Skip to content
39 reacties
2256 weergaves

Plas ophouden tijdens toets?

Hey ik heb een probleempje telkens als ik een toets doe krijg ik stress en moet ik naar de wc nu mag dat niet meer en heb gisteren dan ook een klein ongelukje gehad heeft iemand tips?

15 jaar
3 jaren geleden

39 Reacties

  • Bij ons in de Aldi hebben ze verschillende soorten: een model met lage heup in roze plastic, en een model met hoge heup in paars plastic, allebei 6 druppeltjes. De roze weet ik niet, maar de paarse vind ik te stijf en te oncomfortabel: lijkt wel karton. Ze kunnen wel wat hebben, maar alleen als je met kleine beetjes plast, want ze slorpen te traag op. Nooit een grote plas ineens. Dus van zodra je voelt dat je moet, en je beseft dat je niet tot het einde gaat kunnen wachten, moet je om de paar minuten een scheutje erin doen. Dat is dus echt niet goed voor je concentratie tijdens een toets, echt niet. Maar je mag niet wachten tot alles ineens erin gaat, want dan overstromen ze. Ik zou die niet nemen.

    Doe mij liever Tena pants, met zoveel mogelijk druppeltjes (7 of 8). Die zijn breder en veel zachter: ze zitten best wel goed, en ze slorpen sneller op. Ze vallen ook minder op onder een jeans, net omdat ze zachter en breder zijn. Bij ons vind je die meestal niet in een gewone supermarkt, maar wel bij de apotheek, of in de nieuwe Medi-Market winkels: dat zijn een soort apotheek-supermarkten: daar hebben ze een heel rek vol.

    Zoek eens op internet naar: tena super pants small
    Of naar: tena maxi pants medium

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik heb dit weekend gezien dat ze in de aldi ook zulke broekjes verkopen, van hun huismerk Loft. Op de website aldi.nl staan ze als 'discreet pants' en op het pak staat 'lady pants'. Geen idee of ze goed zijn of niet, maar met 5 euro voor een pak van 12 broekjes zijn ze wel betaalbaar. Mocht iemand ze proberen, dan ben ik wel benieuwd naar wat jullie ervan vinden.

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • Ja hoor m15. Ik ben met behoorlijk volle blaas begonnen en het heeft mijn broek 5 uur drooggehouden, zo lang duurt geen enkel examen.je moet het wel doen als andere m17 zegt.
    Het ophouden tot je ploft en dan kan je niet meer stoppen heb ik niet eens geprobeerd. Dan kan zeker je broek in de wasmachine of erger. Een prettig gevoel is het niet om te doen, maar voor op die examens moeten plassen ben ik niet bang meer. Ik zal tegen die tijd nog wel eens testen.

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • @m17 het broekje werkt dus goed?

    15 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik heb het gisteravond getest m15. Na het eten niet meer geplast, tv gekeken, veel huiswerk gemaakt, extra gedronken en op de manier van andere m17 regelmatig de druk weg laten lopen. Viel eerst niet mee, want ja je doet het toch in je broek. Voor de zekerheid een vuilniszak op mijn stoel maar was niet nodig, ik was helemaal droog. Om 11 uur uitgebreid douchen want voelde me wel vies. Voor examens is de test prima gelukt. Daar gaat het mij alleen om, het heeft het 5 uur gehouden.
    Verder neem ik liever het risico dan dat ik altijd in dat broekje ga lopen. Probeer het wel thuis haaha je weet nooit.

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik heb nu zo een always broekje aan zou ik het testen of lijkt jullie dat geen goed idee?

    15 jaar
    3 jaren geleden
  • OK andere m17. Misschien ook goed om je lippen tegen elkaar te knellen dan gaat het alle kanten op en komt er geen straal op een plaats van dat broekje. Ik probeer het.

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • Met traagjes druppelen bedoelde ik inderdaad kleine scheutjes. Dan moet je misschien niet wachten tot je helemaal niet meer kan houden. Om als een vloedgolf in één keer je hele blaasinhoud te kunnen loslaten heb je wellicht een veel dikkere pamper nodig, die je dan mogelijks ook een dikke kont geeft. De Alwaysbroekjes zijn veel dunner, onzichtbaar onder je broek, en kunnen wel een hele plas hebben, maar dan mag je die niet in één keer loslaten. Of er volgt een overstroming. Nu en dan een scheutje om de druk eraf te houden is okee. Je merkt wel een tijdje vooraf dat het onvermijdelijk wordt. Doe maar even een test thuis, je zal zien dat het allemaal erg meevalt. Voor mij is het in elk geval een ontdekking die me minder zorgen en meer vrijheid geeft.

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • Bedankt m19, ik denk dat je een andere m19 bent dan de vorige. Ik heb mij experiment met die broekjes nog maar even niet gedaan. Kans leek me te groot dat mijn broek voor de tweede keer in een week nat zou worden. Om nu op een examen expres in dat broekje te gaan plassen als je het nog op kan houden is ook weer zo wat, maar als je wacht tot je knapt is het toch ook te laat. Ik wacht de discussie af.

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • Alle zogenaamde "discreet" en "onzichtbaar" broekjes dienen enkel voor kleine scheutjes, meermaals na elkaar, zoals na een bevalling, of bij heffen of niezen. Maar niet voor een hele plas ineens, want dan loopt het er gegarandeerd naast. Zeker als je zit en de vulling platgedrukt is, dan kan je plas niet weg.

    Voor een hele plas ineens moet je broekjes met de meeste druppeltjes kiezen, vb. 7 of 8 druppels op een maximum van 8 (zoals bij Tena: Super, Night, of Maxi).

    De opgegeven capaciteit moet je delen door 3. Dus 1,5 liter opgegeven capaciteit is goed voor een grote plas van 500ml, of twee gewone plassen van 250ml (=2 x 1 bekertje vol). Anders lekken ze als je erop zit.

    Als ik ergens naartoe moet waar geen toiletten zijn, en het gaat langer dan 2-3 uur duren, dan trek ik uit voorzorg een Tena Maxi aan. Meestal is het niet nodig, zoveel te beter. Plus altijd een spannend sportbroekje erover heen, anders zakken ze af en lekken ze toch nog.

    Als je ergens bent en je voelt dat je het niet droog gaat houden, kan je best al op voorhand met kleine beetjes in je broek plassen. Voor de nood te hoog is. Dan heeft de absorberende vulling tijd om het op te slorpen, en kan het broekje meer hebben voordat het gaat lekken. Het is vooral die trage opslorptijd en de niet goed genoege aansluiting rond je benen, die het probleem zijn.

    Echte luiers met plakkertjes sluiten veel beter af rond je benen en lekken veel minder. Maar ja, daar wil je liever niet mee gezien worden... Ik heb nog maar heel weinig andere tieners gezien met pull-up broekjes. Maar in pretparken en op evenementen zie je wel meer en meer kinderen van 6-7-8 jaar met zo'n broekjes. Dus ik denk dat het taboe toch stilletjes aan het minderen is, gelukkig.

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik ben bang dat je helemaal gelijk hebt m19. Mijn moeder heeft nu al de beste broekjes van Always discreet gekocht. Vanmiddag school en dan naar mijn vriend en dan probeer ik er vanavond een uit. Ik denk maar in de douche voor de zekerheid. Ik wil het nu weten.
    Ze hebben zes druppeltjes.

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik denk dat die broekjes zijn voor als je lichte incontinentie hebt. Dan laat je als je lacht of niest of nodig moet wat druppels of straaltjes lopen en dan hou je het weer even en kun je hopelijk naar de wc voor de volgende straal om leeg te plassen.
    Wat de meesten van jullie hebben gehad is dat je het veel te lang moest ophouden. Vaak net als bij mij je eigen fout en dan knapt ploft of barst je overvolle blaas hoe je dat ook noemt.
    Daar doe je niets tegen en dat zit in 20 seconden in je schoenen. Er zit dan niets anders op dan om een vuurrode kop te krijgen en te zorgen dat je een schone broek vindt en een douche. Je moet er dus alles aan doen om dat te vermijden desnoods broek uit in een plantenbak. Liefst natuurlijk zorgen dat het zover niet komt. Ga op tijd, drink niet veel, geneer je niet voor wildplassen enzovoort Ik denk dat die broekjes dat ook niet kunnen hebben.

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • Als ik dat heb als vorige week kan ik dat niet regelen andere m17. Dus geen druppeltjes of straaltjes maar voluit. Op straat zullen ze niets joren maar in een examenzaal? Ik zal er eens een paar kopen als ik er toch ben. Idd uitproberen of oefenen. Wel raar maar goed beter dan verrassingen.

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • @m 17 wat bedoel je met druppelen

    15 jaar
    3 jaren geleden
  • Druppelen als je ploft?

    15 jaar
    3 jaren geleden
  • Traagjes druppelen, dan is er geen gesis te horen. Even goed oefenen vooraf...

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik heb die broekjes ook wel s nodig want wat voel je je lullig als je het niet meer kan houden en je bent nog niet op de WC. Ik ben alleen bang dat ze het horen sissen.

    15 jaar
    3 jaren geleden
  • Dat ongelukje moet je echt geen probleem van maken meisje van 17. Dat kan echt iedereen overkomen. Maar ik begrijp je nu veel beter het zijn de zenuwen. Je moet als je hoge nood hebt en je kunt nog een tijdje niet plassen ergens anders aan denken want je helpt je blaas ook niet met zenuwachtig worden en aan plassen te denken. Ik kan me dan nog steeds wel op andere dingen concentreren zoals autorijden of muziek op mijn oortjes. Op het moment dat ik barst ook niet meer hoor. Mogelijk nemen die always broekjes die zenuwen weg omdat in ieder geval niemand iets ziet als je plast. Ik heb nog wel een rare gewetensvraag : Plas je dan ook of hou je het toch op?
    Nou succes, voor noodgevallen een slangetje in je broekje zou wel handig zijn.

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Niet een geval waar je je erg voor moet schamen andere m17. Zeker niet vanwege de corona gevolgen was het toch overmacht.en niemand zag het dus….niet gebeurd.
    Bij mij ging een jongetje zich er mee bemoeien dat was genant , verder voorbijgangers maar die zullen wel op het verkeer hebben gelet en zag mijn moeder me zo thuiskomen. Ook niet zo erg dus. zeker minder als in een groep op de camping. Ik kon op het laatst ook alleen nog maar denken aan plassen en waar ik dat kon doen, dat is inderdaad vreselijk en dat heb ik uiteraard ook wel vaker gehad. Dat heb je als niet genoeg tegen een boom hebt geoefend hihi. En soms is die er voor een jongen ook niet.

    Met je eens m22. Jongens reageren anders op elkaar bij zoiets, typisch je hebt het vaker en wil die broekjes per se niet. Maar jij hebt absoluut vertrouwen dat je dat op een examen van drie uur kunt vermijden. Dat heb ik van mezelf niet. Ik ben ook wel eens in de bus zo in de problemen gekomen dat ik uit moest stappen en de bosjes in moest duiken. Ook in de auto met mijn ouders meerdere keren. Van vorige week ben ik ook wel geschrokken. Ik weet het dus nog niet.

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik heb echt niet vaak ongelukjes, maar in de coronaperiode raakte ik een keer niet op tijd thuis met de fiets (nergens toilet open onderweg want winkels, bib enz allemaal gesloten) en toen ben ik met een behoorlijk natte broek thuisgekomen. Gelukkig heeft niemand het gezien (het was donker en ik plaste pas toen ik bijna thuis was). Maar ik vind het altijd erg irritant als ik dringend moet plassen, er is vaak geen toilet te vinden en als mijn blaas op knappen staat ben ik hyperzenuwachtig en kan me op niks meer concentreren, die barstende blaas trekt mijn volledige aandacht weg. Jongens gaan dan gewoon achter de eerste boom staan, maar daarvoor moet ik nog hééél vééél oefenen eerst ;-)

    17 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten