Skip to content
30 reacties
2275 weergaves

Op welke leeftijd waren jullie snachts droog?

Hoi allen,

We waren daar met ons vriendinnengroepje over bezig. Er zijn al veel topics over broek en bedplassen. Maar nog niet over het omgekeerde: gewoon droog zijn. Dus nu wilden wij eens weten wat normaal is en op welke leeftijd jullie droog waren?
1) wanneer ongeveer was je overdag droog?
2) wanneer was je snachts droog?
3) hoe dikwijls heb je overdag nog ongelukjes, en hoe komt het?
4) hoe dikwijls heb je snachts ongelukjes, en hoe komt het?

Hier is dat van ons. Wij zijn 12 en 13 jaar. We mogen geen namen noemen, dus ik zal maar afkortingen gebruiken:

S:
1) dag: weet ze niet meer, dus voor 2 jaar
2) nacht: op haar 3 jaar
3) ongelukjes overdag: 1x om de paar jaar, toen ze dringend moest en er geen wc was
4) ongelukjes snachts: 1x per jaar, gewoon niet gevoeld

A:
1) dag: rond 3 jaar denkt ze
2) nacht: 4 jaar
3) ongelukjes overdag: 2x sinds de kleuterklas
4) ongelukjes snachts: 3x of 4x per jaar, als ze ziek is of te moe en te diep slaapt

ikzelf:
1) dag: rond 4-5 jaar, in de kleutrklas
2) nacht: helaas nog steeds niet
3) ongelukjes overdag: slechts 1x per jaar een hele plas als er geen toilet is, maar wel dikwijls een paar druppels als ik dringend moet
4) ongelukjes snachts: iedere nacht dus, ik slaap te diep en ik voel het niet

L:
1) dag: 2-3 jaar denkt ze, in het begin van de kleuterklas
2) nacht: rond 4-5 jaar
3) ongelukjes overdag: nooitmeer sinds de kleuterklas
4) ongelukjes snachts: ook nooit meer sinds de kleuterklas

N:
1) dag: rond 3-4 jaar?
2) nacht: zo rond 7 jaar geleidelijk
3) ongelukjes overdag: af en toe, paar maal per jaar een scheutje als ze dringend moet
4) ongelukjes snachts: 1x om de 6 maand, als ze vermoeid is of teveel drinkt

Dus ik ben eigenlijk de enige van ons die nog niet droog is.

Okee, kopieer dit om het simpel te maken:
1) dag:
2) nacht:
3) ongelukjes overdag:
4) ongelukjes snachts:

13 jaar
4 jaren geleden

30 Reacties

  • Dit is het van mij:

    1) overdag droog: 3-4 jaar, aan het begin van de kleuterklas

    2) 's nachts droog: ik ben helaas nog niet zindelijk 's nachts, want ik slaap te vast en ik voel de aandrang niet

    3) ongelukjes overdag: af en toe wat druppels, een paar keer per maand

    4) ongelukjes 's nachts: nog elke nacht dus. Tot mijn 10 jaar deed ik heel af en toe ook in mijn broek als ik in de auto in slaap viel. Toen moest ik voor lange ritten dus ook een pullup aan. Daarna gelukkig niet meer.

    14 jaar
    3 jaren geleden
  • Over mij:
    1) dag: droog op 3 jaar?
    2) nacht: op 5 jaar
    3) ongelukjes overdag: na mijn 8e in disneyland nooit meer een hele plas. Soms wel een scheutje als het heel dringend is.
    4) ongelukjes 's nachts: ook nooit, behalve als ik ziek ben: dan heb ik soms een paar keer achtereen een natte broek. Maar ziek zijn telt niet mee vind ik, en het is trouwens bijna nooit, misschien 1-2 keer per jaar. Mijn nichtje van 11 doet snachts nog wel in haar broek, want ze slaapt te diep.

    12 jaar
    3 jaren geleden
  • Als jongen #18 kun je in de trein in een flesje plassen

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • Zal het nog even invulle.

    1 dag 3jaar
    2 nacht 4 jaar
    3 dag 1 maal toen ik 12 was en helaas vorige week
    4 nacht nooit

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • 1) dag: 6-7 jaar, rond groep 4 was het 2) nacht: 13 jaar. Ik werd de jaren hiervoor niet elke dag nat wakker, maar vaker wel dan niet. Misschien 5x in de maand droog ofzo. Ik droeg wel elke nacht een luier. Rond de 13 was het ipv 5x droog 5x nat in de maand. En dat nam steeds af totdat ik elke nacht droog was. 3) ongelukjes overdag: afgelopen jaar 3x gebeurd. 1 keer in de trein ik moest zo nodig en wc kon je natuurlijk niet gebruiken. En 2 keer tijdens mountainbiken. 4) ongelukjes snachts: 2x per maand ofzo. Alleen als ik gedronken heb. Ik slaap dan zo diep dat ik niet wakker word van m'n blaas. Ik heb daarom gewoon een pak tena slips naast m'n bed zodat ik er eentje aan kan trekken als ik naar bed ga na het drinken.

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • - overdag droog: weet ik niet meer, zeker voor 4 jaar.
    - snachts droog: rond 6 jaar ergens.
    - overdag ongelukjes: als ik dringedn moet: soms druppelen, dan zijn er natte plekjes in mijn onderbroek, en soms in mijn jeans.
    - snachts ongelukjes: ik plas ongeveer 1 keer per maand in bed. Mijn zus van 13 heeft dat ook, het zit bij ons in de familie. Maar mijn ma vindt het niet erg, het is minder erg dan de meeste andere kwaaltjes, vindt ze.

    12 jaar
    4 jaren geleden
  • Dat kun je wel zeggen meisje #17, als je iets doet moet je het goed doen en dat deed ik toen ook. wat ben ik voor schut gegaan. Behalve ouders en broer ook nog zijn vriendin de slappe lach bezorgd.

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • Hihi J19, wat zal je je lullig gevoeld hebben maar dat komt wel vaker voor ook met facetimen dan stel je het uit want de wc is toch vlakbij en dat is dan toch te ver.

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Vorig jaar dus op 18 tijdens gamen in mijn broek geplast omdat ik te lang door ging. Verder zoals de meesten rond mijn 3e zindelijk en ongelukjes steeds minder en na mijn 8e niet meer.

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • 1) dag: ik weet niet, 2 of 3 jaar?
    2) nacht: 4 jaar
    3) ongelukjes overdag: bijna nooit, alleen eens in de winkel op 9 jaar. En een paar maal wat druppels.
    4) ongelukjes snachts: ook bijna nooit, ongeveer eenmaal per jaar. Meestal als ik heel moe ben na een feestje of een daguitstap.

    15 jaar
    4 jaren geleden
  • Bij mij:

    1) Overdag rond 3 jaar.
    2) 's Nachts op mijn 5 jaar toen ik in de laatste kleuterklas zat, want ik wou droog zijn voor ik naar het eerste leerjaar ging.
    3) Een paar keer per jaar lek ik wat druppels of kleine scheutjes als ik heel dringend moet, dat is al. De laatste hele plas in mijn broek was in een pretpark toen ik 10 was. En daarvoor in de auto in de file toen ik 8 was.
    4) Zo'n 2x of 3x per jaar schrik ik wakker terwijl ik net begin te plassen, meestal in een plasdroom, als ik droom dat ik naar toilet ga, of dat ik ergens onderweg neer hurk. Maar gelukkig kan ik altijd direct stoppen en naar toilet lopen. Alleen als ik ziek ben en helemaal versuft onder de pillen zit, doe ik soms een hele plas in mijn broek voor ik echt wakker ben.

    Ja, ik vroeg mij soms ook al af hoe dat bij anderen is? Maar dit is geen topic waar ik op school over durf beginnen... En ook geen waar ze in je gezicht eerlijke antwoorden op gaan geven denk ik.

    15 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik denk dat je het onder normale omstandigheden vanaf je 6e wel droog moet kunnen houden, meisje van 14. Als je dan pech hebt of onvoorzichtig bent komen er nog wel ongelukjes voor. Als je zo onvoorzichtig bent dat je als je al heel nodig moet nog met de bus mee gaat of een klus gaat doen, ja dan is het niet zo gek dat je ineens in je broek staat te plassen.
    Ik heb zelf ook wel dat risico genomen omdat ik niet om wilde lopen en niet wilde wildplassen.
    Dit soort ongelukjes moet je eigenlijk niet meetellen

    22 jaar
    4 jaren geleden
  • Best veel mensen boven de 12 die nog ongelukjes hebben. Een vriendin en een vriendje van me hebben dit jaar op hun 15e ook nog in hun broek geplast. Mijn moeder zegt altijd dat dat na je 12e niet meer mag gebeuren.

    14 jaar
    4 jaren geleden
  • Hoi ik ben E,

    Geen enkel probleem om dit eerlijk te beantwoorden.

    1. Volgens mijn moeder ging dat eerst moeilijk maar door me wat te manipuleren (is ze goed in) was dat op mij vierde net voor de basisschool gelukt. Inde tweede kwam ik volgens haar een keer naar huis voor een droge broek, maar dat heb ik zelf verdrongen

    2. Ging op mijn vierde nog wel mis en dat herinner ik me ook wel. Herinner me geen nat bed meer na zes jaar.

    3. Ik herinner me wel ongelukjes na mijn zesde. Bij eenpaar voel ik weer dezelfde buikpijn als toen terug, als ik er aan denk.
    Niet vaak, dus nooit een echt probleem geweest. Laatste toen ik 15 was. En jongen van 22, ik begrijp wel dat dat ook op 22 kan gebeuren.

    4. Op 5 en zes jaar nog af en toe niet wakker geworden. Later wel een keer eerst mail van mijn vriendje gaan lezen en toen zo hevige aandrang dat het niet meer te houden was.

    Wat gaan jullie hier mee doen?

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik begrijp wel dat je het niet meer op kan houden als je niet naar de WC gaat en als je 8 bent kan dat gebeuren en zal iedereen roepen ongelukje. Nu niet meer en ik dacht dat je dat niet begreep. Maar goed een keer in de acht jaar.

    Ik was de vragen vergeten....

    1) dag: een beetje laat, pas rond 4 jaar.
    2) nacht:was een probleem vanwege diep slapen. Ik heb een soort plaswekker gehad en rond 8 jaar kon die weg.
    3) ongelukjes overdag: nooit, wel ben ik kampioen wildplassen.Daar wacht ik ook niet mee tot ik ontplof, je kunt het maar kwijt zijn.
    4) ongelukjes snachts: nog twee keer na mijn achtste, door erge vermoeidheid te diep geslapen

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Natuurlijk wil je dat niet meisje van 17, maar je staat daar (ik moest daar alleen twee struiken in de tuin zetten) en net als bij meisje van 18, ik kon het niet meer ophouden. Je hebt het zelf kennelijk nooit meegemaakt maar dan gaat het gewoon. Je probeert het te redden maar geen stoppen meer mogelijk. wuiteraard mijn stommiteit dat wel.

    22 jaar
    4 jaren geleden
  • Best heftig jongen van 22, je noemt het een ongelukje maar je staat als volwassen man in je broek te plassen. Voel je je dan niet uiterst lullig en eigenlijk een kleuter.

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Ja ik denk ook dat ik dat van mijn ouders en verhalen weet meisje van 18 en dan is het misschien net of je het zelf onthouden hebt. Toch heb ik ook zelf dingen onthouden van die leeftijd, sommige belangrijk andere idioot zoals over rolletje pepermunt net als jij. Het potje en het drooghouden van je broek waren toen natuurlijk belangrijk, maar liep erg soepel bij mij. Herinner me alleen die waarschijnlijk ene keer dat het misging. Ik was toen acht en schaamde me eigenlijk niet zo erg, want ja vriendjes en neefjes en nichtjes hadden ook wel het zogenaamde ongelukje. Als je pubert is het wel een ramp en schaamde me kapot, daar weet ik nog alles van. Bij mij is het altijd dat iets anders belangrijker is dan plassen en als het plassen dan ineens urgent wordt dan kan het wel s niet. Ik was toen 14 en heb vrij lang beter uitgekeken en het is goedgegaan tot dit voorjaar en toen heb ik een klant teveel gedaan met mijn blaas als een voetbal. En dat is me opgebroken.
    Op je 21e schaam je je uiteraard nog steeds, maar je kunt er ook wel’om lachen en aan je vriendin vertellen.
    Nou heel kort de uitleg is al gegeven.

    1. 3
    2. 3
    3. Ja nog steeds wel eens. Reden is plassen uitstellen.
    4. Nee


    22 jaar
    4 jaren geleden
  • Ja, ik denk dat wij ons veel "herinneren" van horen zeggen, van onze ouders die tegen familie en vrienden stoefen: "die van ons waren al droog op hun ..." en blablabla.

    Maar ik kan mij toch nog best veel herinneren vanaf mijn 2-3 jaar. Niet de alledaagse dingen, wel de speciale: dat we rolletjes snoep toegegooid kregen van een bovenbuurman, meneerke Krik (noemde echt zo schijnt), verhuis, pakken sneeuw, gebroken sleutelbeen, kleuterschool, slede die in de sneeuw voortgetrokken werd met de auto, reizen, al onze auto's, schilderen en tekenen in de kleuterklas (ik was supergoed en de juffrouwen uit andere klassen kwamen speciaal kijken), parels aan kettingen rijgen in de kleuterklas (ik was superslecht en kreeg straf), vriendinnetjes die pipi en kaka in hun broek deden,... Dat soort dingen.

    1. Dag-droog: ik denk rond 2 (maar dat kan van horen zeggen zijn)

    2. Nacht-droog: op 5, bijna 6, na chantage door mijn ouders: ik werd meestal al wel op tijd wakker, maar droeg nog een luier. Ik vond het heerlijk dat ik gewoon kon blijven liggen, en ik genoot van die warmte die rond mijn billen stroomde. Daarvoor dienden luiers, volgens mijn kinderlogica. En toen chanteerden mijn ouders me: zolang ik niet droog was, kreeg ik geen "grote mensen bed", want ik was uit mijn kinderbedje uitgegroeid. Tja, en toen moest ik wel: die vernedering van in mijn kinderbedje met stijlen te moeten blijven slapen, kon ik mij niet permitteren. Achteraf vertelden mijn ouders dat ze mij natuurlijk al lang doorhadden.

    3. Dag-ongelukjes: het eerste dat ik weet was tijdens het spelen in de kleuterklas, op 4 of 5 jaar: ik moest dringend maar er was geen wc. Toen ging ik op mijn buik in het gras liggen en deed alsof ik aan het spelen was, en ik plaste in mijn broek. Ik dacht dat ik dat heel slim gecamoufleerd had, maar achteraf bleek dat het juist 5x zo erg opviel. Dan in het lager onderwijs verschillende keren een paar scheutjes in mijn broek, in de klas, en op weg naar de wc. En ook een paar jaar geleden in de bus en op de kermis. En een hele plas in mijn skipak, toen ik uitschoof en op mijn achterste viel, met mijn benen uit elkaar.

    4. Nacht-ongelukjes: de eerste keren dat ik mij herinner (sinds mijn grote mensen bed) waren toen ik 8 en 11 was. Dan tamelijk dikwijls rond 12-13-14 in mijn puberteit: wel om de paar maanden. Toen ik 15 was en op de zetel in slaap gevallen was tijdens het lezen, twee (!) keer. En nog een keertje toen ik 17 was: ik moest dringend, maar de badkamer was bezet, iemand die aan het douchen was. Toen ben ik terug in slaap gevallen; en toen alles in mijn broek geplast, kliedernat tot aan mijn borst. Tussendoor ook regelmatig "plasdromen": dan droomde ik dat ik naar toilet ging, of buiten in de bosjes. Meestal werd ik net op tijd wakker, een paar keer pas zodra de eerste straaltjes in mijn broek liepen in een verkeerde richting die niet paste bij mijn droom.

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • M15 : zij was te laat en had haast en daarom kon ik niet naar de wc voordat we de bus ingingen en daardoor kon ik het niet meer ophouden.

    15 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten