Skip to content
3 reacties
628 weergaves

bruin

als ik plas en afveeg heb ik een bruine vlek al een paar keer. Wat is dat?

12 jaar
2 jaren geleden

3 Reacties

  • De bruine vlekken kunnen deze of één van de volgende maanden rood beginnen worden, dan heb je je eerste ongesteldheid. Je moet dan een maandverbandje in je slipje kleven om het op te vangen, zodat je geen vlekken in je onderbroek of broek krijgt. Je kan ook wat buikpijn krijgen. Praat er even over met je mama of grote zus (als je die hebt) of iemand anders die je vertrouwt en dan kan je alvast in de winkel je eerste pakje maandverband gaan uitkiezen! Het is wel handig om er steeds een paar bij je te houden voor het geval je ineens bloedverlies in je slipje krijgt. Kies er gewoon een merk en soort en grootte die bij je past en die je leuk vindt. Als de soort niet helemaal blijkt te bevallen kan je dan volgende keer iets anders proberen. Het is niet ongewoon dat je een paar soorten moet proberen om deze te vinden die je het beste vindt, maar geen probleem, er bestaan erg veel merken en soorten!

    18 jaar
    2 jaren geleden
  • Bij was dat het teken van mijn eerste menstruatie. Ik had dat 2/3 dagen zo en daarna zette het pas echt door

    23 jaar
    2 jaren geleden
  • Je gaat richting ongesteldheid

    19 jaar
    2 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten