Skip to content
25 reacties
3101 weergaves

Gemillimeterd haar?

Ik heb nog niet zolang terug mijn haar geschoren naar 5mm. Ik kreeg gemengde reacties. Jongens vonden het wel tof terwijl de meeste meiden mijn voorgaande kapsel mij beter vonden staan. Dus mijn vraag is: wat vinden jullie van gemillimeterd haar bij een jongen en is het beter dan een wat langer kapsel of juist niet?

16 jaar
2 jaren geleden

25 Reacties

  • Ik heb al veel kapsels geprobeerd inmiddels. Maar gemillimeterd heb ik nog nooit gehad. Iets in me zegt dat het zonde is en dat het me niet zal staan en dat het dan lang duurt voor ik weer een lange lengte heb, Ik denk er wel soms over na. Hoe het zal zijn dat heel mijn wasbak ( als ik het thuis zelf doe ) of het schort ( bij kapper ) vol valt met lang gespaarde haren. Ik heb er dan wel zin in om het eens te proberen. De gedachte alleen al maakt me heel opgewonden,

    @j23 wat voor kapsel had jij eerst voor je gemillimeterd werd? Waarom alleen in de zomer? En niet bijvoorbeeld nu in de kerstvakantie? Hoe lang duurt het voor het weer is teruggegroeid? En doe je dit zelf? Sorry voor de vele vragen, maar misschien helpt me dit te overtuigen.

    19 jaar
    1 jaar geleden
  • Heerlijk! Kan het iedereen aanraden. Elke zomer ga ik gemillimeterd, maar laatst een keer rondom met de shaver tondeuse laten doen. Echt kaal! En bovenop dan nog wat millimeters. Echt geweldig! Het schort lag helemaal vol met haren.

    23 jaar
    1 jaar geleden
  • Gister met klasgenoten kaal gegaan. Allemaal geslaagd. We hadden in een gekke bui afgesproken dat we kaal zouden gaan als we geslaagd zouden zijn. Dus we zijn twaalf kale koppen rijker.

    18 jaar
    2 jaren geleden
  • Kale koppen niet te stoppen :) ik vind een kaal geschoren kop ook heerlijk. Geen zorgen met haar! Ik ben inmiddels zelf een stuk handiger na een paar jaar. Ik scheer me haar inmiddels zelf met de tondeuse maar wel met een beetje overloop. Gewoon door te proberen. Eerste keren natuurlijk dat het mislukt. Maar dan ga je gewoon helemaal kaal.

    20 jaar
    2 jaren geleden
  • Ik hou van hoge skinfades waarbij mijn haar tot op mijn kruin kaal wordt opgeschoren (een soort high and tight). Ik heb een mooi gevormde schedel waardoor dit zeer korte haar erg goed staat. Ook de zijkanten zijn kaal opgeschoren. Bovenop is mijn haar langer. Ik kam het naar voren. Helemaal gemillimeterd vind ik niet zo mooi omdat er dan geen model in zit. Ik heb een abonnement bij mijn kapper zodat ik mijn haar iedere week kan laten opscheren. Ik vind het erg fijn om wekelijks een haircut te krijgen. Ik geniet van iedere opscheerbeurt.

    18 jaar
    2 jaren geleden
  • Ben ik weer :) hoe houden jullie je je geschoren kop zo kort? Doe je dit zelf of ga je naar de kapper? En hoe vaak? Ik las een forum iemand die zijn haar ook blond wil maken. Lijkt me ook wel wat. Iemand ervaring?

    17 jaar
    2 jaren geleden
  • @j 16 thanks! Gisteren bij dezelfde maat heel de dag geleerd. Hij heeft me haar ook op standje 1 kaal geschoren. Toch beter.

    17 jaar
    2 jaren geleden
  • Lekker met je maat down, why not. Fijn dat t je goed bevalt. Zelf ook al wat maandjes plezier van

    16 jaar
    2 jaren geleden
  • Besloten om het vanmiddag maar te laten gebeuren. Veel twijfel. Maar met het warme weer en komende examens wilde ik geen druk maken om me haar. De broer van me maat had blijkbaar een tondeuse en wilden toen ook mee, hij scheerde mij en mijn maat en mijn maat hem. Dus gingen we met z’n drieën gemillimeterd. Ik op stand vijf en zij hebben het al eerder gedaan dus durfden ze meteen standje 1 aan. Ik vind het resultaat wel vet. Hij zei het geen probleem te vinden me kapper te blijven. Das ook chil en lekker gratis. Moment zelf kon ik door de grond zakken als je ineens kaal word geschoren en je haren eraf vielen en wegwaaide ( we zaten in de tuin omdat hun ouders de troep niet binnen wilde.).

    Net even gedoucht. Ik zit nu alleen te denken om het misschien toch ook nog korter te maken. Nu het gewassen is vindt ik het toch nog best lang zo. En bij me maat en zijn broer zag het er nog strakker uit. Even denken of ik bij de kapper een opscheer een van wil maken of dat ik weer zijn broer even app. Of zelf een tondeuse koop en het zelf scheer. Maar ik ben blij met me keuze dat ik het heb aangedurfd.

    17 jaar
    2 jaren geleden
  • @j17
    Mn moeder is daar goed mee dus die laat ik het bijhouden. Soms een klein wondje

    Verbranden doe ik niet snel, ik doe vaak iets van een hoedje of petje op. Dat scheelt enorm.

    Joh maar lekker genillimeterd gaan joh, ga je later zeker nog om lachen als je het niks vind en het groeit inderdaad zo weer aan. Laat maar weten of je het gedaan hebt !

    16 jaar
    2 jaren geleden
  • Ik kan niets anders dan bevestigen dat het echt een verademing is. Als de kapper ( in mijn geval) of wie dan ook de eerste haal met de tondeuse maakt en al je opgespaarde haar eraf valt is dit best spannend en opwindend. Je ziet in de spiegel je hoofd steeds kaler worden. Maar daarna is het echt heerlijk. Als je dan naar huis fiets voel je de wind voor het eerst op je hoofdhuid, je kan er niet vanafblijven want het voelt heerlijk, je hoeft in de ochtend nooit meer je haar te doen en met sporten is het lekker. Je weet pas of het staat als je het geschoren hebt. Mijn kapper ( tevens goede vriendin) dacht dat het niet zo zou staan, toch doorgezet en achteraf was ze verast. Nu lat ik het langer vanwege mijn werk ( vindt ik wat representatiever). Maar als het even kan doe ik het weer. Ik vind dat iedere jongeman dit minsten een keer in zijn leven moet doen,

    20 jaar
    2 jaren geleden
  • @j19: als je echt (heel) lang haar hebt lijkt het me zeker spannend. Als je "gewoon" wat langer haar hebt: gewoon doen. Ik doe zelf altijd standje #2 dat is vrij kort maar heerlijk makkelijk. helemaal kaal vind ik dan weer niet mooi. je moet wel beetje oppassen met verbranden. maar vind je het niks: het groeit zo weer aan

    19 jaar
    2 jaren geleden
  • Ik vind overal gemillineterd (buzzcut) niet mooi. Er moet wel model in een kapsel zitten. Zelf heb ik zeer kort en hoog opgeschoren haar met medium lengte bovenop en zeer hoge overloop (hoge skinfade). Met de zomer in aantocht laat ik mijn zijkanten en achterkant nog wat hoger opscheren.

    19 jaar
    2 jaren geleden
  • Een maat probeert me te overhalen samen met hem millimeter te gaan. Toevallig hier terecht gekomen op Google. Ik vind de stap best tricky omdat ik geen idee heb hoe het staat. Ik heb nu lang haar. Maar bij millimeter haar zal dit eraf gaan. Lijkt me toch stiekem wel heel spannend. Inderdaad alle haartjes op de grond. Zeker als hij mij scheert en ik hem mag scheren. We hebben ook nog geen tondeuse dus dan moeten we deze kopen. Ik twijfel dus gigantisch. Als het aan hem ligt doen we het meteen al maar ik weet het dus niet.. iemand nog argumenten om het wel/niet te doen?
    Maar scheermes kaal lijkt me wel heel kort. Doe je dat met een bepaalde rede? Verbrand je dan niet en scheer je jou hoofd nooit open?

    17 jaar
    2 jaren geleden
  • Zelf heb ik sinds vorig jaar dat ik alles eraf haal, dus glad met het mesje. Iemand daar ervaringen mee? Vind het top! In de winter op een 3mm

    16 jaar
    2 jaren geleden
  • Ik vind gemillimeterd of kaal opgeschoren heel gaaf en het voelt fijn. Super leuk ook om te laten doen! Heerlijk om in de stoel te gaan zitten en dat de tondeuse erover gaat en de lokken over het schort naar beneden vallen. Voelt heel bevrijdend ofzo. Lekker in de zomer!

    22 jaar
    2 jaren geleden
  • Ik vind kort haar erg stoer en mannelijk. Ik mag me vriend dan ook graag met kort gemillimeterd haar zien. Hij laat zich vaak helemaal kort scheren. Wel met een overloop van scheermes kaal naar wat haar. Als ik het doe voor hem dat is alles een lengte.

    18 jaar
    2 jaren geleden
  • Gemillimeterd haar vind ik echt heel verzorgd staan bij jongens. Zeker met een baardje die net iets langer is dan de zijkantjes. Je moet het wel goed bijhouden want het groeit snel weer bij. Mijn vriend vriend gaat hiervoor elke week naar de kapper toe. Het is lastiger dan je denkt om een opgeschoren gemillimeterd kapsel te hebben die oploopt in lengte. Heel soms scheer ik hem op bijvoorbeeld vakantie, maar dan helemaal kaal op een stand.

    17 jaar
    2 jaren geleden
  • Ik zie steeds meer jongens met een buzzcut. Zoals de jongen van 18 zeg doen ze een kale kop nemen omdat het vast lekker is na zwemmen ofzo en minder warm en helemaal bruin. durf het zelf alleen niet snel aan want ik hou niet zo veel van veranderingen en ben ook bang voor reacties. Maar wie weet doe ik het toch nog eens.

    16 jaar
    2 jaren geleden
  • Me zus heeft vanochtend me haar eraf geschoren met me tondeuse. Het wordt volgende week echt lente dus ideaal. Nu met stand 3. Maar in de zomer op de kortste. Vorig jaar ook gedaan dus eigenlijk weer dezelfde reacties en dat iedereen aan je kop zit.

    18 jaar
    2 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten