Skip to content
79 reacties
14639 weergaves

Intiem onderzoek

Ik moet me binnenkort intiem laten onderzoeken bij mijn huisarts. Dat vind ik behoorlijk creepy toch wel, om zo met mijn benen gespreid me van onderen te moeten laten onderzoeken. Hij zal het vast netjes en professioneel doen, maar toch vind ik het echt wel een dingetje, mijn vagina te moeten tonen. Erger, hij zal er met een speculum ingaan, onvermijdelijk, en wellicht ook met een of twee vingers. Ik snap best dat dat onderzoek gewoon moet, maar het idee dat ik zo geopend me moet laten zien, niet fijn. Ik zal me netjes scheren kort ervoor (scheer me sowieso geregeld) maar pff, dat hij dan mijn schaamlippen gaat spreiden, me echt tot in detail gaat bekijken, voelt toch best wel heftig. Ik ben intussen bang dat ik dan ook zichtbaar nattig zal zijn, zo werkt het nu eenmaal, dat ik nat wordt als ik eraan denk dat ik me intiem ga laten zien. Ben trouwens altijd best snel heel nat toch wel (vinden jongens meestal niet erg ;-). Ik ben benieuwd naar ervaringen van meiden die wel eens een inwendig onderzoek hebben gehad al. Hoe ging het, was je nat of viel dat wel mee, en of het onderzoek pijnlijk of gevoelig was?

21 jaar
4 jaren geleden

79 Reacties

  • @ m18, ik toon begrip voor de TS, alleen wat ik wil aangeven is dat er veel bombarie en onzin wordt verkondigd rond medische onderzoeken. Ja, ze kunnen stressvol zijn en ja, jongens hebben geen vagina, maar dat maakt het voor jongens niet minder stressvol als ze een onderzoek moeten ondergaan.

    Ook ik heb meerdere onderzoeken gehad, niet voor levensbedreigende situaties of anderszins, maar enig vertrouwen moet ik toch hebben in onze artsen, anders zou ik mijn gezondheid op het spel kunnen zetten.

    Vind het erg om te horen dat bij jou iets fout is gegaan en dat jou oplettendheid jou heeft gered. Maar in welk percentage gebeurd dit?

    Overigens de topic is inmiddels zompig, zou van TS wel een terugkoppeling willen hebben hoe het uiteindelijk haar vergaan is.

    18 jaar
    2 jaren geleden
  • (J18) dit is een vraag die onder meidenvragen staat. Je mag er als jongen best op reageren maar toon dan begrip voor de ts. Als jongen zijnde maak je nooit zoiets mee als een vaginaal onderzoek op wat voor manier dan ook. Dit is iets wat vooral voor jonge meiden erg stressvol kan zijn ondanks de professionaliteit van de arts. Daarnaast komt het nog bij kijken dat als een meisje niet genoeg ontspant het pijnlijk wordt.
    Je zegt dat je volledig moet vertrouwen op de artsen omdat hier het zorgsysteem zo goed is. Ik ben hier volledig niet mee eens. Altijd als je als mens zijnde twijfelt aan wat de arts zegt moet je een tweede opinie aanvragen van een andere arts. Als ik paar jaar terug volledig op de arts zou vertrouwen zou ik nu zeer waarschijnlijk dood zijn.

    18 jaar
    2 jaren geleden
  • Dit sooort items zie ik vaker hier voorbij komen. Artsen zijn professionals en jij bent niet de eerste die bij hen voor onderzoek voorbij komt, dus stel je niet aan en last je onderzoeken. Hernia allemaal voor jou eigen bestwil en besef je dat Nederland een van de beste gezondheidssystemen van de wereld heeft, heb daar vertrouwen in.

    Dus als je wordt uitgenodigd voor onderzoek, onderga het en gedraag je als de arts als professional!!!

    18 jaar
    2 jaren geleden
  • @meisje liesbreuk. Waarom zou je wachten met jezelf intiem te scheren? Gewoon nu vast doen, dan weet je of het gemakkelijk wil lukken, en zo niet heb je nog even voor je geopereerd wordt. Wondjes willen ze liever niet vlak voor een operatie, daarom: gewoon nu vast jezelf scheren, wat houdt je tegen...

    19 jaar
    2 jaren geleden
  • Even een vraag ik word binnenkort geopereerd van een kiesbreuk. Mag ik mij
    daags voor mijn operatie zelf scheren met de tondeuse Ik zou mij op de kortste stand
    scheren 0 mm

    15 jaar
    2 jaren geleden
  • Dat is heftig waar je meegemaakt hebt. Ik ben net zo oud als jij, maar ik hoop niet dat zoiets ook met mij gebeurt. Is die jongen of man die jou misbruikt en zwanger hebt gemaakt wel gestraft?

    15 jaar
    3 jaren geleden
  • Dit heb meer te maken dat ik sexueel misbruikt ben en door alles wat ik mee gemaakt heb ( moeder verloren - verhuizen naar "pleegmama" ) heb ik hierdoor miskraam gehad. Kreeg heftige buikpijn en verloor bloed . Dus vandaar curretage. Het is niet zo dat ik met iemand naar bed ben geweest die mij zwanger heb gemaakt . Hoop zoiets nooit meer mee te maken . Lig je daar met je benen wijd en hen maar roepen ontspannen, ontspannen en maar door duwen met echo apparaat . Auwwwww en toen op gegeven moment ontspande ik en liet spontaan mijn plas gaan . Erg gênant..

    15 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik ben misbruikt geweest daardoor is dit allemaal ontstaan . En ja ik heb om de pil gevraagd aan mijn pleegmama . En ja ik ben weer aardig hersteld van alles . Maar dat misbruik vergeet je nooit meer zal altijd bij me blijven . Krijg heel veel steun van mijn pleegmama en heel veel liefde van hen beter als voorheen . Maar ben wel door een hel gegaan hoor onlangs het niet onder narcose kon .

    15 jaar
    3 jaren geleden
  • @M15: Balen dat je dit overkwam. Maar, wel goed dat ze wilden weten wat er aan de hand was, ongewenst bloed verliezen is niet zomaar iets. Zo'n eendenbek in je, het is gewoon een heel onprettig ding en dan werd er daarna ook nog een echo gemaakt. En bij jou moesten ze nóg verder, en natuurlijk zijn verdovingsprikken op die plek wel héél onaangenaam. Dat je over de handen van die arts plaste, kan gebeuren, schaamtevol voor jou maar dat is wat angst kan laten gebeuren, dat weet een arts gewoon ook wel. Je bent pas 15, dan is seks 'ontdekken' al heel wat, maar een miskraam, dat heb je gewoon nooit gewild. Maar gelukkig, de curettage op zich 'viel mee' al is het dan wel weer knudde dat je last van napijn had. Hoe gaat het nu met je, je onderbuik een beetje tot rust gekomen? En nu, de pil? Ik hoop dat deze ervaringen genieten van je lijf, masturberen en wie weet, weer seks hebben, weer snel prettig zal aanvoelen.

    20 jaar
    3 jaren geleden
  • Hoi M20, Ze zijn eerst met "eendenbek" in me geweest omdat ik bloed verloor. Daarna inwendige echo . Maar plaste wel arts over hand heen van angst etc daarna kreeg ik de ingreep prikken in je baarmoeder mond om te verdoven toen ging ik helemaal door het dak heen van pijn etc . Daarna is het wel mee gevallen maar de na pijn die je er van heb pffff.

    15 jaar
    3 jaren geleden
  • @M15, miskraam: Wat dapper dat je dit durft te delen, hier. Fijn dat je 'pleegmoeder' erbij was. Maar, een inwendig onderzoek is al heftig, bij jou gingen ze ook nog eens je baarmoeder in, veel dieper, door een opening die normaal dicht zit. Als je dan gespannen bent en niet alleen naakt met je benen helemaal open te kijk ligt, dan is het echt wel heftig als ze dan zó diep in je gaan. Balen dat narcose niet mogelijk was, dat doen ze anders echt wel, en blijkbaar was uitstellen tot je nuchter was ook geen optie. Snap wel dat ze niet willen dat er 'iets achterblijft' in je baarmoeder, maar wat jij moest ondergaan was echt veel heftiger dan alleen een speculum in je vagina en dan 'geopend' worden. Terwijl dat al zo heftig is, zo bekeken, betast te worden, aan de buitenkant, je schaamlippen, en van binnen. Tuurlijk werd je niet nat, een miskraam is geen lolletje en als dit er dan nog overheen komt, zo'n currette in je gaat en je baarmoeder 'schoonschraapt', écht niet fijn, gewoon heel pijnlijk allemaal.

    20 jaar
    3 jaren geleden
  • ik kreeg laatats inwendige echo ( heb te maken met miskraam ) wilden weten hoever ik was daarna kreeg ik curretage poloklinisch . Kon niet meer onder narcose omdat ik al gegeten had . Toen ze met mij "" bezig "" waren barste ik in tranen uit en was enorm pijnlijk omdat ik mij niet kon ontspannen verkrampte helemaal . Mijn "pleegmama"" was er bij en heb mij heel goed ondersteunt hierbij . Maar dit is echt geen pretje om mee te maken .

    15 jaar
    3 jaren geleden
  • Lijkt mij nogal overdreven meisje van 18 meer seksuele frustratie den ik dat het is bij jou,zo je ziet ben ik een jongen van zestien jaar je mag best weten dat ik moeilijk kan plassen heb iets aan de prostaat daarvoor was ik gisteren bij de uroloog en heb een prostaat onderzoek gekregen daarvoor moest ik mij uitkleden en kreeg operatie kleren aan met blauwe handschoenen en daarna heb ik half zittend /hangend in een onderzoek stoel gezeten,geen prettig gevoel was het toen er een mini camera in de plasbuis ging dat was een genante ervaring en om daar nou opgewonden van word nou nee mij is dat niet gelukt waarschijnlijk is het bij jou anders dan bij mij .

    16 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik ben dus in het ziekenhuis onderzocht, door twee dokters. Ja, dat vind ik echt wel een dingetje en bepaald niet zoals M19 zegt dat het 'doodnormaal is en iets is wat alle vrouwen vaak meemaken'. Nee, zo voelt het voor mij echt niet, en ik hoop dat het ook nooit normaal gaat voelen want dan zou ik vast heel vaak zo'n inwendig onderzoek moeten ondergaan. Ik had me netjes geschoren en toen ik onderzocht werd gelukkig niet die gemene buikpijn. En ja, onhandig genoeg was ik best wel behoorlijk nat. Ik ben dus door twee dokters onderzocht. De ene, een jongere vrouw, studeerde er nog voor, de andere gynaecoloog was een man. Ik had een wat langer shirtje aangetrokken, dat scheelt voor het gevoel. Maar doordat ik er best erg mee bezig was in mijn hoofd was ik behoorlijk nat, waardoor ik me alleen nog maar erger schaamde. Ze gingen een voor een met een paar vingers bij me naar binnen en ik heb ook weer zo'n eendenbek in me gehad. Dit keer werd er ook een echo gemaakt. Daarvoor werd een soort dildo zeg maar in mijn vagina geschoven. Ze legden elke stap gelukkig goed uit en al voelde ik me wel heel erg ongemakkelijk, echt pijnlijk was het niet. Er werden ook vingers in mijn anus geschoven nog, dat was wel even gevoelig. M21, je hebt dit topic 'intiem onderzoek' genoemd, en zo voelde het ook echt wel. Zoals ik daar lag, onderuit gezakt in zo'n stoel die speciaal voor zo'n onderzoek is, met beenspreiders, en dan ook nog een felle lamp op mijn kutje gericht, pfff.

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • En, hoe ging het onderzoek, ts?

    20 jaar
    3 jaren geleden
  • laatste meisje 16; de anonimiteit op dit board maakt ook dat mensen hier veel fantasieën en stoute dromen gaan wegpennen. Leuk natuurlijk, maar dat maakt dat het informatieve karakter van dit board minimaal moet worden ingeschat. Je kunt nl. zo niet weten wat nog waar is en wat niet. Een board dus zonder toegevoegde waarde waar alleen de anoniemen hun lusten kunnen botvieren....

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • @ m 16: er komen hier heel veel onderwerpen langs waarvan je het belachelijk kunt vinden dat die dingen hier aan de orde komen. Maar, de anonimiteit waarin dat gebeurt kan ook maken dat er dingen benoemd worden die anders nooit aan de orde zouden komen. Wil je over een bepaald draadje niks lezen dan sla je het gewoon over toch? Mij lijkt zo'n inwendig onderzoek trouwens ook verschrikkelijk om te moeten ondergaan.

    16 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik vind het sowieso belachelijk om zoiets op internet openbaar te maken het is al verschrikkelijk genoeg om dit inwendig onderzoek te krijgen.

    16 jaar
    3 jaren geleden
  • Laat ik het gewoon duidelijk zeggen; als je de behoefte hebt om over iets wat doodnormaal is en alle vrouwen in hun leven vaak meemaken, zo te schrijven zoals in dit topic wordt gedaan door 'de meisjes 18', dan weet ik 1 ding heel erg zeker; achter dit profiel steekt een oversexte en totaal vastgelopen man. Ophouden nu en ga je ergens aftrekken zodat je je spanning kwijt raakt.....

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik 'mag' dus over een kleine twee weken naar een academisch ziekenhuis. Als ik dan nat zou zijn zou ik me helemáál schamen. Maar, ze zullen er vast niks over zeggen waar ik bij ben. En nou ja, dat speculum, die eendenbek dus, ach, die gaat er dan vast wel makkelijk in. Niet leuk, maar ik laat het maar over, en in, me komen allemaal, pfff.

    18 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten