zonder die vriendin, zij snapt het waarschijnlijk niet, jaloezie!@

    18 jaar
    2 jaren geleden
  • Beste ts, natuurlijk doe je niets fout. Jullie vinden elkaar leuk en dan is het fijn dat jullie nu samen zijn. Maar onlangs las ik hier een topic over girl code. Ik had er ook nog niet van gehoord maar het zegt zoveel als dat je nooit iets mag beginnen met een vriend of ex van een vriendin. Volgens die code had je hem af moeten wijzen en duidelijk moeten maken dat het nooit iets kon worden, hoe leuk je hem ook vindt. Grote onzin natuurlijk, binnen onze vriendengroep is er ook weleens iemand gewisseld en gaat iedereen gewoon met elkaar om. Als een relatie voorbij is kun je zoiets niet claimen. Maar mogelijk speelt dat bij je vriendin en vindt zij dat jij de regels hebt overtreden. Ik zou zeggen niets van aantrekken en van elkaar genieten.

    20 jaar
    2 jaren geleden
  • Ik vind dit een lastige. Je doet niks fout het is al even uit, maar ik denk toch dat ik het ook niet zo tof zou vinden als mijn vriend met mijn ex zou gaan. Ligt er wel aan hoe de relatie beeindigd is.

    14 jaar
    2 jaren geleden
  • Volgens mij doe jij niks fout. Haar ex is haar eigendom niet. En jij bent ook niet ondergeschikt aan haar, dus als zij zegt "niet met mijn ex" vraag ik me af waar ze autoriteit vandaan haalt. Objectief gezien doe je niks verkeerd.

    Wat er wel kan spelen is dat het moeilijk aanvoelt voor haar. Misschien is ze nog steeds verliefd op hem en wil ze hem terug, maar hij haar niet. Dat is dan iets dat ze zelf moet oplossen natuurlijk, ze kan hem moeilijk verbieden om ooit nog iets te hebben met een meisje.

    Als ze dat niet begrijpt moet jij je misschien afvragen of zij eigenlijk wel zo'n goeie vriendin is voor jou.

    18 jaar
    2 jaren geleden
  • Kan gevoelig liggen, maar je doet niks verkeerd, het was al máánden uit, dus laat je vriendin maar een beetje in haar sop gaarkoken. Ze zal wel jaloers zijn dat jij nu verkering hebt en zij niet, en dan heb je ook nog eens verkering met haar ex. Het kan wel een wig drijven tussen je vriendin en jou, dat is wel jammer maar het is ook niet anders.

    22 jaar
    2 jaren geleden
  • natuurlijk doe jij niks fouts,ze hebben het uitgemaakt dus hebben geen relatie met elkaar.
    Jou vriendin is gewoon jaloers.
    Gewoon je eigen gang gaan en je liefde voor hem door niemand laten afnemen.

    16 jaar
    2 jaren geleden
  • Jij doet ook niks fout wat jullie relatie betreft. Ik vind wel dat je erg snel sex met hem had. Was jij nog maagd? Ik denk dat hij het al gedaan had met je vriendin. Of zij wilde het toen niet.
    En hij wilde het erg snel met jou doen om je vriendin jaloers te maken. Misschien komt het nog goed met je vriendin, maar misschien ook niet. Praat met haar erover. Ik hoop dat ze jou het geluk wenst met hem verder te gaan.

    15 jaar
    2 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten