Skip to content
3 reacties
414 weergaves

Haren wassen met water

Heyy, ik had een paar vraagjes. Ik wil graag mijn haar gaan wassen met alleen water, dus zonder shampoo enzo. heb ergens gelezen dat dan de eerste tijd je haar heeo vettig is en dat je haar zich na een tijdje aanpast aan het wassen met alleen water. k vroeg me af hoe lang je haar dan vettiger is?? Ik kon nergens een duidelijk antwoord vinden. En ik was nu mijn haar 1 keer in de week. Kan ik ook als mijn haar heel vettig wordt als ik begin met wassen met alleen water mijn haar vaker wassdn? Of moet dat juist niet? Ik ben benieuw naar antwoorden! Gr. Iemand die dr haar zonder shampoo wil wassen.

15 jaar
3 jaren geleden

3 Reacties

  • Hallo daar, ik was al meerdere jaren gewoon heel mijn lichaam alleen maar met water. In het begin ben je dan inderdaad wel even redelijk vettig want het talg laagje op je lichaam moet zich daar eerst wel aan aanpassen maar uiteindelijk ben je dan niet meer vettig en blijft er ook geen vuil meer op je lichaam zitten. Bij mij duurde dat ongeveer een 3 weken en vanaf dan voelde mijn lichaam heel zacht aan. Ik was mij ook maar 1 keer per week en dat is dan ook zo gebeurd. Ik ga ongeveer 1 minuutje gewoon onder de douche staan. Terwijl laat ik het water gewoon over mij lopen zonder dat ik zelf iets doe. Ik sta gewoon stil onder de waterstraal en ik laat het water gewoon 1 minuutje over mijn lichaam lopen en dat is het. Ik moet mij ook niet meer afdrogen want als ik de douche af zet dan ben ik kort daarna al bijna terug droog. Hopelijk heb ik je hiermee toch wat informatie gegeven.

    15 jaar
    3 jaren geleden
  • Lees hier maar eens; https://geenhippie.wordpress.com/2015/06/16/water-only-rinse-only-method/

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik vond ergens dat het 6 weken duurt vooraleer het niet meer vettig wordt, vooraleer de talgklieren zich dus aanpassen. Veel succes ermee!

    18 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten