Skip to content
7 reacties
1058 weergaves

Sauna

Hallo, Ik wil graag met een vriendin van mij naar een sauna, alleen weten wij allebei niet hoe de regels zijn en wat wel en niet mag. Mijn vraag is of er mensen zijn met ervaring hier over met naakt zijn of badkleding en of het ongemakkelijk is met andere erbij.

16 jaar
4 jaren geleden

7 Reacties

  • Er zijn in veel sauna's ook vrouwen dagen en badkleding dagen. In sommige sauna's is badkleding altijd verplicht bijvoorbeeld in centerparks of hotels. Maar meiden van 16 hoeven zich echt niet te schamen voor hun lichaam, ook niet als je wat dikker of dunner bent dan je leeftijd genoten. Zoals hierboven al staat lopen er allerlei verschillende mensen naakt daartussen vallen jullie wel op als 16 jarige. De gemiddelde leeftijd ligt meestal wel rond de 45-50. In het restaurant of rust ruimte moet je een badjas aan. Slippers zijn verplicht. Wijzen en lachen is niet verboden maar wordt niet gewaardeerd ???? Veel plezier

    21 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik ga een enkele keer, paar keer met vriendin geweest, ook een paar keer met mijn vriend, alle keren gewoon naar een blootdag, gemengd man en vrouw. Ik zie maar weinig jonge mensen, en al helemaal weinig jonge meiden. Mag natuurlijk wel. Maar, dat jij en je vriendin je ongemakkelijk zullen voelen bij het ontkleden in de kleedkamer waar iedereen je gewoon kan zien is niet raar. Ja, er wordt gekeken, en niet een beetje ook, en ja, er zijn mannen die als je een beetje indringend naar ze kijkt een erectie krijgen. Soms voelen ze zich daar zichtbaar ongemakkelijk onder, soms tonen ze min of meer trots hun erectie. Zelf vind ik het toch elke keer wel een dingetje, mijn schaamlippen zijn nogal zichtbaar wel (ja, mijn kleine, binnenste schaamlippen steken echt wel zichtbaar naar buiten) en ik scheer me om de dag, dus geen schaamhaar waarachter mijn lipjes een beetje verborgen zijn. Ik ben heel blij met mijn cupmaat C, maar toch, en al helemaal als mijn tepels stijf zijn geworden, ik zie best vaak dat andere saunagangers naar mijn borsten kijken. Saunagangers zijn er trouwens gewoon in alle soorten en maten, dik, dun, oud, jonger, fors geschapen of juist nauwelijks borsten, gladgeschoren of bijgehouden (echt een volle bos schaamhaar zie je maar weinig), alles zie je. Ik heb zelfs een keer een vrouw met maar een borst gezien, een beetje raar wel maar heel stoer dat ze dat gewoon deed. Maar, ja. je wordt bekeken, zeker. Alleen, sauna en seks, nee, dat gaat niet samen, mag niet, kán ook niet, net zoals dat smartphones simpelweg verboden zijn omdat er maar al te gemakkelijk opnames mee zijn te maken. Als je gaat, ga samen met je vriendin raad ik je aan, geniet ook van het lekkere eten. En, als je er het geld voor hebt, een massage maakt een dag sauna wel echt áf, aanrader dus. Al is het bijwonen van een opgieting ook gewoon superleuk, en best heftig ook zo heet als dat is, zonder dat er iets seksueels aan is. Bovenal: geniet!!

    22 jaar
    4 jaren geleden
  • Er zijn ook speciale badkleding dagen!

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • In de sauna is bloot heel normaal, je hoeft je dus zeker niet te schamen.

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • In België zijn er nu met corona geen sauna's open, en ook geen gymscholen.

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik ga vaak. Het is heel leuk. Je moet je even over het idee zetten dat je naakt bent maar iedereen is dat. Het is ook niet erotisch ofzo, gewoon naakte mensen. Eigenlijk het meest natuurlijke dat er is.

    22 jaar
    4 jaren geleden
  • Dat wil ik ook heel graag een keer doen!
    Ik vind het altijd heel spannend om naakt te zijn en daarom zo leuk

    15 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten