Skip to content
6 reacties
445 weergaves

Vraag over seksueel misbruik

Even een vraag, waarom vind er meer seksueel misbruik plaats bij vrouwen dan tegen mannen? Dat is toch raar.

17 jaar
4 jaren geleden

6 Reacties

  • Er worden jongens en meisje zowel door mannen als door vrouwen misbruikt.

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • Omdat mannen afstammen van de duivel en vrouwen van Allah. Die Franse leraar......zeker weten dat mannen van de duivel afstammen.

    Dit is grote onzin! Ik ben niet erg gelovig maar geloof wel dat Adam en Eva de eerste mensen waren op de wereld waren. Iemand moet toch ooit de eerste mens op aarde zijn geweest.

    In de loop der eeuwen zijn ook heel jongens misbruikt hoor. In sommige stammen is dat nog steeds gewoon. In veel stammen hadden ze vroeger schandknapen die zich lichamelijk gedienstig moesten zijn aan hun koning. Waarom een jongen en geen meisje?
    En nu worden er ook jongens misbruikt. Dat zal altijd wel zo blijven.

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • .....en dat is binnen de evolutie verworden tot een rolpatroon waarbinnen zowel mannen als vrouwen bijna autimatiach 'hun rol' aannemen. Natuurlijk zijn hierbinnen uitzonderingen. Zowel individueel als ook collectief. De dollemina-beweging is daar een voorbeeld van een collectief afzetten tegen de geijkte rolverdeling. Maar voor alle duidelijkheid; welke rolverdeling er ook is; dat rechtvaardigd dus nooit geen seksueel geweld. Maar een verklaring kan hier wel in worden gezoxht.

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • Omdat mannen afstammen van de duivel en vrouwen van Allah. Die Franse leraar......zeker weten dat mannen van de duivel afstammen.

    15 jaar
    4 jaren geleden
  • Ts hier Dus het heeft te maken met dat mannen vaak dominant en sterker zijn.

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • mannen zijn van oudsher het dominante geslacht. Bovendien zijn ze fysiek gemiddeld ook flink sterker dan vrouwen. Dat maakt dat vrouwen makkelijk slachtoffer kunnen zijn van seksueel geweld (want hoe kun je daar tegenop ?). Maarrrrrr......andersom komt toch ook wel voor hoor; jongens worden soms ook slachtoffer van seksueel geweld.

    19 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten