Skip to content
5 reacties
557 weergaves

Inlegkruisjes

Gebruiken jullie inlegkruisjes voor afscheiding? Hoeveel afscheiding hebben jullie ongeveer? En elke dag? Heb je wel eens het gevoel dat je doorlekt door afscheiding? Gewoon uit nieuwschierigheid :) Ik zelf heb elke dag wel afscheiding en draag vaak vlak voor mijn menstruatie inlegkruisjes omdat de afscheiding dan nog wel eens wat toe wil nemen.

17 jaar
4 jaren geleden

5 Reacties

  • Gebruik een menstruatie cup om mijn afscheiding op te vangen.Doet onze moeders al jaren.Via ebay 2 euro incl verzendkosten

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • Heb geen inlegkruisjes want je poes moet kunnen ademen zoniet gaat het stinken en het hoort nu eenmaal bij vrouw zijn . Dusja in de avond zie je wel witte plekken in m'n strings maar lig daar niet wakker van . Wat ik doe is iets vaker naar de wc gaan en het wegvegen zodat je onderbroek wat schoner blijft en op sommige dagen hoeft het niet omdat je minder afscheiding heb

    14 jaar
    4 jaren geleden
  • @meisje 15: Broeken kan van alles zijn, van nylon, katoen, gebreid/gehaakt tot (heel strakke) jeans. Als je zoals ik een ''kale doos'' hebt dan heb je totaal geen last van haren die ergens tussen gaan zitten. Zelfs onder korte rokjes en jurkjes ben ik meestal bloot. En draag ik iets eronder, dan zijn het kleine bikinibroekjes in bijpassende kleur. Natuurlijk doe ik iedere dag iets schoons aan, ook wel 2 of 3 maal per dag.

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik draag liefst een gewone katoenen onderbroek, met dikkere stof in middenstuk in het kruis. Mijn vriendinnen lachen daarmee, ze noemen dat oma-onderbroeken. Maar die zitten tenminste goed en ze vangen afscheiding goed op. Ik weet niet hoeveel afscheiding het is tegenover bij anderen, gewoon denk ik, niets speciaals? Ik bedoel, we hebben dat nog nooit vergeleken.

    Rond mijn periode twijfel ik altijd tussen ofwel inlegkruisjes, maar die irriteren, gaan schuren, lekken makkelijk, en ze blijven niet goed zitten. Of anders pull up broekjes: die zitten wel goed en ze kunnen veel opvangen, maar dan denkt iedereen dat je nog in je broek plast. Dus dat is als kiezen tussen de pest en de cholera. Soms doe ik het ene, soms het andere, naargelang waar ik naartoe ga. Tampons niet, dat vind ik maar niets.

    @meisje 18: meen je dat, altijd zonder onderbroek? Wat voor overbroeken draag je dan? Want een ruwe jeans schuurt dan toch alles kapot vanonder? En je raakt met je haartjes en lippen klem tussen je rits, ik mag er niet aan denken. En je moet iedere dag een propere aan. Je mag er natuurlijk mee doen wat je wilt, maar mij lijkt het net minder comfortabel?

    15 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik draag vanaf mijn 14de een spiraaltje en heb (bijna) nooit afscheiding. Ook geen bloeding van de maandelijkse stonde. Zou ook niet weten waar ik een inlegkruisje of maandverband moet laten want ik heb na de luier (bijna) nooit ondergoed gedragen.

    18 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten