Skip to content
78 reacties
9436 weergaves

waarom een trend naar helemaal kaal?

de vraag waarom dat helemaal kaal precies in de mode is.
het valt me op dat er tegenwoordig veel vrouwen zich vanonder helemaal of bijna helemaal kaal scheren,
zo weinig mogelijk 'intiem' haar lijkt nogal een trend te zijn, blijkbaar
er zullen altijd wel af-en-aan modes geweest zijn, neem ik aan, maar vooral dat helemaal kaal scheren vanonder vind ik toch heel opvallend. het ligt toch niet zo voor de hand (pijn enzo) en schaamhaar kan erg erotisch zijn... maar waarom ik het me vooral afvraag: ik vind helemaal kaal nog altijd een erg vreemd zicht, het lijkt wel alsof je je daar terug in een klein meisje/jongetje verandert. (of in een geplukte kip, zoals een vriendin van me zei die moest geopereerd worden en daarvoor moest haar schaamhaar weggeschoren worden...). het is toch een grotere verandering in je lichaamsbeeld dan je oksels scheren he.
toch: waarom 'seksuele tekens' weghalen? of zie ik het verkeerd en leg je door je helemaal te scheren juist meer nadruk op je intieme delen?

14 jaar
2 jaren geleden

78 Reacties

  • Ik ga zo nu en dan naar de sauna en daar zie ik eigenlijk alleen maar vrijwel volledig onthaarde schaamstreken. Naar mijn idee is dat geen trend maar normaal!

    19 jaar
    7 maanden geleden
  • Ik hou het het liefst zoals de natuur het maakt. Bovendien heeft schaamhaar een berschermende functie en geeft het ook een stofje af waardoor het libido bij beiden versterkt wordt. Mijn vriendin vindt het ook veel mannelijker en af en toe een haartje, wat maakt het uit, er is niks vies aan, integendeel, wij worden er alleen nog geiler door. Ieder zijn of haar ding natuurlijk maar wij hebben allebei een mooi, geil bosje donker prethaar!

    22 jaar
    7 maanden geleden
  • Ik zie ook veel mannen/jongens en meisjes/vrouwen helemaal kaal. Een hele bos prethaar vind ik lelijk en smerig uitzien maar dat is ieder voor zich. Ik ben nog helemaal kaal en glad daar maar als ik schaamhaar ga krijgen scheer ik het wel weg

    12 jaar
    7 maanden geleden
  • J22 Ik denk dat het voor de meeste jongens bij neuken nog niet eens een groot probleem is als een meisje schaamhaar heeft. Misschien vinden ze het niet mooi, maar het zit niet in de weg bij het neuken. Bij beffen zit er natuurlijk wel een groot verschil tussen kaal en behaard.

    23 jaar
    7 maanden geleden
  • Scheelt haartjes in de mond

    15 jaar
    7 maanden geleden
  • Mee eens jongen van 23. Je kan dan een kale kut ook wel een vieze mossel noemen of bv. babykutje. Als hij niet met een behaarde kut wil neuken zal er voor hem in de toekomst weinig meer te neuken overblijven, gezien de huidige trend om alles weer te laten staan. Puur natuur dus.

    22 jaar
    7 maanden geleden
  • J19, ik snap heel goed dat je wil dat een meid een kale kut heeft en dat je er anders geen seks mee wil hebben. Dat vind ik een normale voorkeur. Maar is het nou echt nodig het een "vies oerwoud" te noemen als een meid wel schaamhaar heeft? Dat kan toch wel wat vriendelijker.

    23 jaar
    7 maanden geleden
  • Ik scheer me kaal en verwacht dat ook van mn vriendinnen.
    Ik kan echt geen stijve krijgen als ik door zon vies oerwoud moet.

    19 jaar
    7 maanden geleden
  • Net als M22 is mijn vriendin ook een paar jaar geleden gestopt met scheren. Eerder had ze het altijd kaal. Het is voor haar niet omdat ze het mooier vindt, want eigenlijk vindt ze kaal of een streepje het mooist, maar ze vindt scheren maar een gedoe omdat je zo snel stoppels krijgt en eigenlijk elke dag onder de douche ermee bezig bent als je het goed glad wil houden. Toen ze eenmaal was gestopt met scheren vond ze het wel lekker makkelijk, en het zit haar verder niet in de weg. Haar scheermesje gebruikt ze alleen nog maar voor haar oksels en benen, aan haar schaamhaar doet ze helemaal niks. En ondanks dat ze kaal wel mooi vindt, wil ze niet weer gaan scheren, ze vindt het gewoon teveel gedoe en de moeite niet waard.

    23 jaar
    7 maanden geleden
  • Ik heb ook liever dat een jongen z'n lul en ballen glad geschoren zijn. Dat is veel gemakkelijker om te pijpen en te trekken.

    18 jaar
    7 maanden geleden
  • Ik ben geen oude vrouw, en heb veel schaamhaar. Ik kies daarvoor omdat ik het zelf fijn en mooier vind om puur natuur te zijn. Ben zeker niet onverzorgd. Ik weet dat bijna alle meiden/vrouwen tegenwoordig hun poes kaal scheren. Dat deed ik ook eerder tot 4 jaar geleden. Maar heb er geen behoefte en zin meer in om te scheren of harsen

    22 jaar
    7 maanden geleden
  • Ben vandaag met mijn moeder voor het eerst naar de sauna geweest. Zij zei al dat de meeste vrouwen zijn geschoren en daarom heb ik dat ook gedaan. Het is inderdaad waar dat alleen echt oude vrouwen soms onverzorgd zijn.

    17 jaar
    7 maanden geleden
  • Niet alleen bij meisjes en vrouwen ook jongens en mannen zie ik vaak helemaal kaal. Ik ben ook nog helemaal kaal en glad daar en als ik schaamhaar ga krijgen scheer ik het ook kaal als ik het dan durf kwa scheren dan

    12 jaar
    7 maanden geleden
  • Ik ben al meer dan 5 jaar helemaal kaal, mijn vriend is dat ook. Het is gewoon veel fijner met sex als je geen haren in je mond krijgt. Ik vind het ook mooier bij vrouwen, als je piercings hebt dan zie je die ook veel beter en bij een man kan je z'n penis in volle lengte zien. Geen wonder dat kaal de trend is.

    19 jaar
    7 maanden geleden
  • Mocht helemaal kaal al een trend zijn hoef je deze toch niet te volgen? Je leest hier ook vele berichten van meisjes die er net voor kiezen om zich intiem niet te scheren. Ikzelf ben op vraag van mijn vriendin ook helemaal glad geschoren, al vind ik dit zelf niet zo mooi voor een man. Zij heeft echt iets tegen schaamhaar dus doe ik dit voor haar. Zelf heeft zeezicht permanent laten ontharen, al is dit niet echt permanent.

    22 jaar
    7 maanden geleden
  • Mijn vriendje en ik zíjn beide helemaal kaal voelt ook veel lekkerder aan als het net geschoren is.

    21 jaar
    7 maanden geleden
  • Al heel wat jaartjes behaard. Ik doe al jaren niet meer mee als het een trend is. Ik vind het juist mooier en fijner om veel schaamhaar te hebben en te houden. Oksels knip ik alleen wat korter als ik ga zwemmen en in de zomer, maar nu alweer een maand ook aan mn okselhaar niets gedaan.

    22 jaar
    7 maanden geleden
  • Ik en mn beste vriendin doen al 2 jaar allebei niks meer aan scheren. We vinden het kei stoer staan dat we allbeiei al een flinke bos schaamhaar hebben, het staat mooivbij lns en het is,gewoon al heel vrouwelijk. Voor ons nooit feen kale, een behaarde kut is gewoon onwijs stoer, ja toch!

    14 jaar
    7 maanden geleden
  • Het is een onderwerp waar de meningen bij zowel meiden als jongens sterk verdeeld zijn.

    Maar hygiëne is inderdaad een kulargument. Hygiëne gaat om jezelf schoon houden. Maar haar is in principe niet vies. Je kunt je hoofdhaar en hoofdhuid ook makkelijker schoonhouden als het kort is of zelfs kaal, maar daar kiezen de meeste mensen niet voor. Want je kunt het met haar namelijk ook goed verzorgen. Haar op zich is dus niet vies, alles heeft met verzorging te maken.

    Ik snap dat sommigen kaal mooier vinden, anderen een bos, en anderen willen niet helemaal kaal zijn maar willen ook geen volle bos hebben en laten een beetje staan. Dan gaat het vooral om wat iedereen zelf mooi vindt, prettig vindt, en fijn vindt aanvoelen. De een houdt van zachte gladde huid, de ander voelt graag aan een bosje haar. De een vindt het mooi als er geen haartje te zien is, de ander vindt een natuurlijke volle bos juist prachtig, en weer een ander vindt het juist mooi als er wel wat haar staat dat duidelijk netjes is bijgewerkt. En sommigen vinden kaal misschien wel mooier, maar vinden het scheren teveel gedoe, of te duur, of vinden dat het teveel last heeft, bijvoorbeeld jeuk als de haartjes terug groeien.

    Wat je ook kiest, je moet altijd doen wat je zelf fijn vindt. Een partner kan een voorkeur hebben, maar daar moet je alleen in meegaan als je daar zelf ook achter staat. Want of je het voor kaal, een volle bos, of iets daar tussenin kiest: uiteindelijk ben jij degene die er 24/7 mee rond moet lopen.

    Hygiëne kan nauwelijks een reden zijn. Ja, het kan fijner of prettiger voelen als het glad of bijgewerkt is, dat snap ik. Maar dat is niet persé schoner. Of je nou geen, een beetje of veel haar hebt, je zult je schaamstreek altijd met enige regelmaat moeten wassen. Als je het daar beneden kaal hebt betekent dat ook niet dat je het minder vaak hoeft te wassen dan iemand die een volle bos heeft, bijvoorbeeld. Iemand met een volle bos die tweemaal per dag haar schaamstreek wast is hygiënischer dan iemand die het kaal heeft, maar slechts één keer per twee dagen haar schaamstreek wast.

    Het enige wat wel een reden kan zijn is de menstruatie, en dat het wat makkelijker schoon te houden is als je geen haar hebt. Dat geldt vooral als je maandverband gebruikt. Er zijn meiden die hun schaamstreek slechts één keer per maand scheren of bijwerken: alleen als ze ongesteld worden. En als je dat prettiger vindt, dan moet je dat vooral doen. Maar ook bij ongesteldheid geldt: of je nu voor kaal of een bos kiest, je ontkomt niet aan regelmatig wassen om de boel schoon te houden.

    Uiteindelijk is het zo dat sommigen wel wat vriendelijker naar elkaar mogen zijn. Uitspraken als dat je eruit ziet als een baby als je het kaal hebt, of dat het er vies of onverzorgd uitziet als je een bos hebt, of vergelijkingen met bevers, kokosmatten en pakjes shag zijn in mijn ogen respectloos. Iedereen mag zijn eigen voorkeur hebben, maar laat ook iedereen vrij in de eigen keuze. Uiteindelijk is het alleen van belang wat je er zelf van vindt, en eventueel wat je partner ervan vindt. Maar hoe andere mensen, die niet je partner zijn, het hebben: dat maakt toch niet uit? Je kunt het toch zelf kaal hebben, dat het mooiste vinden, en daar heel blij mee zijn en niks anders willen, maar dan heb je er toch geen last van als iemand anders een volle bos laat staan?

    Het is hartstikke leuk om van gedachten te wisselen en verschillende meningen te lezen. Maar laat anderen in hun waarde.

    23 jaar
    1 jaar geleden
  • Hier ook lekker kaal . Niks kokosmat voor de deur ... hihi

    22 jaar
    1 jaar geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten