Skip to content
9 reacties
467 weergaves

Menstruatie pijn

Hoi,
Als ik mijn periode moet krijgen dan heb ik meestal hevige buikpijn wat niet uit te houden is . Buikkrampen hoofdpijn last van rug etc . Hoe kan je dit verlichten??? De pil nemen??

15 jaar
3 jaren geleden

9 Reacties

  • Dat is erg vervelend heb er zelf ook veel last van. Ik heb een insta account met period quotes en tips en dm. _doirep_

    15 jaar
    3 jaren geleden
  • @m15 ,
    Ja nog steeds het zelfde probleem zit er over na te denken om spiraaltje te laten plaatsen.
    Mem zeg dat het stukken scheelt qua pijn etc en niet meer ongesteld word .

    15 jaar
    3 jaren geleden
  • Heb je nog steeds het probleem?

    15 jaar
    3 jaren geleden
  • Wil naar huisarts ook omdat ik vind dat ik veel bloed verliest. Meybe toch aan de pil of spiraaltje ?? Maar weet ik nog niet zeker .

    15 jaar
    3 jaren geleden
  • Een vriendin had dat ook: zij nam dan extra mineralen: calcium, magnesium en zink (moeten in de juiste verhouding!), met verdunde appelazijn om die mineralen beter te laten opnemen. Plus een goede multivitaminen en extra vitaminen C. Dat zijn voedingsstoffen, geen medicijnen, en ze verminderen je bewustzijn en intelligentie niet zoals pijnstillers wel doen. Bij haar werkte dat goed.

    Maar vraag toch best eens aan een natuurgenezer en dokter, om zeker te zijn, en om de juiste dosis te vinden. Of misschien vind je het ook op internet (maar daar altijd voorzichtig zijn met die info, en dubbelchecken).

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • Warmte (kruik, (kamille)thee, dekentje), en rust (bank, bed, netflix). Ga vooral niet sporten of masturberen, dat maakt het alleen maar erger. Een kleine en rustige wandeling wilt nog welleens wat verlichten. Moet je naar school, neem pijnstilling (ibuprofen) en doe comfortabele en donkere kleding aan, doe het rustig aan en als je gym hebt of naar de wc moet, gewoon eerlijk zeggen. Neem voldoende maandverband enzo mee. Gaat het echt niet, ga lekker naar huis.

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • Nee.dat nog.net niet maar.verliest wel veel bloed.dat ik er gewoon moe.van word en op de bank in slaap kukelt

    15 jaar
    3 jaren geleden
  • Mijn zussen gebruiken soms wat Nurofen en een warme kruik op hun buik.

    16 jaar
    3 jaren geleden
  • Naproxen werkt goed bij mij (Aleve Feminax of huismerk). Ik neem er eentje als mijn menstruatie eraan komt, en dan de eerste twee of drie dagen om de zes uur. Werkt beter dan paracetamol. De pijn is meestal helemaal weg. Moet je ook overgeven?

    17 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten