Skip to content
18 reacties
2359 weergaves

Dominanter zijn

Mijn vriendje wil dat ik dominanter ben in bed. Ik ben dit zelf niet gewend. Heeft iemand ervaringen, ideeën of tips?

18 jaar
3 jaren geleden

18 Reacties

  • @de neanderrhaler; zelfs je verwijzing naar de natuur gaat mank. Je kan daar je gelijk ook niet halen. Zo zijn er bv spinsoorten waar het vrouwtje veel groter en sterker is. En als het vrouwtje het mannetje heeft uitgenodigd en die zn ding heeft gedaan, dan wordt hij daarna direct door het vrouwtje opgevreten.... Dus, voordat je nou iets wil beweren, zorg dan wel dat je de feiten kent. Zo superieur ben jij niet, ook al zie je dat zelf anders. Eerder andersom.

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • Wat is dit toch voor onzin? Mannen kunnen ook gewoon onderdanig zijn zonder hun mannelijkheid te verliezen. Voor M18: je moet het gewoon aan je vriend vragen wat hij fijn vindt. Zo’n gesprek kan jullie relatie hechter maken.

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • eerlijkgezegd verwissel ik het met mijn partner. wij wisselen het om, als hij moe is dan ga ik bovenop en als ik moe ben dan gaat hij bovenop. wie dan bovenop is die is dan dominanter inderdaad. maar als je het over dominant hebt dan kun je het ook hebben over handboeien/blinddoek. ik doe dat zelf nii dus ik heb er geen ervaring mee, kan ik dan nu ook niet over praten nu

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • Jongen 20, je hebt helemaal gelijk hoor. de natuur gaat niet veranderen hoe hard sommigen dat ook proberen te forceren. Laat ze je maar neanderthaler noemen, wij snappen tenminste hoe het werkt. Als ik moe/lui ben maar wel zin heb in seks heb gaat mn vriendin wel eens bovenop zitten (ik lig op mn rug dan, en zij op mn pik zeg maar). Maar als we dan eenmaal bezig zijn komt toch die dominante mannelijke oerdrift bij me los en gooi ik haar op haar rug of buik zodat ik kan bepalen hoe hard en diep we neuken. Allemaal met respect natuurlijk, maar ik ben wel de dominante. Als een jongen altijd maar onderdanig wil zijn denk ik dat die echt een (onbewust) trauma heeft. Of stiekem gay ofzo

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • @j19, ik ben de Neanderthaler. Jij begrijpt het helemaal. Overal in de natuur heb je een mannetje en een vrouwtje. Zelfs bij de homo's. Top en bottom. De een domineert, de ander ondergaat. Sommigen hier willen de natuur kennelijk op de schop gooien. Goodluck dan want het zal NOOIT NEVER veranderen.

    20 jaar
    3 jaren geleden
  • Dominanter zijn: hem tijdens de sex eens stevig bij z'n pik of ballen grijpen en hem je hard laten beffen: lekker!!

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • Ben de jongen die eerder opmerkte dat dominantie geen SM is. Maar dominant in bed zijn hoort zeker gewoon bij de man, dat ben ik helemaal met jongen 20 eens. Eenmalig omdraaien kan leuk zijn, maar als een jongen altijd de onderdanige rol wil is er idd wel iets mis met hem... dat gaat tegen de natuur in

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • Hier J21 ik bedoel ik vindt juist erg fijn als ander dominanter is.

    21 jaar
    3 jaren geleden
  • M19, nou pak je me wel hard aan. 20 jaar onder een steen geleefd? Neanderthaler? Ik zeg gewoon hoe het is overal in de natuur. Bij de seks heeft het mannetje de dominante rol. Altijd zo geweest en zal altijd zo blijven. Maar het is weer typisch een van die dingen die je niet meer luidop mag zeggen. Alleen zit ik niet op dit forum om braafjes politiek correcte dingen te schrijven. Dat is het leuke aan dit forum dat ook Neanderthalers hier hun mening kwijt kunnen :-))

    20 jaar
    3 jaren geleden
  • Als je het binnen seks hebt over dominantie dan heb je het gelijkertijd over de tegenhanger, de persoon die de onderdanige rol heeft. Daar kan je verschillende invulling aan geven, maar er is dan zeker ook een link te leggen met 'slave & master'. Rollen binnen het SM-spel. En feit is dat mensen die in het dagelijkse leven een drukke en verantwoordelijke sturende rol hebben, procentueel binnen seks , vaker in SM kiezen voor de slave-rol dan dat mensen daarvoor kiezen die in het dagelijkse leven niet een dergelijke functie hebben. Ze zoeken de tegenhanger.... Maar hoe seksistisch ben je wel niet als je ook binnen seks de dominante rol altijd voor jezelf reserveert omdat je een man bent en de onderdanige rol weglegt bij het meisje omdat ze een vrouw is. Ik weet niet onder welke steen jij je hebt verscholen de laatste 20 jaar, maar ik zou zeggen, ga eens naar buiten, haal diep adem en kijk eens met open visier naar de wereld waarin we leven. Je komt bij mij aardig over als een neanderthaler.....

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik vindt het erg als de ander dominant is tijdens de seks. Het komt denk doordat ik licht autistisch ben. Ik ben namelijk heel erg geordend en vindt het moeilijk om controle uit handen te geven. Tijdens seks met dominant iemand kan ik het wel en dat voelt voor mij juist erg goed. Dominant zijn kan voor mij meerdere vormen hebben. Zo kan kleding daarbij een rol spelen, attributen zoals handboeien/blinddoek, onderwerping.

    21 jaar
    3 jaren geleden
  • Jaaahhh zeker weten! Mijn vriendin en ik zijn nog al heftig soms hoor dus meet je vooral niet aan ons haha, maar nee wij zijn eigenlijk beetje om beurten dominant dat wil zeggen dat soms zij een beetje baas speels en soms ik, soms alleen met woorden en soms dwingen we elkaar dingen te doen of soms doen we elkaar pijn. Wij kennen elkaars grenzen heel goed als we over elkaars grenzen heen gaan hebben we een woord afgesproken, wij hebben heel cliché rood maar je kan verzinnen wat je maar wil. In jou geval zou ik goed met je vriend praten en vragen wat hij echt van je verwacht! En zelf goed aangeven wat je daarvan wel of niet wil doen! Het heeft 3 maanden geduurd voor ik mijn vriendin durfde te vertellen dat ik wel eens met haar voeten wilde spelen en haar 8 een halve maand voor zij mij het zelfde durfde te vertellen... dus even kort als ik jou was zou ik met hem goed kijken wat hij wil en goed kijken wat jij wil en dan samen genieten van jullie avonturtjes

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • @jongen19, dat is wat ik bedoel. Als jongen hoor je het initiatief te nemen in bed. Het vriendje van TS is waarschijnlijk aan de luie kant want hij probeert de rollen om te draaien. Dat kan je wel een keertje doen als seks rollenspel en dan is het best opwindend. Maar het mag (vind ik) niet de regel worden. Daarom zei ik dat er iets niet in de haak is met passieve jongens. Heeft idd niets met SM te maken. Dat is een ander verhaal. Deze jongen is gewoon lui en afwachtend.

    20 jaar
    3 jaren geleden
  • Dominant heeft niets te maken met SM, zweepjes en dat soort dingen. Het betekend gewoon dat je de leiding pakt en weet wat je wilt in bed.

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • jongen 20; je hebt het helemaal mis. Het zijn juist de managers die in zware banen zitten, veel verantwoordelijkheid moeten dragen en aan veel mensen leiding moeten geven die de beste klanten zijn van betaalde sm. Zij willen juist tijdens hun seks alles kunnen loslaten en zich volledig overgeven. En dat zegt heel veel en is niet door mij verzonnen.

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • Een jongen die bij de seks gedomineerd wil worden daar is iets mis mee. Zegt heel veel over zijn karakter en hoe hij in de maatschappij staat. Zwak, besluiteloos, onderdanig. Kortom geen ruggengraat, geen mannelijke trots, een micro-ego.

    20 jaar
    3 jaren geleden
  • Uhmm ,maar wil jij dat . Wat als je het zelf ook wil proberen is het goed ,maar niet doen als jij het niet wil

    16 jaar
    3 jaren geleden
  • Leren legging aandoen, zweepje (eventueel), streng zijn en commanderen

    17 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten