Skip to content
2 reacties
450 weergaves

Meer comfortabel voelen bij meisjes dan jongens.

Hi. Dit is maybe een beetje rare vraag. Maar is het normaal als je als jongen je meer comfortabel voelt bij meisjes dan bij jongens? Dan bedoel ik ook qua vriendschappen, omgaan en dingen samen doen. Ik heb in het verleden eigenlijk meer vrouwelijke vrienden gehad dan jongens. Vooral omdat ik nooit echt aansluiting voel bij jongens en niet veel met hun omga omdat de dingen die zij doen mij echt totaal niet aantrekken. Dingen zoals bijvoorbeeld na de lessen op de middelbare ergens gaan rondhangen, luid muziek aanhebben, voetballen, roken, alcohol drinken enzovoorts. Ook op de basischool ging ik vaak meer met meiden om dan met jongens. Ook om gelijksoortige redenen. Ik heb bijvoorbeeld bij mijn opleiding ook meer vrouwelijke vrienden en ben binnen de vriendengroep samen met iemand anders de enige twee jongens. Is dit normaal of beetje raar? Ik ben beetje onzeker over als ik er zelf over nadenk namelijk.

21 jaar
3 jaren geleden

2 Reacties

  • Op de basisschool had ik dit niet en zat ik meer bij jongens. Maar nu op de middelbare ga ik zeker veek om met meisjes. Alleen het irritante is dat ik het wel een beetje vermijd. Het liefst wil ik gewoon omgaan met de mensen waar ik mee om wil gaan (ik weet niet of je dat begrijpt). Maar veel andere jongens noemen dit al snel gay. Ik heb dit nu al 3 jaar. Heb er zelf weinig probleem mee en ik kan zeker mijn mannetje staan maar het zet me elke keer aan het denken. Ik ben heel zeker van mijzelf want het enige mooier dan ikzelf is mijn eigen spiegelbeeld XD. Maar dat wat hun zeggen maakt me gewoon steeds onzekerder maar zoals me vrienden al zeggen. Gewoon niet op reageren en dat doe ik okk niet en ik leef me eigen leven met de mensen waarmee ik wil leven Ik hoop dat dit eem beetje help topicstarter

    15 jaar
    3 jaren geleden
  • Dat herken ik zelf, ik met jongens omgaan vind ik dood normale zaak, met meisjes omgaan, heb ik meer thema’s om er mee te praten. Doordat ik met meisjes omgaat ben ik geen homo en of een bi sexuel maar ben echt meisjes kleding gaan dragen en dat terwijl ik ook nog eens een vriendin heb! Dat vond ik vreemd aan mijn zelf, maar met mijn vriendinnen ben ik ook wel als een meid gekleed, maar ook samen met mijn vriendin ben ik in rokjes en panty’s aan en lijkt of dat een normaalste zaak van de wereld is? Groetjes

    20 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten