Skip to content
21 reacties
5861 weergaves

Omkleden bij zwemmen

Ik heb wat stomme ervaringen met omkleden bij zwemmen. Ik zit op zwemmen en bij het omkleden gaan ouders soms mee in de kleedkamer, dat vind ik echt niet fijn, want ik sta daar dan in blootje. Dat is toch stom?

10 jaar
4 jaren geleden

21 Reacties

  • Kleine kinderen noemen een kut ook vaak voor billen. Ik heb gelukkig geen enkele schaamte om naakt gezien te worden. Een paar weken geleden voordat het zwembad dicht moest. Liepen er twee andere moeders achter die met de tweeling aan. Die waren nieuw en wisten van niks. Ik stond me net af te drogen toen ze binnen kwamen die twee nieuwe keken wel even vreemd op. En ze twijfelde even wat ze zouden doen. Ik zei tegen ze kom er maar bij hoor gezellig.

    16 jaar
    3 jaren geleden
  • Piemel is niet alleen een grappig woord, meisje van 21, maar ook een grappig ding. En dat in alle maten en vormen (de heel kleine en grote minder). En dan gaan ze nog staan ook terwijl dat de eigenaar in grote verlegenheid brengt. Dat ze het niet doen als het juist de bedoeling is heb ik nog niet meegemaakt, maar schijnt ook voor te komen. Hardstikke leuk toch.
    Mijn down under werd door mijn eerste vriendje heel leuk poezebolletje genoemd, maar was toen heel behaard. Nu noem ik het poenie, is al stuk beter, maar zo leuk als piemel zal het nooit worden.

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • Met jullie eens J26 en M19, maar toch zou ik me wat ongemakkelijk voelen als een vader met zijn dochter zo’n praatje had over mijn (half) geschoren vagina. Ik wil daar ook heel open en vrij over zijn hoor, maar mogelijk komt dat ook door dat woord vagina. Kut is nog erger terwijl piemel zo neutraal is en grappig.

    21 jaar
    3 jaren geleden
  • Heel leuk, meneer op je 16e, Top hoe die vrouw haar kinderen opvoedt en voor jou ook. Ik heb een enorme hekel aan preuts gedoe.

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik doe niet moeilijk met een handdoek hoor ik ga zelfs niet de hele tijd met mijn rug naar haar toe staan. Als ik me moet afdrogen sta ik met mijn rug naar de muur als je dat namelijk niet doet stoot je je kop als je je voeten wil drogen. En als je je voeten droogt kijkt iedereen tegen je poepgat aan. En mij maakt het niet uit wat die moeder zien wil mag ze van mij naar kijken. De eerste keer was best grappig ik stond me naakt af te drogen toen wees het jongetje kijk mamma die meneer heeft geen haar op zijn piemel pappa wel he!! Ja toen keek de moeder wel even en zei nee ik denk die meneer het scheert. Precies zei ik :-D

    16 jaar
    3 jaren geleden
  • Prima toch jongen van 16, praktisch oplossen. En zijn jullie nog ingewikkeld gaan doen achter handdoeken of gewoon geen probleem van gemaakt?

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik zwem ook bij een zwem vereniging. En in ons zwembad komen er dus ook ouders mee de kleedkamer in om het kind om te kleden. Nu is er sinds kort een moeder met een tweeling een jongen en een meisje. Tja die moest dus kiezen waar ze de kinderen ging omkleden. Maar er zijn veel meer moeders dan vaders dus het dames hok zit stampvol. Toen vroeg ze heel vriendelijk of ze in de heren kleedkamer mocht. Wij vonden dat niet erg.

    16 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik snap de situatie.
    Maar als ik het zo lees, versta ik eronder dat M10 de meeste problemen heeft met de vaders in het lokaal.
    Ik denk dat het in dit geval verstandig is om dit bij de vereniging/zwembadeigenaar aan te kaarten. Mogelijk dat hun iets met het beleid kunnen doen. Zoals ik eerder ook al zei. Is er bij ons ook om deze reden (wel met ook andere leeftijdsgroepen) voor de optie gekozen om vaders verplicht gebruik te laten maken van het herenkleedlokaal. Want over het algemeen hebben kinderen die nog begeleiding nodig hebben ook geen problemen met dat andere vaders hun zien. En de meeste hebben er ook minder moeite mee als bijvoorbeeld een moeder hun ziet. Dit is niet erg want dit is voor de jongens/mannen echt niet anders. Alleen zijn hier officieel volgens mij geen richtlijnen voor. Dus zal dit door het bestuur van het zwembad moeten vastgelegd. Ieder heeft zijn mening hierover. Bij ons zijn er sinds de invoering van de regels die ik hierboven al uitgelegd heb, eigenlijk weinig problemen meer geweest. Een 5 jarig meisje met vader in het herenkleedlokaal levert bij ons minder gezeik op. Dan vader met dat zelfde 5jarige meisje in het dames kleedlokaal. En zoals ik al heb gezegd. Bij ons zijn er dan tijden het omkleden van die 5 jarige ook jongeren van 16 jaar. Dit heeft bij ons ook zeker deel uitgemaakt van de keuze. Ik hoop voor M10 dat ze er met hogere hand van het zwembad over kan hebben en dat er een oplossing kan komen. Mocht die er zijn ben ik ook zeker benieuwd hoe ze het daar oplossen. Mogelijk dat we zoiets altijd bij ons mee kunnen nemen, mochten er later nog ooit wat problemen ontstaan met de huidige oplossing. Want deze wordt nu ook al weer 4 jaar gebruikt en de meningen staan niet stil als ik het zo hier lees.

    20 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik heb nooit in oude zwembaden gezwommen. Dus dat kan kloppen. Op campings kleed je je toch in de tent of caravan om. Maar aan deze reacties heeft TS niks. Ik vind het niet leuk voor haar dat ze naakt is in het bijzijn van volwassen personen.

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • Nee, er zijn zwembaden zonder kleine hokjes. Dit zijn in de meeste gevallen de wat oudere kleinere zwembaden. Dit kom je wel vaker tegen. Soms zie je zelfs dat er in het grote hok 1 klein hokje is gemaakt om er zo voor te zorgen dat er 1 is.
    Heb inmiddels voldoende zwembaden gezien. En als ik er 1 tegen kom is dat zeker niet de eerste. Als er in deze tijd zwembaden worden gebouwd worden deze over het algemeen wel geplaatst. Ook bij zwembaden van campings kom je het vaker tegen dat er geen kleine hokjes zijn.

    20 jaar
    4 jaren geleden
  • Dat is raar. Volgens mij heeft elk zwembad aparte hokjes.

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • Ts hier, Want bij ons zijn eigen ook geen aparte hokjes dus je moet wel in de gezamenlijke ruimte.

    10 jaar
    4 jaren geleden
  • M10 Het is net hoe je het bekijkt. De kinderen hebben over het algemeen maar begeleiding tot ongeveer een jaar of 8à9 als ik het zo even in moet schatten. Dus de meisjes in het jongenslokaal met hun vader zijn max jou leeftijd. Maar bijvoorbeeld die van 10 die graag niet gezien willen worden door mannen en geen probleem hebben bij vrouwen. Kunnen niet door vaders bekeken worden. Alleen door enkele leeftijdsgenoten die door hun moeder worden begeleid. 100% goed kun je het nooit doen. Aan iedere keuze zitten zaken. Alleen hebben wij gekeken dat het voor kan komen dat er ook 16 jarige staan om te kleden tegelijk met die van 8. En ik kan je zeggen, die van 16 staan er al helemaal niet op te wachten dat er een vader binnen staat. Met die jongens van 5 tot 9 zullen we maar zeggen. Is het probleem dan minder dan met dr vaders. En de mensen die helemaal geen bekijks willen kunnen gebruik maken van de kleine hokjes. Het is dus zelf een keuze maken. Maar zoals ik al zei. Hier zit per persoon een menigens verschil. Wij hanteren deze afspraken aangezien die vanuit de gemeente in het pand zijn en we met veel overleg ook denken dat dit de minste zaken op kan leveren. Want als we even eerlijk zijn. De kans dat iemand ouders gaat kijken naar het lichaam van iemand van het andere geslacht is groter dan van een jong iemand. Natuurlijk kan een jong iemand ook kijken maar wss met andere gedachten. Hoop dat je het een beetje snapt.

    20 jaar
    4 jaren geleden
  • M10 Het hoort gewoon niet. Jij bent op een leeftijd dat je borsten en schaamhaar kunnen gaan groeien. Of heb jij al wat? Kunnen je ouders niet iets zeggen tegen de vereniging?

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • Meisje 20, Maar de situatie bij jou in het zwembad is nog raarder, want dan zitten de jongens en meisjes door elkaar heen. Of niet?

    10 jaar
    4 jaren geleden
  • M10 Misschien kan je bij iemand van de vereniging klagen. Zijn er niet meer meisjes die zich schamen?

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik sta zelf mee aan het zwembad als assistent bij het lesgeven, maar bij ons zijn de regels in het zwembad. Moeders die hun kind begelijden (ongeacht het geslacht van het kind) maken gebruik van het dameskleedlokaal. Vaders die hun kind begeleiden (eveneens maakt hier geslacht niet uit) dienen gebruik te maken van het herenkleedlokaal. Ook wij als lesgevers mogen alleen het kleedlokaal van ons eigen geslacht binnen.

    20 jaar
    4 jaren geleden
  • Meisje 18, Ja er zijn dan ook vaders binnen. De andere meisjes zijn allemaal van 8 t/m 10 jaar. Dus vooral bij de jongste gaan ouders mee. Best beschamend als een vader mij dan in mijn nakie ziet.

    10 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik kan me best goed indenken dat jij een gegeven moment het niet meer fijn vindt om gebruik te maken van een gemeenschappelijke kleedruimte als daar ook volwassenen zijn die zelf gewoon gekleed zijn. Als klein kind denk je daar verder niet bij na, maar naarmate je ouder wordt komt het bewustzijn.
    Dat die ouderen daar zijn kan best wel noodzakelijk zijn als hun kind(eren) nog op een leeftijd zijn dat die zich niet zelfstandig kunnen afdrogen en omkleden. Die hebben daar dan hulp bij nodig van hun ouders. Heel begrijpelijk.
    Jij moet voor jezelf een manier verzinnen om daarmee om te gaan. Bv. door naar een muur gericht je om te kleden. Hooguit zien mensen dan je achterzijde maar jijzelf sluit je eigenlijk dan een beetje af voor wat er verder in die kleedruimte gebeurt. Dat helpt echt!! Ik spreek uit ervaring.
    Maar als ouders daar in die gemeenschappelijke kleedruimte aanwezig zijn zonder dat het functioneel is dan is dat inderdaad overbodig en onnodig. Daar zou best iets van gezegd kunnen worden. Vraag het eens aan een badmeester of bespreek het met je ouders die het verder een vervolg geven.
    En anders inderdaad, kun je overwegen om gebruik te gaan maken van afgesloten kleedcabines waar je verder helemaal alleen je kunt omkleden.

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • Dat zou niet moeten mogen. Jij bent op een leeftijd dat je alles privé wilt houden. Hoe oud zijn de andere kinderen van wie de ouders binnen zijn? En zijn er ook dan vaders binnen? Moeders is niet heel erg, maar mannen horen daar niet te zijn. Of je kan in een klein hokje gaan als dat mag.

    18 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten