Skip to content
15 reacties
1984 weergaves

Meer durven met een oudere vriend

Hey, sinds januari heb ik verkering met een jongen van 18. Daarvoor waren het jongens van mijn leeftijd. Mijn eerste keer was wel met een jongen uit mijn klas maar het stelde eigenlijk niets voor. Bij mijn nieuwe vriend heb ik het gevoel dat ik meer durf. Ik heb ook het gevoel dat ik veel verder was dan mijn ex. Hij schrok toen we het ineens deden en ik had zoiets van eindelijk. Mijn vriend en ik doen het nog niet anaal maar hij vingert me wel in mijn kontje. Kennen meer meiden dit gevoel?

14 jaar
2 jaren geleden

15 Reacties

  • J19. Iedereen kan aangeklaagd worden, die iets bij een ander iets doet wat die gene niet wil. M18 heeft het al goed uitgelegd. Jou eigen mening is dat de jongen van 18 jaar strafbaar is en blijft. Voor de wet is hij dat niet. Hij zou het alleen zijn in de situatie die je al is uitgelegd. TS wordt niet misbruikt, heeft niet tegen haar wil seks, vier jaar leeftijdsverschil is niet verboden, hun ouders zijn niet tegen. TS en haar vriend zijn smoorverliefd en dol op elkaar. Wie is dan die 19 jarige jongen op dit forum die steeds weer een nieuw tegenargument plaatst?

    21 jaar
    2 jaren geleden
  • sorry ik heb het denk ik verkeerd getypt. Ik reageerde op m18 die zei dat het niet strafbaar was... maar dat je wel aangeklaagd kan worden. Oftewel tegenstrijdig. Ikben zelf ook van mening dat het strafbaar is, dat zei ik al eerder ook hoor. ik snap dat het soms wel gebeurt met een klein leeftijdsverschil, en snap ook heel goed dat m14 het wilt.. maar haar vriend van 18 kan er veel gezeik mee krijgen. Ik hoop dat ik het nu wat duidelijker heb geschreven. en voor m 21 en 18 die op mij regeerden: ik zou dus nooit iets doen tegen iemand zijn zin, en al helemaal niet (met of zonder zin) met iemand van 14!!

    19 jaar
    2 jaren geleden
  • Hoi TS. Ik begrijp je gevoelens wel. Mijn vriend en ik schelen bijna 5 jaar en ik was net 15 toen we verkering kregen. We zijn dus nog steeds samen en hebben 2 kinderen. Er is niets mis met jullie relatie en er is niets strafbaar.

    23 jaar
    2 jaren geleden
  • J19, iedereen die een ander misbruikt, aanrand of betast tegen iemands wil is strafbaar en kan een hoop gezeik mee krijgen. Dat is niet leeftijd gebonden. Net wat m21, als jij haar ongewild aanraakt dan ben jij al strafbaar. Wordt opa van 88 handtastelijk bij zijn vriendin van 80 en oma is daar niet van gediend dan is opa ook strafbaar. Voor vrouwen geldt dat natuurlijk ook. Vaak wordt de man als seksuele wellusteling neergezet, maar er zijn genoeg meiden en vrouwen die jongens en mannen seksueel imponeren. Door dit soort opmerkingen ga je wel van het doel van deze topic af.

    TS haar vriend lijkt me een hele lieve jongen die niets verkeerds met zijn meisje doet. Hun ouders kennen elkaar ook en dat maakt natuurlijk ook verschil. En TS lijkt me een meid die weet wat ze wil, die goed weet wat ze doet en die ook voor zichtzelf en anderen opkomt. Dan moet je niet langer vraagtekens ztten bij het doel van die jongen. Natuurlijk kan dit uit gaan, zoals in veel relaties gebeurt.
    Maar daar leer je van.

    TS en vriend, geniet van elkaar, veel liefde en genot gewenst. En als jullie het anaal gaan doen, begin rustig en forceer niets. Als je gewoon rustig begint is het ook erg genieten. XXX

    18 jaar
    2 jaren geleden
  • J19, als jij iets bij mij doet wat ik niet wil, doe ik aangifte en ben jij ook strafbaar (andersom net zo)

    21 jaar
    2 jaren geleden
  • Ik ben TS. Ik begrijp jullie vragen en vraagtekens. Maar mijn vriend is niet zo dat ie naast mij andere meisjes heeft. Ben voor hem ook de tweede. Hij is in een nieuwe situatie iets verlegen en staat nooit vooraan. Als je m beter kent is ie wel spontaan maar rustig met veel humor. Hij drinkt en rookt niet en is heel sportief. Mijn vader heeft een eigen bedrijf en mijn vriend zijn vader werkt er al 25 jaar. Mijn vriend werkt er in zijn vrije tijd. Zijn vader is ook erg rustig en ook niet iemand die vooraan staat. Dus, ja mijn ouders kennen mijn vriend goed en zijn ouders kennen mij ook goed. Vaak worden we allebei op 16 geschat. Ik denk dat het wel anders was geweest als mijn ouders hem niet hadden gekend. En misschien hadden we dan nog geen seks gehad. Maar dat hebben we dus wel wat ik super vind en hij doet niets wat ik niet wil. Dus alles wat we doen wil ik heel graag. Misschien begrijpen jullie het nu beter dat hij echt geen jongen is die alleen maar seks wil.

    14 jaar
    2 jaren geleden
  • niet strafbaar ... maar je kunt wel aangeklaagd worden als... in mijn ogen dus toch strafbaar. in ieder geval zou ik er mee oppassen, want gezeik ermee kun je zowiezo krijgen!

    19 jaar
    2 jaren geleden
  • Seks onder de 16 is niet strafbaar! Dat is een hardnekkige fabel. Haar vriend kan alleen worden aangeklaagd als zij of haar ouders aangifte zouden doen. Onder tieners wordt max 5 jaar leeftijdsverschil als oke gezien. Dus ts en haar vriend doen niets fout en er is geen rechter die zich hiermee bemoeit. Die hebben wel andere zaken. Mijn vader werkt bij justitie, dus die weet echt wel hoe het zit. En als het waar zou zijn geweest dan had hij mijn vriend al lang aan moeten klagen. Wij schelen ook bijna 4 jaar.....

    18 jaar
    2 jaren geleden
  • @M21 Ik snap jouw redenering. Een verschil van vier jaar is inderdaad niet zo groot, maar dat is het probleem hier niet. Het probleem is dat de TS pas aan het begin zit van haar seksuele ontdekking, terwijl die jongen van 18 al veel verder zit. Op zich is dit geen enorm probleem (en ik kan niet zeggen dat ik de wet hierover goed ken) zolang de TS niets doet waar ze zich zelf nog niet klaar voor voelt. Die jongen weet wellicht al heel goed wat hij wil en verwacht waarschijnlijk ook veel meer dan iemand van 14. De TS moet gewoon nog een hele ontwikkeling door vooraleer ze even volwassen is al haar vriend. Dat is niet gemeen of neerbuigend bedoeld, dat is gewoon een wetenschappelijk feit. Het is dus vooral oppassen, denk ik, en ik weet ook niet helemaal hoe ik sta tegenover die jongen zelf. Dat de TS het leuk en oké vindt, begrijp ik volkomen. Iemand hebben met ervaring die jou zo kan leiden lijkt fantastisch, maar ik hoop gewoon dat die jongen haar niet ziet als een jonger persoon van wie hij voordeel kan halen.

    19 jaar
    2 jaren geleden
  • de meeste reacties toonden wel begrip voor ts hoor, ik ook. maar helaas heb je volgens mij ongelijk: sex met iemand onder de 16 is gewoon strafbaar als je zelf volwassen bent! hoe jammer het soms ook is want als je er zelf allebei aan toe bent zou het geen probleem hoeven zijn. Maar wet is wet...

    19 jaar
    2 jaren geleden
  • Wat doen we weer leuk en lief! Niet dus! Wat is jullie probleem? Hij 18 en zij 14? Voor de wet niet strafbaar. Ze hebben verkering, zij heeft al ervaring en uit niets blijkt dat zij tegen haar wil seks heeft. Dus wettelijk gezien is er niets mis met deze relatie. Om iemand die je niet kent voor "Tokkie" uit te maken is nog al cru. Wat weet je van dit meisje, of van die jongen of beide ouders? Waarschijnlijk niets. Waarom is 18-14 een probleem en 20-16 of 22-18 ineens niet meer? Het verschil blijft 4 jaar. Misschien is zij iets verder in ontwikkeling en ziet zij er iets ouder uit. En TS vroeg of andere meiden het gevoel kennen wat zij heeft, ze vraagt niet om een oordeel over haar relatie.

    TS, niets aantrekken van bovenstaande opmerkingen. Ik begrijp je gevoelens. De ene jongen past gewoon beter bij je dan de andere. Dat leer je in de liefde. Geniet van elkaar!

    21 jaar
    2 jaren geleden
  • precies wat de meiden hierboven zeggen: jou snap ik wel. jongens zijn nou eenmaal wat langzamer op gang. Maar helaas is het voor die jongen van 18 natuurlijk nog niet goed om het met iemand van 14 te doen.

    19 jaar
    2 jaren geleden
  • Vanuit jou snap ik het wel, spannend en voelt je ouder zo.

    Vanuit hem heel gênant en vreemd dat hij het met een kind doet en niet iemand van zijn eigen leeftijd en levensfase kan krijgen. Dat jullie ouders het goedkeuren nogal tokkie, kan jou niet kwalijk nemen op doe leeftijd zijn je hersenen vooral hormoon gedreven niet door verstand dat koont hopelijk nog wel.

    19 jaar
    2 jaren geleden
  • what the f*ck, 14 jaar!

    23 jaar
    2 jaren geleden
  • Heel herkenbaar, dat maakt een jongen van een aantal jaren ouder ook zo leuk.

    19 jaar
    2 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten