Skip to content
13 reacties
634 weergaves

15 en nog niet ongesteld

hee, ik ben 15 en ben nog niet ongesteld is dat erg / raar ? mijn moeder maakt zich er zorgen over en wilt dat ik eigenlijk naar de dokter ga om te kijken of er niet wat aan de hand is

15 jaar
4 jaren geleden

13 Reacties

  • ben je blij met je buik kramp en hormonen op hol.succes er mee

    15 jaar
    3 jaren geleden
  • Ts Jaa eindelijk

    15 jaar
    3 jaren geleden
  • Ben je al ongesteld geworden of bij de huisarts geweest?
    Je hoeft je geen zorgen te maken het is normaal niemand wordt het op zelfde moment of op de zelfde leeftijd

    15 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik heb dat ook gehad. Was best vervelend dat ik net verhuisd was na België en zowel in Nederland als België me intiem moeten laten onderzoeken op aanraden van ggd/clb. Heb inmiddels al een paar keer een intiem onderzoek gehad en het is geen pretje. Succes meisje 15

    16 jaar
    3 jaren geleden
  • Klinkt als: 80 en nog geen Corona gehad. Pas maar op, want je kunt er op wachten.

    15 jaar
    4 jaren geleden
  • Dan zou ik het in jouw plaats ook eens voorleggen aan de huisarts bij de eerstvolgende gelegenheid. Maar het best zou kunnen dat alles in orde is en je weldra ongesteld wordt. Geniet ondertussen nog even van een leven zonder ongesteldheid! En je kan alvast een pakje maandverband uitkiezen voor als het begint. Dat deed ik ook, en ik heb toen ook eens een namiddag 'proefgedragen' om het gewoon te worden.

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • ik denk 1 a 2 jaar

    15 jaar
    4 jaren geleden
  • Hoe oud was je toen je haargroei en borsten kreeg? Is het nog niet zo lang geleden begonnen of heb je het al een paar jaar?

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • ik zit op hockey maar niet intensief ofs maar heb ook klein beetje ondergewicht volgens de ggd, ben ook niet de volste maar eet wel gewoon normaal

    15 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik heb het ook gehad en ben uiteindelijk naar de dokter gegaan. Volgens de dokter is het sowieso verstandig om je bijvoorbeeld om de twee jaar te laten controleren.

    Mja onderzoek is niet leuk natuurlijk en sommige dingen zijn best lastig omdat je bloot moet. Maar daarna weet je wel of er echt iets mis is.

    Bij mij was het gewoon goed en kon ik ieder moment ongesteld raken volgens de dokter. En dat was ook waar.

    Ik moet volgend jaar nog keertje terug om te kijken hoe het dan is.

    Scheelt ook een hoop stress. :)

    15 jaar
    4 jaren geleden
  • Doe je veel aan sport of gym? I kheb in een interview eens gehoord van turn atletes dat die intense sport hun geslachtsontwikkeling vertraagde. Bij sommigen begon het pas rond hun 16-17 jaar. En dat het soms ook menstruatie helemaal doet stoppen, of toch verminderen. Had te maken met andere hormonen door het sporten, of met energie die naar andere delen ging, of zoiets? ik weet niet meer precies? Misschien kan je daarnaar googelen?

    En heb je al andere geslachtskenmerken? Schaamhaar, borsten, grotere schaamlippen, lustgevoelens in je borsten of vanonder? Of nog helemaal niets, zoals een kind?

    Nu ja, langs de ene kant zou ik zeggen: wees blij dat je nog niet elke maand die zever hebt: buikpijn, smurrie, vieze tampons of inlegkruisjes, doorlekken,... Als ik kon, zou ik het ook gewoon uitdraaien, tot ik zelf kinderen wil.

    Maar langs de andere kant: als je je ongerust maakt of er ongelukkig van wordt: zeker naar de gynecoloog. Die kan zeggen wat het is. En die kan ook hormonen geven om het te versnellen of vertragen, of om acne te verminderen (een nichtje van mij krijgt die).

    14 jaar
    4 jaren geleden
  • Hee, heb wel haar groei ens en borsten tis niet heel veel maar ben pas 15

    15 jaar
    4 jaren geleden
  • Dag meisje 15. Ik denk dat wel meer meiden van 15 zijn die nog voor de eerste keer ongesteld moeten worden. Maar even vragen aan de dokter kan uiteraard geen kwaad. Zijn je borsten wel al beginnen groeien intussen? En heb je haargroei (schaam/oksel)? Dat zijn ook tekenen dat je lichaam aan het veranderen is en dat je eerste ongesteldheid eraan komt.

    17 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten