Skip to content
6 reacties
900 weergaves

Te snel?

Is seksuele voorlichting in groep 8 te snel? of moeten de meisjes die eerst alleen krijgen en de jongens pas op het V.O.?

15 jaar
4 jaren geleden

6 Reacties

  • Hier TS. meisje 19: daar had ik nog niet aan gedacht, maar je hebt gelijk. Maar durven leraren dat? Mijn juf uit groep 8 durfde niet eens over seksualiteit te praten, laat staan over waar je opgewonden van wordt.

    15 jaar
    4 jaren geleden
  • Voorlichting moet ook, ook, gaan over waar je opgewonden van wordt, en dat nee nee is als een meisje dat zegt.

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik vind dat seksuele voorlichting in groep 8 gewoon moet kunnen. Inderdaad, dat gegiechel hou je toch wel. Al ga je dat geven in de 6e, dan is dat nog steeds wel. In groep 8 kunnen meisjes al ongesteld worden en jongens hun eerste zaadlozing krijgen. Dan is het belangrijk, voor beide kanten, dat je dat uit gaat leggen. Jongens moeten ook kennis gaan krijgen over ongesteld zijn, en meiden moeten kennis krijgen over dat van een jongen. In sommige gezinnen wordt daar nooit over gepraat, dan moeten ze de kennis wel krijgen van school.

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • @m17 dat gegiechel houd je toch wel. Ik vindt dat je op de basisschool al voorlichting moet krijgen. En jongens en meisjes gewoon samen want scheiden is onzin(alleen bij omkleden enzo wel gescheiden)

    13 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik vind dat jongens en meisjes gescheiden seksuele voorlichting moeten krijgen, dan krijg je misschien niet dat stomme gegiechel, als er over piemels of vagina 's word gepraat.

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • ik had het groep 8 al. Maar mama had al alles uitgelegd. En een vriendin had het toen al.

    13 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten