Skip to content
18 reacties
5742 weergaves

Naakt of bijna naakt op straat

Weet iemand hoe naakt je mag rond lopen op straat?

Ik ben van België

19 jaar
2 jaren geleden

18 Reacties

  • in Nederland is het buiten de aangegeven plaatsen als naakstrand en nudisten plaatsen officieel verboden naakt te lopen . ook op erotishe beurzen moet je officieel de geslachtsdelen bedekken ... ook flashen is officieel verboden al lees je hier dat er zijn die dat af en toe toch doen en een ander een kijkje geven zoals in de auto naar vrachtwagen chauffeurs en bij winkelen zonder slipjes ... altijd spannend maar officieel mag het niet .

    20 jaar
    2 jaren geleden
  • Ik kan alleen volgens de Nederlandse regels reageren, maar daar zit het zo. Naakt recreëren is toegestaan, ook op plaatsen die er niet specifiek voor zijn aangewezen. Alleen moet het wel een "gepaste" plaats zijn. Dat mag je dan wel weer zelf vaststellen. Overheden mogen het niet eens verbieden. Handhavers zijn soms niet goed op de hoogte en geven dan een boete, maar die is vrijwel altijd aanvechtbaar. In feite mogen ze niet meer dan je verzoeken om iets aan te trekken als zij de plek niet gepast achten. Je moet natuurlijk wel je gezond verstand gebruiken, zodat je geen andere regels overtreedt. Op straat zou je bijvoorbeeld de verkeersveiligheid in gevaar kunnen brengen en op particulier terrein kan de eigenaar wel een verbod uitvaardigen. En als je het doet om je te laten zien heb je nog de zedenwetten. Ik zou bovendien er wel rekening mee houden dat mensen zich er niet teveel aan storen. Voor schaars gekleed zullen de regels misschien nog wat soepeler zijn, zeker als de juiste delen bedekt zijn.

    19 jaar
    2 jaren geleden
  • Hoe bloot het mag zijn hangt heel erg af waar en wanneer je het doet. In het park of aan het water kun je op een zonnige dag nog wel in je ondergoed zitten, maar in een winkelstraat is dat nooit geaccepteerd. Doorschijnende kleding is een beetje een geval apart. En dan is er ook nog een verschil tussen wat je bedoelt met wat 'mag'. Er zit ook een verschil tussen wat gangbaar is en waar je een boete voor krijgt zeg maar.

    21 jaar
    2 jaren geleden
  • In het stadscentrum van Blankenberge en Knokke Heist is het verboden om strandkledij te dragen en Oostende was van zin dat te doen. Burgemeester Tommelein heeft er van afgezien, omdat zo een boete juridisch aanvechtbaar is , wat is namelijk strandkledij en wanneer is een buik te bloot?

    21 jaar
    2 jaren geleden
  • Een heel kort broekje en topje mag volgens mij gewoon overal. Ik lees hier ook best veel verhalen over meiden die een (kort0 jurkje aantrekken met niks eronder (ook geen slipje) Hoewel ik daar niets van geloof en ook nooit zie mag dat dus ook, en denk ook niet dat veel jongens er over zullen klagen :p

    18 jaar
    2 jaren geleden
  • Aan de kust is men ietsje toleranter dan in het binnenland. Maar helaas worden de Belgen ook ieder jaar preutser. In een aantal badplaatsen (Knokke, Blankenberge, Oostende) riskeer je zelfs een boete wanneer je als jongen in bloot bovenlijf over de Zeedijk loopt. En almaar meer winkels/cafés/restaurants weigeren klanten die niet volledig gekleed zijn of te uitdagend naar de smaak van de uitbater.

    21 jaar
    2 jaren geleden
  • Mijn ervaring is dat de locatie/gelegenheid er wel iets toe doet, mdar dat je qua kledingkeuze (of het weglaten daarvan) vooral afhankelijk bent van hoe goed je zelf tegen priemende blikken kunt. Je kan niet verwachten dat er niet naar je gestaard zal worden wanneer je schaars gekleed of bijvoorbeeld in een doorkijkjurkje over straat gaat. Krijg je daar juist een kick van, dan zeg ik DOEN.

    15 jaar
    2 jaren geleden
  • Topic hier

    Dat je niet naakt mag snap ik. Maar vroeg me dus af hoe naakt het mag zijn. Idd dus bv bikini of andere

    19 jaar
    2 jaren geleden
  • Naakt op straat mag niet (ik ben trouwens van Nederland), maar je zou wel alleen een jurkje aan kunnen doen die misschien een beetje doorschijnt. Of op plekken waar het misschien gedoogd wordt. Als je topless in het park gaat zonnen op je buik of ergens waar het niet druk is gaat skinny dippen dan denk ik niet dat je snel problemen gaat krijgen.

    21 jaar
    2 jaren geleden
  • De Nederlandse en Belgische wetgeving op nudisme is vrijwel gelijk. Je mag op privéterrein naaktlopen. DWZ dat je in en rond het huis bloot mag rondlopen maar ook in gebieden waar de overheid vergunning voor heeft afgegeven, naaktstrand, nudistenpark, zwem en natuurbaden waar bloot is toegestaan. Je mag geen aanstoot geven maar anderen moeten ook jou privacy accepteren. Als jij in je blote kont voor het raam gaat staan is dat uitlokking. Als de buurvrouw buiten jou huis of tuin naar binnen staat te gluren waar jij bloot rond kunt lopen is dat schending van jou privacy. Op overige plekken mag je niet bloot rond lopen. Er zijn landen die uitzonderingen hebben. In de VS zijn staten waar je overal buiten de bebouwde kom bloot mag lopen. Ook in delen van Australië is het toegestaan maar in Tasmanië staat er een gevangenisstraf op openbare nudisme.

    20 jaar
    2 jaren geleden
  • Wat bedoel je eigenlijk? Of je bloot op straat mag lopen, of hoe bloot de kleren mogen zijn die je aantrekt?

    15 jaar
    2 jaren geleden
  • Hier in Nederland heet dat openbare schennis en is dat vgm strafbaar. Ik weet niet hoe dat precies in België werkt, maar persoonlijk verwacht ik niet heel veel anders. Als je graag naakt rondloopt, zou ik iets van een nudisten camping/strand of zoiets uitzoeken.
    Als je dit vraagt omdat een bepaald persoon regelmatig naakt over straat loopt, zou ik toch even de politie inlichten (tenzij we natuurlijk te maken hebben met een kind van 2 jaar). Hoop dat je hier iets aan hebt. Groetjes uit Nederland

    15 jaar
    2 jaren geleden
  • Zowel in België als Nederland mag je niet naakt over straat lopen, dat is aanstootgevend en verboden.

    18 jaar
    2 jaren geleden
  • hoi , zover ik weet is het in nederland verboden buiten de toegestane plekken zoals naaktstrand en nudisten campings . volgens mij mag je in belgie ook niet naakt op straat , maar vanwaar de vraag ?? trek iets lekker luchtigs aan of alleen een lange jas .

    19 jaar
    2 jaren geleden
  • Ik ben ook van België, en ja, je mag niet naakt zijn op een plaats waar andere mensen je kunnen zien, dus dat betekent ook binnenshuis achter een raam of zo. Ook in bikini mag je niet zomaar overal rondlopen, maar dat hangt af van op welke plaats je je bevindt. Zo hebben sommige badsteden misschien een kleine uitzondering, hoewel ik denk dat je zelfs op de dijk eigenlijk niet in badkleding mag rondlopen. Maar op straat moet je wel volledig gekleed zijn.

    18 jaar
    2 jaren geleden
  • In België niet.
    Alleen in eigen huis en tuin moogt ge naakt zijn, en dan nog alleen maar als ge voor niemand zichtbaar zijt, de buren of iemand op straat of zo. Of de buren moeten er niks op tegen hebben.
    Voor een jongen is zwembroek OK als ge bijvoorbeeld gras moet maaien in de voortuin, en voor de meisjes een bikini.
    Maar als ge bijvoorbeeld Genk of Hasselt in wilt gaan (ik ben dus ook van België), tsja, dan moet ge toch volledig gekleed zijn.

    16 jaar
    2 jaren geleden
  • Ik weet niet hoe het bij jullie is, maar hier in Nederland mag je niet naakt over straat. Zedenschennis noemen ze dat. Zelfs in ondergoed valt daaronder. Bikini mag dan weer wel, en omdat topless niet verboden is, zou alleen een bikini broekje dus ook mogen. Maar er kunnen altijd nog plaatselijke verordeningen zijn, dus ik waag het er niet op. Andere kant is dat zolang niemand zich er aan stoort en je geen handhaving tegenkomt is er weinig aan de hand. Ik ben een keer met een vriendin gaan joggen in het bos, met alleen een slipje aan. Geen probleem, maar toch doen we dat nooit meer.

    19 jaar
    2 jaren geleden
  • Op straat mag je het niet, je mag het wel in huis of de thuis, kortom waar niemand je kan zien

    18 jaar
    2 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten