Skip to content
5 reacties
732 weergaves

Heel veel vragen

Wat vind een jongen er nou leuk aan als hij met je mag zoenen terwel hij je vast houdt en waarom gaan jongens super snel als je verkering hebt en hoe werkt het als je ongesteld bent met zwemmen en is je eerste keer seks pijnlijk en wat mag je vriendje wel en niet doen. Help me alsjeblieft ik heb het nodig

12 jaar
2 jaren geleden

5 Reacties

  • Help me is beetje wanhopig doe even rustig adem halen je bent 12 je hebt even kalmte nodig met al je topics. Niet zoveel tegelijk even minder drama. Gewoon je eigen gevoel en wensen volgen.

    Zoenen en vasthouden dat os gewoon fijn met de juiste persoon dat heeft niet met jongen meisje te maken. Snel gaan omdat de hormonen door het lijf gieren op pre puber leeftijd plus jullie hebben nog weinig hersenen ontwikkeling wat betreft oorzaak gevolg dus alles is in het nu. Zwemmen doe ik alleen met tampon dan kan het prima. Seks pijnlijk dat hangt per persoon zelf, de bedpartner en de keer af daar is niks algemeen op te zeggen. Jij en vriend of vriendin mogen alleen doen wat de ander ook wil dat bepaal je samen en degene die het miste wil die mening gaat op de ander moet zich aanpassen.

    19 jaar
    2 jaren geleden
  • Waarom zo'n haast?
    Even vraag per vraag
    Zoenen is meer dan alleen je tong in iemand zijn mond steken en de lippen op elkaar. Echt kussen (wat maar weinig mannen kunnen) is een soort intiem samenspel. Door aanrakingen kan je de kus meer kracht bijgeven door dat je extra aanraak en dus prikkelt.

    Vraag 2: mannen zijn jagers. Mannen zijn geprogrammeerd op zoveel mogelijk zwanger maken. Een vrouw op de beste man selecteren voor de beste nakomelingen ik ken ook vrouwen die te snel gaan.

    Vraag 3; ongesteld en zwanger geen idee een tampon of menstruatiecup mss

    Vraag 4: meestal is je eerste inderdaad niet de beste, maar genieten van het voorspel!

    Vraag 5: wat je vriendje mag en niet mag is gewoon afspraken maken en je grenzen stellen

    21 jaar
    2 jaren geleden
  • Ik ga proberen antwoord te geven op je vragen hoe ik denk dat een gemiddelde jongen erover zal denken of hoe ik er zelf als jongen over denk:
    Je eerste vraag, wat een jongen leuk vindt aan zoenen en je vasthouden. Wat een jongen leuk vindt aan zoenen spreekt neem ik aan voor zich. Zoenen doe je immers alleen als beide personen het leuk vinden. Waarom hij een meisje graag vasthoudt, als je bedoelt bijvoorbeeld om haar schouders dan zou ik zeggen om wat houvast te hebben of voor een intiemer gevoel. Als je bedoelt dat hij aan bijvoorbeeld je borsten zit, zal dit waarschijnlijk zijn omdat hij dat fijn vindt/er opgewonden van wordt.
    Je tweede vraag waarom jongens supersnel gaan bij verkering. Ik denk dat dat ten eerste erg verschilt per jongen. Ik heb zelf namelijk verkering en ik ga een stuk langzamer dan mijn vriendin. Is wat mij betreft niet erg, zolang je maar je grenzen blijft aangeven. Het zou best kunnen dat jongens in het algemeen wat sneller gaan, waarom weet ik niet.
    Je derde vraag over ongesteld zijn en zwemmen. Ik ben zelf geen meisje en heb dus nul ervaring, maar ik weet dat mijn vriendin niet zwemt als ze ongesteld is. Ik weet niet precies hoe dat werkt, maar ik kan me er wat bij voorstellen dat je het risico loopt dat er bloed in het water komt en dat kan wat gênant zijn.
    Je vierde vraag over eerste keer seks en wat je vriendje wel en niet mag doen. Ik heb nog nooit seks gehad en weet ook niet zeker of het pijn doet. Ik kan me er wel wat bij voorstellen dat het (vooral voor het meisje) fijner is om niet meteen helemaal diep te gaan, maar stap voor stap. Geef dit vooral ook aan zou ik zeggen. En wat je vriendje wel en niet mag doen. Daar zijn in principe geen regels voor. Uiteraard moet hij minderjarig zijn als hij met een minderjarige seks heeft (en andersom) en mag het alleen als beide personen er mee instemmen. Verder ben jij de gene die bepaald wat hij wel en niet mag. Wil hij iets wat jij niet wilt, dan gaat het niet door. Andersom natuurlijk precies hetzelfde. Als er (naast condoom gebruiken) iets belangrijk is bij seks hebben is het wel dat je elkaars grenzen respecteert. Anders zul je achteraf echt spijt hebben.
    Ik hoop dat je hier wat aan hebt. Voor meer informatie kun je ook bepaalde sites op Google raadplegen.
    Groetjes J16

    16 jaar
    2 jaren geleden
  • @TS, wat een boel vragen voor een meisje van 12, ben jij hier wel aan toe?

    23 jaar
    2 jaren geleden
  • TS hier er even op alsjeblieft ik heb het nodig

    12 jaar
    2 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten