Skip to content
18 reacties
2398 weergaves

Sex wachten

Hey in mijn gezin vinden we allemaal dat seks voor na t huwelijk is, ik vind dat ook. Maar toch verlang ik wel echt naar seks, hoe moet ik hier mee om?

14 jaar
2 jaren geleden

18 Reacties

  • Goed dat je masturbeert. Het is zó belangrijk te weten hoe je geslachtsdelen aanvoelen en hoe je jezelf genot kunt geven. Per slot, dat moet de man op wie je nu nog wacht ook weten, hoe jouw vulva eruit ziet, gebouwd is en hoe hij je kan laten klaarkomen. Je weet hoop ik wel dat je clitoris, het topje ervan, de vrouwelijke eikel is van de clitoris. Die is een stuk groter, loopt ook langs de ingang van je kut. Enne, als je toch bezig bent, leer je orgasme uit te stellen tot je echt druipnat bent,want na je orgasme voel je je niet prettig, ervoor overheerst de lust in jezelf. En dat is prima.

    22 jaar
    1 jaar geleden
  • Ts hier, ik ben ondertussen 15 :)
    Bedankt voor jullie reactie. Ik heb af en toe wel seks met mezelf Maar ik denk erna wel altijd dat t slecht is. Als ik klaarkom dan heb ik er plots echt geen zin meer in. Antwoord van de laatste vraag

    15 jaar
    1 jaar geleden
  • @TS ik snap het heel goed een vriendin van mij zit on de zelfde situatie. Maar heb je wel seks met je eigen?

    15 jaar
    1 jaar geleden
  • Waarom zou je wachten terwijl je er nu ook van kan genieten? Voor wie doe je dat en voor wie zou je dat doen? Word wakker en geniet van het leven!

    16 jaar
    1 jaar geleden
  • Beste TS, je bent 14 en komt net kijken, als jouw keuze op religieuze basis of opvoeding is gebaseerd, prima. Maar laat mij zeggen, experimenteren en genieten van sex op jeugdige leeftijd is bijna haast een must, wil je later er goed in op kunnen gaan. Maar nogmaals, het is jouw keuze en die respecteer ik, maar begrijpen doe ik het niet.

    20 jaar
    1 jaar geleden
  • @TS: Als je alleen kussen mag voordat je getrouwd bent is het gewoon lastig om tegelijkertijd wel verlangens te ervaren. Wellicht zul je, als je het bij alleen verlangen weet te houden, reden hebben om trots op jezelf te zijn en je ouders zullen dat wellicht ook heel goed van je vinden (al zullen ze nooit helemaal zeker weten of je niet tóch al eens hebt toegegeven aan je verlangens). En ergens snap ik de gedachte ook wel, dat je seks bewaard voor die ene man met wie je trouwt. Alleen ben ik daar zelf helemaal niet van. Het is mooi als iemand pas seks heeft als er ook liefde is naar elkaar, maar zolang je verder netjes en respectvol met elkaar omgaat, en natuurlijk zorgt dat je niet zwanger kunt raken, dan is seks ook voor het huwelijk iets waar je naar mijn idee gewoon van mag genieten.

    22 jaar
    1 jaar geleden
  • Als jij het huwelijk ziet als een zakelijke overeenkomst hoef je vantevoren ook geen seks te hebben. Er lijkt dan toch geen liefde en passie aanwezig te zijn. Als die liefde enz. er wel is, zou ik toch eens op seksueel onderzoek gaan voordat ik in het huwelijksbotje stap. Stel je voor dat je op seksueel vlak totaal niet bij elkaar past, wat dan?! Scheiding en alle ellende die daarbij hoort??

    22 jaar
    1 jaar geleden
  • Nee, sex kun je ook hebben op je 14e. Dat heeft niets met een zakelijke overeenkomst als het huwelijk te maken. Wel met liefde

    21 jaar
    1 jaar geleden
  • Verlangen naar iets wat je nog niet kent?

    18 jaar
    2 jaren geleden
  • Toen ze trouwde waren ze 23/24 en bedankt voor jullie mening

    14 jaar
    2 jaren geleden
  • Ik ben dan altijd wel een beetje benieuwd hoe oud je ouders waren toen ze trouwden...

    17 jaar
    2 jaren geleden
  • Natuurlijk ben je nu nog jong, en trouwen zal je nog voor vele jaren niet doen. Je mening hierover kan dus zeker nog veranderen. Bovendien is seks iets dat je met twee doet, en de mening van de ander is dus even belangrijk als de jouwe. Wacht dus nog enkele jaren en als je dan in een relatie terechtkomt kan je je de vraag of je nu moet wachten of niet nog maar eens stellen. Als je dan van mening veranderd bent en deze mening in strijd is met die van jouw ouders, is daar niets mis mee. Jij bent jouw ouders namelijk niet, en de tijd waarin zij getrouwd zijn was anders dan die van nu.

    17 jaar
    2 jaren geleden
  • Als je bij dat standpunt blijft (seks na het huwelijk) kan dat wel eens een forse domper worden. Je kan bv. niet goed neuken doordat hij een te kleine of slappe heeft, of jij hebt angst ervoor zodat hij niet binnen kan of......er zijn zoveel redenen die op dit vlak problemen kunnen opleveren dat het toch wel aan te bevelen lijkt om elkaar ook op seksueel vlak goed te leren kennen voordat je trouwt. Dit is mijn mening (en niet alleen van mij overigens) maar ieder zijn meug natuurlijk.

    22 jaar
    2 jaren geleden
  • Geen sex voor het huwelijk hoor ik nooit meer. Tenzij het iets van de kerk is natuurlijk. Maar als je het zelf ook wilt is het natuurlijk prima. Alleen is er dan geen oplossing, als je niet meer mag dan zoenen dan is dat het enige.

    19 jaar
    2 jaren geleden
  • @22 nee met seks bedoel ik ook aftrekken enzov. Alleen kussen en de rest is voor na t huwelijk

    14 jaar
    2 jaren geleden
  • Is seks pas seks als je je laat penetreren door zijn pik die jouw kutje in gaat? Als dat zo is heb je heel veel andere heel erg lekkere opties: strelen, hem aftrekken, jezelf vingeren voor zijn ogen, hem pijpen, en natuurlijk, dat hij je beft. Dat laatste is trouwens sowieso toch wel dé manier om tot een orgasme te komen, veel beter dan door je te laten neuken. En uiteraard, veel en vaak jezelf vingeren, is ook heerlijk.

    22 jaar
    2 jaren geleden
  • Verlangen is normaal en lastig aan wennen nu op jouw leeftijd zoveel hormonen opsteken, bepaal je eigen grenzen op momenten waar je niet overloopt van zin

    19 jaar
    2 jaren geleden
  • Wachten totdat je wat ouder bent, doe ik ook, en tot die tijd lekker gaan masturberen. Of misschien experimenteren met je bff. Leuk en fijn voor beide. En het is geen sex met een jongen, dus je blijft maagd

    15 jaar
    2 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten