Skip to content
7 reacties
699 weergaves

Wat als het niet lukt om te masturberen

Ik merk van jongere meiden uit mijn klas dat zij al veel verder zijn dan dat jk ben ik schaam me daar voor en het lukt me ook niet. Veel meiden zeggen dat als je gezoend hebt of een vriendje hebt gehad dat dan alles makkelijker gaat. Maar ik weet niet wat ik nu moet doen.

16 jaar
4 jaren geleden

7 Reacties

  • J22 Zo makkelijk werkt dat niet bij meisjes Bij jouw is het toch ook iets meer dan alleen het velletje op en neer bewegen.

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • @j.22; jij moet nog heeeeeeel veel leren.

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • masturberen is gewoon je vinger in je clit steken en bewegen, niks meer of minder en je g spot vinden tot je kan squirten

    22 jaar
    4 jaren geleden
  • meisje 16, de TS; het is goed bedoeld als mensen zeggen dat je je daarover niet ongerust moet maken. Ze hebben gelijk, je persoonlijke ontwikkeling is geen wedstrijd die je met anderen moet aangaan. Maar desondanks hoor je wel al die verhalen van je vrienden om je heen en ga je jezelf dingen afvragen. Logisch is dat. Dat hoort zeker ook bij je leeftijd, je pubertijd is nog volop gaande en dan ben je wat onzekerder over je lichaam en je ontwikkeling. En ook ben je dan vaak wat gevoeliger voor wat anderen zeggen en vinden.
    Deze periode gaat voorbij, heus. Je wordt vanzelf ouder en wat meer evenwichtig en minder gevoelig voor de mening van anderen. Misschien dat je intussen dan al wel je eigen lichaam en je persoonlijke behoeftes beter kent en hebt leren invullen, misschien heb je wel een lieve partner gevonden...... maar misschien ook niet natuurlijk. Je zou het tegenwoordig niet zeggen maar er zijn best veel mensen voor wie seks, en ook masturberen veel minder belangrijk is dan we moeten geloven uit alle media. Zo zijn er genoeg mensen die helemaal niet aan masturberen doen. Dat is geen must hoor. En je hoeft het ook niet van de daken te schreeuwen, de samenleving zou dat toch niet begrijpen. Hopelijk steun ik je nu een beetje. Liefs.

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • Maak je geen zorgen over! Iedereen heeft zijn eigen snelheden hiermee.

    20 jaar
    4 jaren geleden
  • Bedoel je dat het je niet lukt om klaar te komen met jezelf?

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik denk niet dat je gezoend moet hebben of een vriendje gehad hebben om te kunnen masturberen. Meiden die veel jonger zijn verwennen zichzelf ook al, vaak jaren voordat hun eerste vriendje in beeld komt.
    Kort gezegd ga je met je vinger (even handen wassen eerst) op zoek naar je clitoris, die zit bovenin je spleetje. Dat is een klein bolletje dat harder kan worden naarmate de opwinding stijgt. Als je met je vinger kleine rondjes draait rond je clitoris en dat geeft een lekker gevoel, moet je gewoon doorgaan. Je kan er nat door worden en dat is een goed teken. Ik ga dan almaar door met rondjes draaien, duwen, lichtjes in knijpen, even in je vagina gaan (dus alles wat je maar lekker vindt). Soms krijg je het gevoel dat je moet plassen, maar dat is niet erg (leg gewoon een handdoek onder je) en kan een teken zijn dat je een orgasme gaat krijgen (en dat is waar we het voor doen). Dat is het toppunt van lekkerheid zeg maar. Daarna heb je mogelijks wat minder zin maar er zijn ook meiden die vrij snel erna nog één of meerdere keren kunnen klaarkomen.

    Andere meiden, kunnen jullie ook nog wat tips geven aan de TS?

    17 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten