Skip to content
9 reacties
958 weergaves

Vriendjes kapsel

Hoi, ik heb even een vraag. Sinds een half jaartje heb ik een heel lief vriendje. Hij vroeg me of ik zijn haar wil bij werken omdat hij zijn haar lang vindt worden door de gesloten kappers en vindt dat ik als vriendinnetje hem wel kan helpen. Nu vind ik ook dat zijn haar veel te lang wordt en dat hij er wat aan moet doen maar ik weet echt niet of ik dat wel kan. Hij zei dat het hem niet uitmaakt dat het wat mis gaat. Wie heeft hier ervaring mee en heeft er tips?

16 jaar
3 jaren geleden

9 Reacties

  • Gewoon doen idd! Bij m’n vriendje pas netjes bezig zijn haar op te scheren. Ik was echt tevreden over het resultaat. Toen ik klaar was en hij gekeken had bij de spiegel vroeg hij wat ik er van vond om ook de bovenkant af te scheren met een kortere stand. Mijn hart huilde al zijn lange lokken dwarrelen op de grond maar het staat hem wel sexy.

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • Haha gewoon doen! Ik heb het zelf ook gedaan bij mn vriend en slechter kan het niet, youtube videos werken ook niet echt en anders kan hij altijd nog kaal

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • Volgens mij moeten alle vriendinnen aan de bak om het kapsel van vriendjelief onder handen te nemen. Mijn vriend wilde dat ik alleen even rond zijn oren en zijn nekhaar weg ging scheren. Maar als jou vriendje ook de zijkanten wil is dat toch prima. Ik zou met een lang kammetje beginnen en als hij kaler wil met steeds een kortere kam scheren tot hij het kort genoeg vind. Meestal zitten de kammen bij van 12, 9, 6, 3 millimeteren en het ijzer is volgens mij 0. Meteen te kort zou ik niet snel doen. Boven zou ik zelf niet durven te knippen. Als je bovenop een beetje nat maakt kan je dat goed kammen waardoor je niet per ongeluk te ver gaat of het bovenhaar mee wordt geschoren met de tondeuse. Verder heb je niets nodig. Een mantel is ook niet nodig. Als hij gewoon in zn boxer gaat zitten is het goed (heb jij oog nog een leuk uitzicht :-) ) Het gaat er om dat die haren niet overal liggen. Verder niet te zwaar er aan tillen. Je bent geen professional maar het is meer om hem te helpen. In het zeer ergste geval moet hij een paar weken gemillimeterd maar ook dat groeit kei snel aan.

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • @jongen van 16, als ik je reactie zo lees heeft mijn vriendje hetzelfde kapsel ( of iig ongeveer) als jou. Hij wil het idd alleen voor zijn opscheertje want als het boven wat langer is doet hij het meer naar achter in de plaats van opzij met meer gel. Welke kam heeft jou vriendin gebruikt met het scheren? En is dit van onder tot boven een lengte of van korter naar langer? Zijn er nog meer dingen die ik nodig heb want zo’n kappersschort ofzo heb ik niet. Mijn vriendje stelt me inderdaad gerust door als het mislukt ik hem helemaal mag millimeteren maar ik weet dat hij het echt kut vind als dat moet omdat hij erg veel waarden hecht aan zijn haar. Daarom ben ik wat bang om het te doen.

    16 jaar
    3 jaren geleden
  • Mijn vriendin heeft ook m’n haar pas gedaan. Het hangt vooral af hoe zijn kapsel was wat je moet doen. Ik heb het lang bovenop in een scheiding en aan de zijkanten en achteraan opgeschoren. Bovenop heeft ze laten zitten maar de zijkanten geschoten. Ziet er nu weer prima bij me uit. Als het mislukt kan je altijd nog helemaal scheren met een tondeuse. As je vriendje daar oké mee is is het prima.

    16 jaar
    3 jaren geleden
  • Goeie tondeuse en opzet kammetjes. Zijkanten en achter netjes opscheren als noodoplossing is voldoende. Niet gelijk op de kortste stand beginnen dan kun je nog herstellen als het mis gaat.

    21 jaar
    3 jaren geleden
  • Je kan het met een tondeuse heel kort scheren. Dat is zo makkelijk dat het haast niet mis kan gaan, want de stand van de tondeuse bepaalt de lengte.

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • Jongens denken vaak dat ze meer macho zijn met kortgeschoren haar. Gewoon uitleggen dat dat onzin is. Lekker door zijn haar gaan aaien dan wil hij het niet meer korter.

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • Er staan genoeg filmpjes op youtube. Doe er je voordeel mee.

    19 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten