Skip to content
20 reacties
1856 weergaves

Hoe willen meiden dat wij hun borsten noemen?

Mijn vriendin vind dat ik wat vaker de echte worden moet gebruiken inplaats van “ ‘dat’ “ maar ik heb geen idee hoe ik het dan moet noemen… moet ik het borsten noemen of is er een andere leuke naam? En hetzelfde geld eigenlijk voor je vagina en kont.. klinkt misschien een beetje dom zo maar welke woorden kan ik het best gebruiken?

14 jaar
3 jaren geleden

20 Reacties

  • M22, of je nu grote of kleine, mooie of lelijke hebt, mannen en jongens kijken altijd naar borsten. En dan soms ook nog hypocriet commentaar leveren. En als er geen uitgepakte te zien zijn kijken ze naar ingepakte. Overigens heb ik zelf een 80C. Genoeg voor mijn vrienden om me tietjes te noemen.

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • @m19, Wat fijn dat je dat zo kunt! Waar ik benieuwd naar ben is je cupmaat. Ik heb 75D en afhankelijk van de dag van de maand E en dat trekt vermoed ik de aandacht.

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • M22, ja hoor, ik doe tenslotte niets dat verboden is en ik vind het een stuk lekkerder dan met zo'n onhandig flut bovenstukje. Veel opmerkingen krijg ik niet, maar ik ben dan ook maar zelden alleen op het strand. Dan durven ze blijkbaar niet meer. En ik krijg zo ongeveer evenveel complimenten als nare opmerkingen. Dus zolang als ik het wil blijft mijn bovenstukje gewoon thuis.

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • Durf jij topless te zonnen? Krijg je nooit opmerkingen? Ik heb het laatst geprobeerd en kreeg op een redelijk druk strand 1 medestander en toen ik naar zee liep een aantal (vervelende) opmerkingen.

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Maakt het veel uit hoe ze genoemd worden? Natuurlijk is borsten het mooist maar achter je rug hebben de heren er toch hele andere namen voor. Bovendien heb ik in onze vriendengroep de bijnaam "tietjes" gekregen omdat ik als enige topless zon. En die naam draag ik met trots. Het ligt er toch vooral aan hoe het gezegd wordt.

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • Boobies

    13 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik noem m'n borsten twins

    15 jaar
    3 jaren geleden
  • Mijn borsten zijn heel erg belangrijk voor mij en daar moet je respect voor hebben. Tieten vind ik ordinair en respectloos! Ik verwacht van je dat je mijn borsten met respect behandeld en ze borsten noemt.

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Aan meisje van 18: Ook hier in Nederland is kut een enigszins vulgair woord, je zou het niet zomaar gebruiken. Maar zowel mijn vriendin als mijn exen gebruikten het wel tijdens de seks of als het gesprek over seks ging. Mijn vriendin noemt haar vagina dan gerust "mijn kut". Als het niet persé over seks gaat, gebruikt ze vaker het woord "poes". En dat doe ik ook, ik vind dat zelf wel een mooi en vriendelijk woord.

    23 jaar
    3 jaren geleden
  • Gewoon "borsten": daar kan je alle emotionele betekenissen aan geven die je maar wilt: neutraal, hoffelijk, sexy, opwindend, kil medisch, mooi, lelijk, voor jong en oud,... Altijd goed.

    Andere termen worden heel snel plat of beledigend, als je de persoon of situatie verkeerd inschat.

    Voor vagina weet ik geen goed woord. "Vagina" klinkt koud en medisch, bijna als een geslachtsziekte. "Kut" klinkt echt vulgair en hoerig (hier in Vlaanderen toch, in NL weet ik niet). Voor kinderen vind ik "plasser" goed, maar bij ons klinkt het maar raar. Het minst erg vind ik: poes, poesje, of mijn gleufje. "Perzikspleetje" klinkt mooi op papier, in een gedicht of roman, maar heel bizar in het echt. En al die kunstmatige nieuwe woorden zijn nog erger. Recent was er eentje dat klonk als vegetarische yoghurt, maar het schiet mij nu niet te binnen. Dus ik weet niet, ik vind geen enkel woord echt goed.

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • In België noemen we borsten 'tetten'. En een meidengekke jongen heet hier 'een tettenzot'.

    20 jaar
    3 jaren geleden
  • noem ze gewoon koplampen

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • Knabbel en babbel .zo noem ik ze . En zeg ook gewoon vagina en piel . Vind kut, lul etc te grof en mag dat van mama ook niet zeggen.

    15 jaar
    3 jaren geleden
  • Mijn sweeties

    20 jaar
    3 jaren geleden
  • Mijn vriendin en ik gebruiken meestal de volgende woorden: tieten, poes en billen, en soms ook borsten, kut en kont.

    23 jaar
    3 jaren geleden
  • Mijn vriendin zegt altijd de tweeling

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik noem borsten gewoon borsten. Vagina meestal vagina of plasser. Penis noem ik piemel en kont billen :)
    Woorden als tieten, kut en lul vind ik gewoon niet netjes.

    14 jaar
    3 jaren geleden
  • Ja. mee eens. Borsten, billen zijn lekker neutraal positief. Verder piemel en ballen ook. Vagina vind ik niets en kut is weer het andere uiterste. Moet nog iets voor verzonnen worden

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • Borsten en kont noem je ook gewoon billen, beetje respectvol over praten.

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Borsten

    13 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten