Skip to content
50 reacties
15187 weergaves

Blote borsten

Het is weer bijna zomer. Alleen nog beter weer. Dan dus ook weer tijd voor zon en water. Al een aantal jaren ben ik dan topless, maar ook een van de weinigen die dat doet. Toch blijkt dat de helft of zelfs meer van de meisjes en vrouwen het wel graag zou willen doen. Geen wonder, want het voelt gewoon fijn om even dat harnas niet te hoeven dragen. Bovendien vinden de jongens die mee gaan het inmiddels gewoon dat ik dat doe. Wat denken jullie? Zouden jullie ook wel topless willen gaan? Of moeten we dat weer met veel meer meiden en vrouwen gaan doen zodat het normaal wordt, net als toen mijn ouders jong waren?

19 jaar
3 jaren geleden

50 Reacties

  • Ergens toch een beetje jammer dat door smartphones met super camera's zij die dit eigenlijk wel willen toch niet meer durven uit angst gefotografeerd te worden en ergens online te belanden. Hetzelfde voor strings blijkbaar ...

    21 jaar
    2 jaren geleden
  • @J20 ik heb precies hetzelfde gedacht

    22 jaar
    2 jaren geleden
  • ik zie helaas nooit jongere op het naaktstrand zou wel eens met 1 van jullie naar het naaktstrand willen ben ik niet de enige jongere

    20 jaar
    2 jaren geleden
  • Ik heb gisteren thuis samen met me zusje de hele middag topless aan ons zwembad gelegen. In het openbaar doe ik dat niet, straks maakt iemand er een foto van en gaat dat op school rond.

    14 jaar
    2 jaren geleden
  • Als ik alleen met mijn vriendinnen ga zwemmen zijn wij ook topless. Met jongens er bij doen we dat niet.

    15 jaar
    2 jaren geleden
  • We waren gisteren met het mooie weer op het strand. Er kwamen 5 meiden een beetje verder liggen. Vier van hen gingen meteen topless. Dit zie je inderdaad niet meer zo vaak op het strand. Ze deden heel gewoon en na een hele tijd trok het vijfde meisje haar topje ook uit bij het zonnen. Als er opstond deed zij haar bovenstukje wel terug aan, de andere niet. Dus, gewoon doen waar jij je het beste bij voelt.

    21 jaar
    2 jaren geleden
  • Ik zie doorgaans weinig navolging j17. Ik ben wel benieuwd hoe jij het ervaart dat je meisje topless is. Mijn ex-vriend werd er altijd nogal bezitterig van. Eigenlijk mocht niemand naar mij kijken en als dat wat opvallend gebeurde werd hij zelfs boos. Ik vond dat best vervelend want voor mij was topless de gewoonste zaak van de wereld en ik deed het niet speciaal voor hem. Dus nieuwsgierig hoe andere jongens daar mee omgaan.

    20 jaar
    2 jaren geleden
  • Ook gisteren op het strand weer weinig topless gezien. Toch lijkt het wel alsof het weer wat meer gebeurt dan bijvoorbeeld vorig jaar. Misschien omdat ik nu zelf met een topless dame naar het strand ga, dat ze volgelingen krijgt zeg maar. Ik weet het niet, maar vooralsnog lijkt de nadruk toch vooral op billen te liggen.

    17 jaar
    2 jaren geleden
  • Samen met mijn vriend lig ik topless als ik met míjn vriendin ga soms wél en soms niet net wat de anderen doen

    21 jaar
    2 jaren geleden
  • Ik ga wel topless maar ben dan de enige in mijn vrienden groep de andere meiden durven het niet.
    Maar met omkleden zijn ze ook preuts doen ze een handdoek om enzo.
    Ik trek al mijn kleren uit en sta rustig een paar minuten helemaal naakt op het strand met al mijn vrienden en vriendinnen erbij.
    Ik laat ze gewoon naar me kijken.

    16 jaar
    2 jaren geleden
  • Gaan meestal naar naaktstrand Scheveningen (met moeder en zus en zusje) Helft is naakt en andere helft iets aan sommige meiden topless andere niet. Gewoon chill doen wat je wil.

    14 jaar
    2 jaren geleden
  • J21, zover als bij jou ging het bij ons thuis niet, maar er is nooit een probleem geweest om elkaar bloot te zien, dat werd inderdaad als gewoon gezien. En mijn ouders maakten er ook geen probleem van om de foto's te laten zien waarop mijn moeder, tante en hun vriendinnen topless stonden. Wat mij dus overmoedig liet melden dat ik ook geen topje meer aan wilde. Ook daar hebben ze niet moeilijk over gedaan. Voor mij is topless zijn vrijheid, maar ook een beetje een statement dat ik doe wat ik zelf wil en me niet door een ander laat vertellen wat ik moet doen. Of er ook echt weer meer meiden topless zullen gaan is nog maar de vraag. Misschien zijn degenen die het doen wel de enigen die hier schrijven.

    20 jaar
    2 jaren geleden
  • leuk om te lezen dat er steeds meer meiden weer topless of naakt durven ik ben al heel me leven graag bloot thuis was ik bloot met me ouders zij leerde me dat bloot heel normaal is zag ze ook vaak vrijen vonden ze niet erg

    21 jaar
    2 jaren geleden
  • Oohh sorry verkeerd begrepen .. maar met zijn 4 op een bootje en dan gaan jullie topless of bloot ..ja je kan een stukje varen .. beetje uit zicht en dan niemand die het ziet. Ik ging voor het eerst bloot op het naaktstrandje.. eerst topless maar omdat er meer meiden naakt liepen durfde ik ook . Volgende keer zal ik direct alles uittrekken .

    19 jaar
    2 jaren geleden
  • Nee joh m19, we gaan niet met een cruise mee. We zitten met 4 meiden op een bootje en dan ligt het er maar aan waar we varen of liggen wat er wel of niet kan. En of de andere meiden er geen bezwaar tegen hebben natuurlijk. Al zal dat wel meevallen, ze weten al dat ik toch topless ga. Behalve als we in een haven of stadje liggen natuurlijk.

    20 jaar
    2 jaren geleden
  • M20 op een boot en dan een dag zonder kleren ...kom je de hut niet uit ?? ik vond het op het naaktstrand in het begin ook spannend maar eenmaal naakt zonnen en ook naakt de zee in was toch wel heel lekker vandaar dat ik opzoek wil naar een vakantie bestemming in de buurt van een naaktstrand en zal dan zeker weer lekker naakt zonnen en zwemmen

    19 jaar
    2 jaren geleden
  • Natuurlijk is het niet gek m19. Bovendien vind ik dat iedereen het zo moet doen als zij of hij wil. Maar met een naaktstrand heb ik dan weer wat minder. Dat zou er ook aan kunnen liggen dat geen van mijn vrienden of vriendinnen er behoefte aan heeft, en in mijn eentje zie ik het niet zitten. Maar zodra zich de mogelijkheid voordoet gaan bij mij wel de borsten uit de verpakking. Ze mogen best een beetje mee kleuren met de rest, zeker omdat ik met enige regelmaat ook met blote borsten voor publiek sta. Deze zomer ga ik met 3 andere meiden met een boot met vakantie en ik ben bang dat ik dan maar heel weinig netjes gekleed zal zijn. Stiekem hoop ik zelfs op een kans om een hele dag helemaal geen kleren te dragen om mee te maken hoe dat is en voelt.

    20 jaar
    2 jaren geleden
  • Topless en met een zwemstring ... ik ga al een paar jaar topless zonnen op het strand . afgelopen jaar naar mallorca geweest en daar lopen veel meisjes en vrouwen topless en ook naakt . ik ben ook voor het eerst op een naaktstrand geweest maar vond het niet gek en eerder normaal . misschien deze zomer weer kijken of ik een vakantie boek en dan ook met een naaktstrand in de buurt ..op zoek naar tips dus als je wat weet hoor ik het graag

    19 jaar
    2 jaren geleden
  • Dat is precies zoals het is j21. Overigens ligt het niet aan het willen. Circa de helft zou het wel willen. Het is vooral het durven. Daarom zijn er de nodige excuses bedacht en nemen we ons zelf de vrijheid af om iets te doen wat we graag zouden doen en wat ook gewoon mag ik hoop toch dat dat weer zal veranderen want ik ben niet zo. Ik was best jong toen ik voor het eerst topless ging, 14, maar ik wist al snel dat het beter voelde dan met een topje. Heb die dingen sindsdien dan ook niet meer gedragen. Sinds afgelopen zomer doet mijn zusje, toen net 15, het ook. Maar we slagen er niet of nauwelijks in andere meiden mee te laten doen.

    20 jaar
    2 jaren geleden
  • @ j20. Ik begrijp dat jij het wel fijn zou vinden dat je vriendin vrij en ongegeneerd zonder topje wil zonnen enz ...
    Jij zal hier uiteraard snel aan wennen en wellicht zij zelf ook wel. Opzich is het volstrekt onschuldig en doet zij giet ook niets verkeerds mee ...
    Het zou voor de vrouwen die sowieso al topless zonnen enz leuk zijn als meer meisjes / vrouwen dir zouden willen / durven en gewoon doen. Als mannen dan ook gewoon zouden doen ...

    21 jaar
    2 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten