Skip to content
21 reacties
4090 weergaves

Vriendin verkracht toen ze dronken was.

Een vriendin van mij heeft een keer te veel gedronken en op straat is ze met een man meegegaan. Gewoon omdat ze zo dronken was. Die man is flink op haar tekeergegaan. Ze hebben seks gehad. Doordat ze onder invloed was heeft ze totaal geen weerstand geboden. Ik vind dit echt erg voor haar. Later had ze pas door wat er gebeurd was. Ik vind die man ook wel zielig, om zo'n meisje mee te nemen omdat je weet dat ze toch wel meewerkt, echt heel zielig. Ze is pas 17.

17 jaar
4 jaren geleden

21 Reacties

  • Dat getuigd niet bepaald van goede bedoelingen eerlijk gezegd, een dronken minderjarig meisje lekker nemen. Lekker makkelijk zeker, gadverdamme, echt zielig zo'n man.

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • Het is wel niet helemaal eerlijk dat je alleen die man de schuld geeft. Jou vriendin was dronken op haar 17de dat is haar eerste fout. Die man had haar niet moeten ompraten tot seks maar dat jouw vriendin dan geen weerstand bied is een teken voor hem dat het oke is. Het probleem is dat jouw vriendin van de kaart was door alcohol dat is het probleem. Ik zie hier alleen een one night stand waar achteraf spijt van is.

    21 jaar
    3 jaren geleden
  • Dus ze maakt een domme keuze dronken en achteraf spijt? Jammer dan, moet je maar niet zoveel drinken als je niet normaal kan nadenken. Als jij dronken iemand neukt, dan is dat jouw schuld. Dus dronken kan je geen toestemming geven? Dus dan zijn er bij elke one night stand twee mensen verkracht. Als je met je dronken kop niet normaal kan denken en je benen spreidt voor vreemden, dan is dat jouw probleem. Je gaat zelf drinken en maakt domme beslissingen. Is jouw probleem.

    21 jaar
    3 jaren geleden
  • Wat een nare opmerking J16. Zeggen dat een een meisje een slet is, gaat echt te ver. Als ze dronken was dan weet zo'n man toch dat ze geen beslissingen kan nemen. Echt belangrijk dat je dan toch je ding erin duwt, daar kan ik echt behoorlijk pissig van worden. En bovendien kunnen alleen meisjes verkracht worden want dat meisje keijgt iets naar binnen en een jongen niet. Echt stom dat sommige mensen nog steeds niet begrijpen dat dit niet door de beugel kan :-(

    16 jaar
    3 jaren geleden
  • Stomdronken op je 17e is al een flinke misser dan meegaan met een kerel en je zonder protest laten nemen en achteraf spijt hebben en roepen dat je verkracht bent. Je kunt nooit vroeg genoeg beginnen met je carrière als sloerie. In dit geval geen medelijden hopelijk lesje geleerd.

    20 jaar
    3 jaren geleden
  • Uh @jongen 21, nee die vent in niet verkracht. Hij is toch niet gepenetreerd? En als iemand dronken is is er helemaal geen geweld nodig om iemand te penetreren. Het is gewoon achterlijk dat het niet veilig op straat is voor minderjarige meisjes als zij dronken zijn omdat ze dan blijkbaar zo maar door de eerste en de beste klootzak geneukt kunnen worden omdat ze geen nee kunnen zeggen

    16 jaar
    3 jaren geleden
  • Weten jullie niet hoeveel mensen er seks hebben terwijl ze dronken zijn? Als die man zelf ook dronken was, is hij dan ook verkracht? Kunnen twee dronken mensen elkaar verkrachten? Nee! natuurlijk niet. Je bent pas verkracht als iemand ongewenst seks met je heeft. Als je in een dronken bui instemt op seks ben je niet verkracht. Zegt ze nee en gaat hij door, dan is het wel verkrachting. Alcoholgebruik is geen excuus voor slechte keuzes. Het was haar keuze en ze is dus niet verkracht.

    21 jaar
    3 jaren geleden
  • @jongen 19: Het is dan ook niet voor niets dat er momenteel in Den Haag wordt gepraat over het aanscherpen van die wet!

    21 jaar
    4 jaren geleden
  • Wat een nuchtere denker ben jij zeg, leef eens een beetje mee, het is niet oké om een piemel in een dronken meisje te duwen, dat snap je toch wel hè. Zo'n meisje kan toch geen beslissingen nemen als ze dronken is.

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Dit staat er in de wet, en dat was precies wat ik zei: "Hij die door geweld of een andere feitelijkheid of bedreiging met geweld of een andere feitelijkheid iemand dwingt tot het ondergaan van handelingen die bestaan uit of mede bestaan uit het seksueel binnendringen van het lichaam, wordt als schuldig aan verkrachting gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste twaalf jaren of geldboete van de vijfde categorie." Dit is artikel 242 van het wetboek van strafrecht. De man in het verhaal heeft het meisje op geen enkele manier gedwongen. Ze was dronken en maakte daarom zélf een domme keuze.

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • Nee jongen 19 er hoeft helemaal geen geweld of dwang te zijn. Als er een meisje binnengedrongen wordt zonder toestemming is dat al niet toegestaan.

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Verkrachting is een juridische term, kijk maar eens in het wetboek van strafrecht. Moreel kan je bepaald gedrag afkeuren, maar om te spreken van verkrachting moet iemand het lichaam zijn binnengedrongen met geweld, bedreiging of een andere vorm van dwang. Die dwang zie ik niet terug in dit verhaal...

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • M23 kent verkrachting alleen een juridische factor of ook nog een morele? Je bent veel te kort door de bocht.

    15 jaar
    4 jaren geleden
  • Ook al had het voorkomen kunnen worden, dan nog ligt de verantwoordelijkheid en schuld voor 100% bij de man. Verkrachting is altijd fout. Jij stelt "dan vraag je er ook wel om". Nee, dat is dus niet zo. Niemand vraagt daar om en er is geen enkel excuus voor.

    23 jaar
    4 jaren geleden
  • Mijn ervaring bij het stappen is dat dronken meiden altijd ontzettend geil worden. Ze sturen zelf aan op seks door heel uitdagend te doen. Door wat ze zeggen, door hun gedrag soms willen ze jou zelfs uitkleden. Ze zijn een makkelijke prooi voor mannen op zoek naar seks. In zo'n geval brengen wij haar altijd veilig thuis. We lopen mee tot aan haar voordeur en als het te ver is nemen we een taxi. Dan rijden we zelf ook mee want sommige taxichauffeurs zijn ook niet te vertrouwen. Ik bedoel maar, een dronken vriend die trekt zich wel uit de slag maar een dronken vriendin moet je beschermen tegen zichzelf en de omgeving.

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik vind het ver gaan om dit verkrachting te noemen. Je vriendin is meegegaan met die man toen ze dronken was. Hij heeft haar zo te lezen niet gedwongen met geweld of woorden. Je vriendin heeft er zelf voor gekozen om teveel te drinken. Dat ze daardoor haar remmingen kwijt was en een keuze maakte waar ze nu nuchter spijt van heeft, is haar eigen verantwoordelijkheid. Je kan moreel vanalles vinden van een man die een dronken meisje mee naar huis vraagt voor seks, maar verkrachting is het niet! Ik merk sowieso dat mannen tegenwoordig snel ergens de schuld van krijgen, een slechte ontwikkeling. Je bent verantwoordelijk voor je eigen keuzes...

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • Wij meiden kunnen vanuit onszelf gedacht van alles vinden. Mannen zijn mannen en zij zijn tot zulke dingen in staat. Mijn moeder wil nooit naar Turkije op vakantie omdat een vriendin van haar is aangerand door Turken omdat ze er hoerig bij liep. Het geeft niet het recht, maar je vraagt er dan ook wel om. Zo ook hier: waarom was ze alleen? Ze was dronken en je wist het. Dan laat je sowieso je vriendin niet alleen. Ik vind het te kort door de bocht om alle schuld bij de man te leggen. Ik praat zijn gedrag absoluut niet goed, maar wat hadden de vriendinnen en zijzelf kunnen doen om het te voorkomen?

    15 jaar
    4 jaren geleden
  • Wat is dan de bedoeling van dit forum? Ik zou het er sws niet bij laten, met hoe het nu is. Groetjes en sterkte! X

    15 jaar
    4 jaren geleden
  • M18: oke en dan? Alcohol heeft inderdaad zijn nadelen maar het is niet de schuld van alcohol dat dat meisje verkracht is hoor. Wat een smerige vent, hopelijk krijgt je vriendin de zorgen en hulp die ze nodig heeft. Sterkte!

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • Alcohol maakt (veel) meer kapot dan je lief is. Met een frisje is het net zo gezellig. Ik drink thuis vanaf mijn 13/14de iedere dag 1 glas wijn bij de maaltijd. En als ik uit ga drink ik alleen fris of alcoholvrij.

    18 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten