Skip to content
9 reacties
612 weergaves

Spiraaltje

Hoi,
Ik zit er over na te denken om spiraaltje te laten plaatsen omdat ik vrij hevige menstruatie heb .
Wie heb hier ervaring mee ??
En word je dan niet meer ongesteld ??

15 jaar
3 jaren geleden

9 Reacties

  • Heb afspraak gemaakt bij HA wil voor de nuvaring gaan . Heb er dingen over gelezen op internet en ze zeggen om de 3 weken eruit halen en dan je menstruatie laten komen.daarna nieuwe plaatsen. Ideaal
    Hoef ik niet naar gyn om spiraal te laten plaatsen.

    15 jaar
    3 jaren geleden
  • TS hoe is het nu? Al bij de huisarts geweest?

    15 jaar
    3 jaren geleden
  • @m17 ,
    Nee heb probleem nog niet voorgelegd aan huisarts . En aleve wist ik dat dat bestond en heb ik geprobeerd. En scheelt inderdaad qua pijn maar bloed verlies bleef het zelfde maar ja had er 1 gevraagd dus kan daar nog niet over oordelen . Eerst probleem 2 : blaasontsteking aanpakken . Als dat over is en pleegmama is weer wat opgeknapt dan wil ik afspraak maken bij huisarts om dit te bespreken. Duurt nog wel even eer ik weer mijn periode moet krijgen.

    15 jaar
    3 jaren geleden
  • Dat is idd best hevig TS. Voor pijn neem ik zelf al een tijdje Naproxen, vrij verkrijgbaar onder de naam Aleve Feminax of goedkoper huismerk (werkt eigenlijk even goed) en dat maakt echt een wereld van verschil. Als bonus wordt het bloedverlies er ook minder door. Een vriendin die vrijwel elke maand moest thuisblijven (ze moest regelmatig een hele dag overgeven) voor haar regels is daar nu ook vanaf en de pijn is bijna helemaal weg bij haar. Werkt echt veel beter dan paracetamol. Bijsluiter vermeldt vanaf 12 jaar. Dus mss even vragen aan je moeder of je dit mag proberen op je zwaarste dagen. Kans is groot dat je hiermee al een heel stuk bent opgeknapt.

    Misschien kan je daarbij ook eens bij de huisarts bespreken wat hij/zij jou adviseert qua spiraal en dan een verwijs vragen naar de gynaecoloog als blijkt dat een spiraaltje voor jou een goeie oplossing zou zijn. Heb je het probleem al voorgelegd aan de huisarts? Wat zei die?

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • @m16 ja er bestaan 2 soorten spiralen koper en hormoon
    van de 1 word je wel ongesteld maar van de andere niet .

    15 jaar
    3 jaren geleden
  • Je wordt wel ongesteld

    16 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik heb hevige pijn dat ik helemaal in elkaar gevouwen lig en lek vaak door moet me vaak verschonen. En ook heel erg moe en ga dan paar.uur slapen als iemand mij wakker maakt.voor.eten oid krijgen ze me.moeilijk wakker

    15 jaar
    3 jaren geleden
  • Maar het inbrengen is ook geen pretje dat ze door je baarmoedermond naar binnen moeten enndat je paar dagen er flink last van heb .

    15 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik volg even, zou het ook wel eens willen weten.
    Hoe hevig bedoel je eigenlijk TS, vaak doorlekken? Pijn? Of nog iets anders?

    17 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten