Skip to content
5 reacties
916 weergaves

Bezorgde moeder

Ik wil weleens savonds laat van huis, bijvoorbeeld naar een vriendin ofzo, of als ik terug kom van de bios. Maar mijn moeder vindt het dus niet goed als ik in het donker op straat ben omdat ze dat niet veilig vind. Ze zegt altijd dat er ook mannen met andere bedoelingen rondlopen en dat ik daar misschien kwetsbaar voor ben. Of een doelwit voor seksuele intimidatie. Maar dat is echt onzin. Ik maak zelf wel uit wat ik doe. Toch?

13 jaar
4 jaren geleden

5 Reacties

  • Ik mocht op mijn 11e altijd naar buiten in het donker, totdat er melding werd gedaan van een agressieve man die "kwade" bedoelingen had. Ieder kind in de hele wijk moest binnenblijven als het donker werd, en anders met z'n 2en of meer. toen vond ik dat bullshit, maar nu vind ik het een goede keus geweest, want je weet nooit wat die mensen willen..

    ohja, die man is opgepakt en bleek kinderporno en zooi thuis te hebben, was maar goed ook dus..

    14 jaar
    4 jaren geleden
  • Hey meisje13. Ik wil je niet bangmaken maar helaas heeft je moeder wel gelijk. Ik heb best wat vrouwelijke vrienden en ik hoor vaak genoeg van hun dat mannen nogal raar tegen hun doen. Proberen te flirten of zelfs nafluiten. Ook is iemand zelfs al eens verkracht geweest. Natuurlij klinkt dit best hevig en ja dat is het zeker. Daarom wil ik je aanraden om wel te luisteren naar je moeder. Ze bedoeld het goed en wil je hiertegen beschermen. ga daarom nooit in je eentje over straat in de avond en bij voorkeur laat iemand met je meegaan. Net als eigenlijk alle mensen boven mij hier zeggen.

    20 jaar
    4 jaren geleden
  • Er zijn echt mannen met slechte bedoelingen. Ook in jouw buurt. Je ziet het niet aan hun gezicht. Sommigen zien er mogelijks heel gewoon of zelfs vriendelijk uit. Maar ze zijn wanhopig, voor geld, voor seks. Of ze sporen niet. Je kan aangerand, bestolen, verkracht, verminkt, ontvoerd of vermoord worden. Dat is geen onzin, het gebeurt echt. Elke dag wel ergens. Je moeder is dus terecht bezorgd. Als je zegt dat jij wel uitmaakt wat je doet, dwing je haar om de hele avond met een ongerust gevoel op je te zitten wachten. Een moeder wil dat niet hoeven mee te maken.

    Moet je daarom laten van uit te gaan? Of een vriendin te bezoeken? Nee hoor, je mag best een leuk leven hebben. Maar zorg dat je niet alleen of in een te kleine groep onderweg bent. Zorg dat er een veel ouder iemand bij is, die in staat is om weerwerk te bieden. Dan houden die ongure figuren zich wel koest. Of laat je brengen met de auto door je vader of moeder. Dat vinden ze vast veel veiliger.

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • je moeder heeft volkomen gelijk.
    Ik mocht nooit van mijn ouders met mijn 13 alleen s,avond alleen op straat.
    Mijn vader of mijn broer kwam mij dan halen,of de vader van mijn vriendin bracht mij thuis.
    Doe niet eigenwijs je ouders bedoelen het goed,maar begrijp niet waarom hun je niet ophalen.
    Ik ben 17 en ik maak ook niet uit wat ik doe,heb veel vrijheden maar ik luister ook naar mijn ouders.
    Er lopen inderdaad veel gekke rond.

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Hoi, ik snap jouw moeder wel een beetje. Er hoeft maar een iemand de verkeerde bedoeling te hebben en dan maakt het diegene niks uit wat jij wel of niet wil. Ik snap dat je het vervelend vindt dat je moeder in jouw ogen heel bezorgd is, dat vond ik een paar jaar geleden ook. Maar ze zegt het uit liefde, ze wil niet dat er iets met jou gebeurd.

    17 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten