Skip to content
5 reacties
344 weergaves

ongesteldheid langer dan “normaal” weg

Hai hai, ik heb een vraag voor de meiden hier op dit forum.

ik leg mijn ongesteldheid wel even uit.

mijn cyclus was voor een lange tijd ( in het begin zelfs) best wel gelijk. mij cyclus was vooral tussen de 22 dagen en 35 dagen met een paar uitschieters naar boven. ( bijvoorbeeld 39 dagen toen mij. 2e cyclus er was of 40 dagen bij een cyclus voor dat de school begon omdat ik bang was bij wie ik kwam in 2020)
oftewel normale redenen en een wat ik zie als een normale cyclus.


alleen ik zit nu met iets. mijn laatste twee cyclussen waren 42 dagen lang! ( gemiddelde cyclus is ongeveer +/- 31 dagen volgens mijn app bij mij)

ik weet nu niet of ik mij zorgen moet maken of niet, ik weet niet waardoor het komt. ik eet niet anders dan eerst, als school een reden zou zijn dan zou het al eeerder dit jaar zo moeten zijn geweest. ik heb februari 2022 overgeslagen door die 2x 42 dagen. ik ben nog zo virgin/maagd als maar kan ( aka nooit seks gehad) heb geen ziektes en stress niet meer of minder dan eerst. Ik ben niet aan de pil, thuis vinden ze dat het niet hoeft omdat toen ik het wilde ik een relatie had ( relatie is al lang uit), ze dachten toen ik het vroeg dat ik het ging gebruiken voor seks.
ook dat ik te jong ben is een reden waarom ik niet aan de pil mag (mijn oudere zus was bijna 18 jaar en zat toen 1 jaar al in een relatie en omdat ze 1 jaar in relatie zat moest ze erop gaan voor de zekerheid) oftewel als iemand zal zeggen hier “ ga aan de pil” nee dat kan niet want dat willen ze hier niet.

kan iemand mij helpen, moet ik mijzelf zorgen gaan maken?

16 jaar
2 jaren geleden

5 Reacties

  • Ouders denken dat het gelijk staat aan toestemming geven voor seks het aan de pil gaan. Terwijl je vanaf 16 gewoon zelf naar de huisarts kan gaan.

    Het is gewoon dom van ze alsof het zonder pil niet gaat gebeuren, ze maken zichzelf wat wijs.

    19 jaar
    2 jaren geleden
  • Soms stelt huisarts voor om de pil te slikken met de bedoeling regelmaat in de menstruatie te krijgen (dus de pil is niet enkel voor anticonceptie). Soms stellen ze de pil zelfs voor om acné te verminderen, want daar werkt het ook prima voor. Zullen je ouders nog steeds nee zeggen als het voorstel om aan de pil te gaan van de dokter zelf komt?

    De logica in de denkwijze van je ouders ontgaat me overigens, waarom mag je zus pas na 1 jaar relatie aan de pil? Het is niet zo dat je het eerste jaar niet ongewenst zwanger kunt worden...

    18 jaar
    2 jaren geleden
  • Bij twijfel neem contact op ket je huisarts maar die zegt waarschijnlijk dat je het nog paar weken aan moet kijken een meer overslaan kan

    19 jaar
    2 jaren geleden
  • maar ik heb mijn ongesteldheid al meer dan 3 jaar

    16 jaar
    2 jaren geleden
  • Op jouw leeftijd kan nog best soms onregelmatig zijn hoor

    19 jaar
    2 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten