Skip to content
12 reacties
2301 weergaves

Afscheiding door broek heen...

Hoi allemaal, Ik ben een meisje van 16 jaar oud, sinds mijn 14e ongesteld. Ook toen had ik last van afscheiding. Ik heb altijd eke dag afscheiding. Ik draag nu inlegkruisjes, en ja ik weet dat dat niet goed is, maar ik weet niet wat ik anders kan doen... De week nadat ik ongesteld ben geweest heb ik het wat minder, dan draag ik geen inlegkruisjes. Maar na 1.5/2 weken, zo rond de eisprong, is de afscheiding zo dun en veel dat het gewoon zelfs een natte plek in mijn broek wordt. Ik schaam me kapot. Ik probeer echt zo veel mogelijk zonder inlegkruisjes de dag door de komen, want eerlijkgezegd vind ik het zelf ook helemaal niet lekker zitten... Ik draag het liefst strings, maar dat kan ik hierdoor dus gewoon niet... De afscheiding gaat gewoon door al mijn ondergoed heen, door katoen, synthetisch, niks helpt!! Ik wil gewoon dat het stopt. Ben ik echt de enige die hier last van heeft? En tips? Ik was me gewoon met water, katoenen ondergoed draag ik etc. Al die dingen weet ik wel.. En het ruikt niet, jeukt niet, heeft geen rare kleurtjes dus een schimmel lijkt me ook niet omdat ik er ook al sinds mijn ongesteldheid last van heb.

16 jaar
4 jaren geleden

12 Reacties

  • Ik heb precies hetzelfde! Sorry ik heb geen tips maar je bent zeker niet de enige

    14 jaar
    4 jaren geleden
  • Lijkt me niet helemaal gezond als je geen afscheiding hebt? Elk meisje heeft vaginale afscheiding. Dat is gewoon afscheiding die naar buiten komt door de bacteriën die je vagina schoonhouden. Als je dit niet of nooit hebt lijkt het me niet helemaal goed..?? Dit topic gaat erover dat die afscheiding overmatig is.

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • Als je het nog steeds niet weet, google dan gewoon eens even vaginale afscheiding, want ik vind het vreemd dat je met 18 jaar dat nog niet kent.

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • @M16, waarvan krijg je dan nog meer afscheiding dan van je ongesteldheid? Poep of plas je in je broek ofzo? Ik heb echt nog nooit van 'afscheiding' gehoord die niet van ongesteldheid zou komen.

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik heb dus PRECIES hetzelfde. Ik durf geen lichte broeken meer te dragen. Ik draag iedere dag inlegkruisjes. Helemaal niks werkt.

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Dit gaat over afscheiding, niet ongesteldheid.

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • Huh? Gebruik je dan niet de hele tijd bij je ongesteldheid maandverband? Als ik het aan voel komen dan leg ik er al een in, en als ik dan echt ongesteld ben ga ik over op tampons een dag of drie. Als het weer voorbij lijkt nog een paar dagen maandverband. Dan heb ik nooit vlekken in m'n onderbroek.

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • M14, nee ik heb nog geen oplossing. De eerste tot 1.5 week na ongesteldheid is het het minst bij mij, dan kan ik wel zonder inlegkruisjes. Rond de eisprong doe ik vaak of een inlegkruisje in of soms 2 onderbroeken over elkaar. Ik weet het anders ook niet... ?? Voelt altijd alsof ik de enige ben die het heeft.

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • Als mijn ongesteldheid op z'n hevigst is, meestal twee dagen, dan had ik er ook wel eens last van. Tip van m'n moeder was om én een grotere tampon in te doen, én maandverband, en dan extra vaak te verschonen. Sinds dien heb ik nooit meer last van doorlekken.

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik heb precies hetzelfde! En ik weet ook niet wat ik er aan moet doen! Ik draag als ik weet dat er veel afscheiding is het meest zwarte broeken dan zie je t niet, maar het verpest gwn me hele mood. En dat is zooo vervelend. Ik zou zo graag willen dat ik zonder stress een gewone broek aankan zonder afscheidingproblemen! Heb jij al een oplossing??

    14 jaar
    4 jaren geleden
  • Je bent vast niet de enige die last heeft van veel afscheiding. Op de volgende website vindt je ook een forum waar je je vraag opnieuw kunt stellen en je krijgt dan antwoord van iemand met een medische achtergrond. Evt. kun je daar ook foto's bij posten om het probleem meer duidelijk te maken. Je post is anoniem; dus zorg ook dat je op evt. foto's dan niet herkenbaar bent.
    www.dokter.nl

    Succes.

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • Als er echt zoveel is dat het door je broek soms heengaat kan je er best met de dokter over spreken.

    16 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten