Skip to content
12 reacties
572 weergaves

Nageroepen op straat.

Ik wil het even hebben over cat calling. Dat is het naroepen van seksueel getinte opmerkingen naar meisje en vrouwen op straat. Ik woon in de stad en heb er vaak mee te maken. Vooral als het laat is. Een paar voorbeelden: er zaten een paar mannen op een bankje toen ik voorbij kwam gelopen, één zei: hé, laat je kutje eens zien. Toen ik ze negeerde zei hij: vieze slet, Ik wil je in je kont neuken. Het was toen bijna rond middernacht. Maar ik maak deze dingen dus regelmatig mee. Echt mannen, leer toch eens dat je zo niet met meisjes omgaat. Beheers jezelf. Als het gebeurt is me dag meestal meteen verpest. Zijn er nog meer meisjes die dit meemaken?

17 jaar
4 jaren geleden

12 Reacties

  • Ik ken dus twee vriendinnen waarvan de een stikjaloers is op de ander omdat die op straat alle aandacht krijgt van de jongens en zij nooit. Ik blijf erbij : wanneer je het op een leuke manier doet zijn meisjes hier wel degelijk blij mee.

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • Naroepen op straat is in eerste instantie een kwestie van totaal niet opgevoed zijn. Iemand, die een normale opvoeding heeft gehad, doet zo gek niet. Later kijk je misschien met diepe schaamte terug op jouw vreselijke gedrag. Zijn jouw vader en moeder het waard dat jij je zo schreeuwerig gedraagt? Of doen zij en hun opvoeding er niet toe? Leer je gedragen!

    15 jaar
    4 jaren geleden
  • Het zijn vooral de opgevoede Turken, die er een potje van maken. Er zijn ook veel goede Turken en Marokkanen, die zich wel gedragen. Compliment. Maar zo moet het ook: respect tonen. We moeten veel strenger zijn voor niet geïntegreerde Turken: het land uit. Als dat het beleid wordt, kiezen ze wel eieren voor hun geld. Macron, je bent een held. Grenzen strenger bewaken, weg met Schengen en veel strenger straffen. Laat ze die gekheid maar in eigen land uithalen.

    15 jaar
    4 jaren geleden
  • Maar M17, wij (mijn beste vriend en ik dus ) bedoelen het goed hoor. Wij zijn helemaal geen vieze mannetjes die meiden belagen met schunnigheden. Wij zijn gewoon 2 leuke goed uitziende jongens (al zeggen we het zelf) die dol zijn op vrouwelijk schoon. Wij vinden het heerlijk om door de stad te lopen en links en rechts complimentjes rond te strooien. We hebben nog nooit negatieve reacties gehad. Integendeel, het maakt de meisjes blij. We hebben nagedacht over deze topic en we hebben besloten dat we gewoon hiermee doorgaan. Niets is heerlijker dan een namiddagje meiden kijken. We willen ons vooral niet laten meeslepen door de corona verzuring die overal in het straatbeeld toeslaat. Alvast bedankt voor je begrip.

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • Maar vinden jullie dit kunnen, waarom kunnen die mannen zich niet beheersen. Vinden die dat leuk om meisjes bang te maken ofzo? Er is namelijk niks grappigs aan. Het is onbeschoft. Het is namelijk ook echt bang makend als dit gebeurd, ik heb het meegemaakt. En als zo'n man iets zegt: wat heb jij een lekker kontje? Is dat een compliment? Want daar wordt je echt niet vrolijk van.

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • De straat is openbare ruimte. Daar mogen mensen dingen zeggen, ook als het jouw niet aanstaat. En gelukkig is de wet in nederland zo dat je alles mag zeggen! Vrijheid van meningsuiting is belangrijk

    20 jaar
    4 jaren geleden
  • Jamaar, TS kreeg dan ook obscene dingen nageroepen. Dat kan natuurlijk niet. Maar bewonderend nafluiten of een complimentje roepen dat moet toch kunnen? Gewoon een beetje gezonde belangstelling tonen mag dat ook al niet meer? Wanneer ik met mijn beste vriend door de stad loop roepen we vaak dingen als 'hey schoonheid' ofzo. In 99,99 procent valt dat goed en worden we beloond met een stralende smile. Soms raken we zelfs in gesprek met zo'n beauty. En btw, er zijn ook meiden die jongens nafluiten of roepen hoor. Vooral wanneer ze in een grote groep zijn. Het is zeker geen typisch mannending.

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • @meisje 20, alsof zij op straat loopt omdat ze het leuk vindt om nageroepen te worden? Natuurlijk niet. En ik word zo vaak nageroepen en ik kom s nachts nooit buiten. Dat is hetzelfde als zeggen: het is jouw schuld dat je verkracht bent want je had een kort rokje aan. Het is nooit de schuld van het slachtoffer, DUH.

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • meisje 20 serieus? 'er om vragen om nageroepen te worden' heb toch eens een beetje respect voor je medemens. Topic starter loopt gewoon over straat en daarom vraagt ze erom? hou toch je bek

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik vind het niet normaal als de kerels zulke dingen naar een meisje roepen.
    Of je nu alleen bent of met meer maakt niks uit en het tijdstip maakt ook niks uit.

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • Logisch, je wilt nageroepen worden als je 's nachts alleen over straat gaat. En als je dan langs een bankje loopt met mannen erop, dan vráág je erom nageroepen te worden.

    20 jaar
    4 jaren geleden
  • Nee, gebeurt jou alleen.......

    19 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten