Skip to content
6 reacties
1210 weergaves

Plaste je als kind soms (half)bewust in bed?

Toen ik nog een kind was, had ik soms echt geen zin om op te staan als ik moest plassen. Dan bleef ik heerlijk liggen sluimeren en dommelde ik terug in. Ook al wist ik goed dat ik daarna met een natte broek zou ontwaken. De ochtend nadien schaamde ik mij daar natuurlijk diep voor, maar op het moment zelf was het sterker dan mijzelf. Ik dierf er met niemand over praten, want ik dacht dat ik de enige was, en dat ik abnormaal was. Ik deed dit een paar maal per maand, tot mijn 11 jaar ongeveer.     Maar een tijdje geleden, na een feestje met een beetje veel alcohol, bekenden twee vriendinnen in een zotte bui dat ze dat vroeger soms ook hadden.     Dus nu vraag ik mij af: zijn wij de enigen? Of is dit zoals bij masturbatie: iets wat veel meisjes doen, maar waar niemand over durft spreken, en dat ze allemaal ontkennen? Deden jullie dit soms ook, en hoe dikwijls?  

18 jaar
4 jaren geleden

6 Reacties

  • Ik heb dat vorig jaar ook gehad op schoolreis. De kamer geurde naar dennenhout, net als mijn kinderkamer vroeger. Nog half slapend, dacht ik dat ik thuis in mijn kinderbedje lag, en dat ik nog met een pamper sliep, net als toen. Dus ik ontspande mij en ik plaste in mijn broek. Slaperig luisterde ik naar het geruis en ik voelde de warme plas onder mijn billen lopen. Ik had een vaag gevoel dat er iets niet klopte, maar ik wist niet wat, dus ik negeerde het. Daarna bleef ik liggen soezen en ik begon terug in te dommelen.

    Naast mij hoorde ik plots iemand zich omdraaien, mompelen en zuchten, en zachtjes verder snurken. Met een schok was ik klaarwakker en drong het tot mij door: we waren op schoolreis, en we sliepen met 4 meisjes op een kamer. En ik was al 14 jaar, geen kleuter meer van 5 jaar. Ik kon wel door de grond zinken...

    15 jaar
    3 jaren geleden
  • Hoi, hier ik terug, ts.

    Nu ja, het is niet zo dat ik zomaar opzettelijk plaste. Maar ik bleef wel in bed liggen tot ik vanzelf terug indommelde. Terwijl ik op voorhand goed wist dat ik dan in mijn slaap zou plassen. Of dat ik pas wakker zou worden als het al veel te laat was en ik al volop bezig was. Dus ik liet het eigenlijk toe, terwijl ik het makkelijk had kunnen voorkomen.

    Dat was wat ik bedoelde, en mijn vriendinnen ook. Tja, mijn titel was niet duidelijk, achteraf gezien. Maar ik vond eergisteren geen betere...

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • Net als bij m17 heb ik het wel een gehad na een flink avondje stappen. Ik heb wel eens gehad dat ik dan half wakker wordt en tegen beter weten in blijf liggen.

    22 jaar
    4 jaren geleden
  • @ts; kan het ook zijn dat je opgewonden wordt van plassen, anderen zien plassen of over je handen plassen? Wellicht dat je dat toen ook al had, maar nog niet wist wat je ermee aan moest, maar dat je het wel lekker vond om het te laten lopen.

    20 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik ben wel al vaak nat wakker geworden maar dat was helemaal per ongeluk, niet (half)bewust. Wanneer ik uit ben geweest en wat heb gedronken (vooral bier) gebeurt het wel eens in dat ik in bed plas, wanneer ik daarbij ook nog ongesteld ben is het elke keer raak. Om geen matras te hebben die doortrokken is met plas draag ik op die dagen voor de zekerheid een luier. Vaak is die dan nat, maar soms ook niet. Ik heb een pak van 30 tena slips en daar doe ik wel een hele tijd mee, bijna een jaar. Ik heb er nog niet bewust in geplast, maar misschien probeer ik dat wel eens. Het is in elk geval erg fijn om beschermd te zijn.

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik heb dat nooit gedaan.

    16 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten