Skip to content
7 reacties
902 weergaves

Bikinilijn laseren

Hoi meiden ik wil graag mijn bikinilijn laseren maar nu wil ik graag weten hoe jullie ervaring hier mee is hoe het werkt en hoeveel keer je dit moet laten doen en of dat echt alle haartjes weg zijn en dan mijn belangrijkste vraag dan alleen de bikinilijn? Of echt alless weg halen of een streepje laten staan hoor graag wat jullie hebben en waarom je daar voor gekozen heb en zoals onder bij het vrouwelijke kan daar ook alles gelaserd worden? Mijn moeder adviseert alleen de bikinilijn laten doen zodat er een grote driehoek blijf en ze zeg onder bij de lippen ook laten zitten dat kan je dan scheren en op welke leeftijd hebben jullie laten laseren??? Xx kim

16 jaar
3 jaren geleden

7 Reacties

  • Ik heb mijn benen, oksels en schaamstreek laten laseren. Reken op zeker 7 tot 10 behandelingen en als je blond bent gaat het niet werken.
    Ik heb redelijk donker haar, ben ermee op mijn 19e begonnen en ben ruim een jaar bezig geweest bij een laser instituut. Het is pijnlijk maar bij lange niet zo als harsen. Ik heb alles weg laten halen omdat ik niet van schaamhaar hou. Hier en daar heb ik nog hele dunne donshaartjes. Als dat meer wordt laat ik ze weer laseren. Het is een zegen dat dit kan!

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik zag gisteravond op tv een reportage over het weg-laseren van tattoos en hoe gevaarlijk dat kan zijn. Goedkope Japanse rommel die niet precies werkt en heel makkelijk vreselijke brandwonden en dus littekens kunnen achterlaten. Zeker wanneer die bedient worden door onervaren en niet gediplomeerde mensen die niet goed weten hoe met die apparatuur moet worden omgegaan.
    Zelf dus maar nooit aan beginnen. En ook niet bij die goedkope aanbieders (thuiswerkers).
    Maar ja, in een erkend schoonheidssalon met de juiste apparatuur en goed opgeleid personeel zal een ontharingsbehandeling van vele afspraken inderdaad duizenden euro's kosten.

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • Een vriendin heeft dat laten doen, omdat zij teveel haar had. Was heel duur (paar duizend euro), maar bij haar werd het door de ziekenkas voor een deel terugbetaald, omdat het een medische conditie was. En je moet inderdaad meermaals terugkomen, wellicht een stuk of vijf keer.

    Je kan op internet zelf zo'n toestelletjes kopen, dan ben je veel goedkoper af. Maar je moet daar heel voorzichtig mee zijn: eerst op een klein plekje op de allerlaagste stand proberen, en dan een week wachten en kijken wat het doet. Als je een te hoge stand neemt, kan je heel zware brandwonden oplopen met blaren en littekens, of je kan allergische reacties krijgen, of overgevoeligheid voor zonlicht zodat je nooit niet meer in de zon kan liggen. Sommige huidtypes kunnen er niet tegen.

    Bij te lage stand zonder effect, kan je na een week voorzichtig een standje hoger, en dan weer een week wachten, en zien wat het doet. Tijdrovend.

    Je moet ook altijd goede oogbescherming dragen, zo'n speciaal heel donker brilletje. Anders verbranden je ogen en ben je blind. Als het licht intens en energierijk genoeg is om je haarwortels te verbranden, is het ook intens genoeg om je oogcellen te verbranden.

    Het werkt ook niet bij alle haarkleuren: donker haar gaat beter dan blond. En sommige soorten licht gaan beter dan andere: je hebt flitslampen, LEDs, en verschillende lichtkleuren. Maar dat weet ik niet precies.

    Zoek eens op internet naar zulke toestelletjes en naar reviews en gebruiksaanwijzingen. Goed die gebruiksaanwijzing lezen.

    Als je nog in je pubertijd bent, en er nog altijd nieuwe haren bijkomen, dan moet je het blijven herhalen tot je volwassen bent.

    Dus dat is onbruikbaar als je snel even wilt ontharen om 's avonds weg te gaan. Reken op minstens een paar maanden tijd voor alle haar weg is. Maar daarna voelt het wel mooi kaal, glad en zacht aan, heerlijk. Zonder stoppels, zonder pukkels, zonder ingegroeide haartjes.

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • Wat je weghaalt is een persoonlijke keuze. Ik hou zelf niet van lichaamsbeharing dus heb zelf me hele lichaam laten ontharen middels laser. Het is niet goedkoop maar heb geluk dat mijn ouders dit voor hun rekening wouden nemen. Ben er echt heel blij mee geen irritatie meer met met scheren en lekker glad. Moet wel zeggen dat er langzaam weer enkele haartjes zijn maar die zijn zo dun dat het bijna niet opvalt. Maar wil denk ik binnenkort wel een keer teruggaan. Het aantal behandeling was bij mij best veel voornamelijk me schaamstreek me rug veel daarin tegen weer erg mee.

    21 jaar
    3 jaren geleden
  • Nou meisje 19, ik weet niet waar jij die prijzen vandaan haalt, maar op internet zie ik alleen maar (veel) hogere prijzen.

    23 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik heb er zelf geen ervaring mee, maar het lijkt me wel handig. Maar duur is het ook; voor een volledige ontharing onder je bikinibroek moet je toch wel Eur 400 - 500 uittrekken. Dat komt omdat 1 afspraak niet volstaat maar toch wel een aantal behandelingen nodig zijn voor een volledige en definitieve ontharing. Ik heb gehoord dat het nagenoeg wel pijnloos is dus beter iig dan waxen....

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • De bikinilijn laseren is meer dan genoeg. Je voorkeur qua schaamhaar kan veranderen als je ouder wordt en misschien wil je het dan wat meer bedekt hebben. Of je krijgt een partner die graag wat meer haar ziet. Dan zou het zonde zijn als je alles weg hebt. Ik ben het met het advies van je moeder eens.

    23 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten