Skip to content
16 reacties
3107 weergaves

Moslim en schaamhaar

Hoi ik heb best veel schaam haar en alleen mijn moeder zie dit als we in de badkamer zijn zij heb ook een bos schaam haar mag ik het scheren door het geloof en dat mijn moeder er niet boos om ga worden? Of kan het beter zo blijven?

15 jaar
3 jaren geleden

16 Reacties

  • hygiene is superbelangrijk...maar in het christendom hebben ze zelfs een wasdag voor het gebid.

    15 jaar
    3 jaren geleden
  • salam TS ik ben zelf een moslim. de regeling over het scheren of trimmen van je schaam haar is dat het verplicht binnen 40 dagen moet gebeuren dit mag ook vaker maar 40 dagen is de maximum. de reden hier voor heeft te maken met hygiëne. hygiëne in islam is belangrijk. daarom doe je ook wudu voor dat je bid. dit is ook hygiene. de islam zal je dit soort dingen niet opdringen als het slecht voor je zou zijn. in tegendeel het is juist beter om te scheren of te trimmen. dus kort gezegd je moet binnen 40 dagen je schaam haar scheren of knippen.

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik accepteer alles van moslims en moslima's. Ze zien er vaak erg aantrekkelijk uit. Maar Erdogan-Turken vind ik het grootste vergif in Nederland.

    15 jaar
    3 jaren geleden
  • De soennah stelt dat moslims hun schaamhaar minstens elke 40 dagen moeten verwijderen. Vaker mag ook. Moslims die de soennah volgen zullen dus meestal hun schaamhaar verwijderen, en dat hoef je niet eerst aan de imam of je moeder te vragen.

    Niet alle moslims volgen strikt de soennah; zoals de naam al zegt is dit vooral iets voor soennitische moslims.

    Voor niet-soennitische moslims is er bij mijn weten geen enkel beletsel om het schaamhaar te verwijderen, dan wel te laten staan. In dat geval hoeft je geloof geen invloed te hebben op je keuze. Als je het teveel vindt worden zou je ook eerst wat kunnen bijwerken, zonder gelijk alles weg te halen.

    23 jaar
    3 jaren geleden
  • Meid zet de grasmaaier erin. Als dat van Allah niet zou mogen had ie ook niet toegestaan dat er scheerschuim en mesjes werden uitgevonden. Trouwens ook niet elke moslim man heeft een baard hoe zit dat dan?

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • Het is goed dat je TS zo probeert te helpen meisje van 17, maar dan vindt iemand een paar maanden later weer iets anders in de koran en dan moet het weer groeien. Of TS vindt het zelf prettiger al ze weer een bosje heeft en dat mag dan niet.
    Ze moet zelf kunnen bepalen wat ze wil. Ik had tot mijn 16e een bosje en toe heb ik alles afgeschoren. Dat vond ik te kinderlijk en dus heb ik het bovenaan wat terug laten groeien en dat bevalt me het best. Gewoon mijn zaak en natuurlijk wel s met halfvaste bedpartner en vriendinnen besproken. Ook wel s met mijn moeder, maar ook dat vrijblijvend.

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • TS kan ook in de Koran op zoek gaan naar wat er daar staat voorgeschreven. Als haar moeder er dan iets over zegt, kan TS verwijzen naar wat er in de Koran staat. Als ik me niet vergis staat daarin dat schaamhaar verwijderd moet worden minstens één keer in de 40 dagen (of zoiets). Dus als dat klopt, dan mag TS gewoon scheren als ze wil. Als moeder er iets over zegt kan ze bewijzen dat ze helemaal in regel is met de voorschriften van het geloof.

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik ben bang dat je gelijk hebt meisje van 17. Het probleem is dat die imam er waarschijnlijk iets van vindt. Die moet zich met religieuse zaken bemoeien en niet met persoonlijke zaken zoals wat er in het slipje van meisjes gebeurt. Dat doet de pastoor ook niet meer en daar zal zelfs Mark Rutte niets mee te maken willen hebben.

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • Meisje 19 er zijn geen vrouwelijke imams dus een mannelijke is de enige aan wie je het kan gaan vragen. Andere mogelijkheid: wat de imam ervan vindt trek ik me niet aan en in mijn slipje doe ik wat ik zelf wil. Maar TS denkt wellicht niet op die manier, anders zou ze hier niet komen vragen wat haar geloof ervan vindt. Dus als dat belangrijk is, is spijtig genoeg het enige wat ze kan doen het gaan vragen aan de (mannelijke) imam.

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • Stel dat, jij gaat het scheren, imam gaat jouw dan ter verantwoording roepen, of je moeder, die hoeft jouw niet meer in je blootje te zien, of wel?

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • Beste meid, De islam is een uitermate dwingend geloof en als je wil weten wat je met je schaamhaar moet doen dan ga je naar Google en typ je in: Islam en schaamhaar.
    Dan kun je lezen dat je minstens eenmaal in de veertig dagen je lichaamshaar moet verwijderen. Jouw moeder is dus helaas in overtreding en jij ook, tenzij je natuurlijk je gezonde verstand gebruikt en je af gaat vragen waarom het geloof je zoveel dingen dwingend oplegt. Als je dat aan de iman vraagt dan zal hij waarschijnlijk zeggen dat jij je dat niet mag afvragen en gewoon moet gehoorzamen. Gelovig zijn en zelfstandig nadenken passen namelijk niet bij elkaar.
    Als je gelooft dat de islam het enige ware geloof is en dat je niet in het paradijs komt als je niet precies doet wat je opgedragen wordt, dan weet je wat je moet doen.
    Als je er aan twijfelt of dat paradijs en de rest wel bestaat, dan is je moeder de enige waar jij je druk om hoeft te maken.

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Er zit een molima in mijn klas met plukjes borsthaar.....niet mooi om te zien, maar haar borsten staan geweldig. Ze is erg verlegen. Maar ze douchte zich gewoon volgens de schoolregels. Beneden is ze niet kaal, maar ook niet vol, dus ik denk dat ze scheert. Moslima'ś zijn zo verschillend in gedrag en beleving. Ik ken iemand die met een hoofddoekje loopt maar zonder bh en vrij open van boven. Ik zou wel eens willen weten wat mag volgens hun traditie en of dat aan het veranderen is door die nieuwe generatie.

    15 jaar
    3 jaren geleden
  • Kom op meisje van 17. Een imam is een man, die gaat toch hopelijk niet over de poenie van meisjes....daar ga je zelf over.

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik heb aan een van mijn zussen gevraagd hoe het zit met de moslima’s in haar klas. Ze zei dat drie van de vijf meisjes scheren en de twee andere niet.

    16 jaar
    3 jaren geleden
  • Dat moet je aan de imam vragen voor je het afscheert. Alleen met zijn toestemming mag je dat doen.

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • Hoe een geloof er over denkt en je moeder kan ik uiteraard niet weten. Wel weet ik zeker dat jij als je in Nederland of Vlaanderen woont op 18 jaar meerderjarig wordt en dat dan zelf kunt bepalen. Daar heeft een geloof nooit iets over te zeggen en je moeder als ze dat persé wil maar tot je achttiende. Wel bereiden goede en moderne ouders je voor op de meerderjarigheid door je steeds meer beslissingen zelf te laten nemen. Als je die vrijheid niet krijgt moet je hem nemen.

    19 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten