Skip to content
7 reacties
578 weergaves

Ben je altijd vruchtbaar?

Hey. Mijn vriend en ik zijn al anderhalf jaar samen. In januari hebben we het voor het eerst gedaan. Doen het altijd met condoom, ik ben niet aan de pil. Mijn moeder denkt dat ik nog maagd ben. We willen het een keer zonder proberen maar wat is de beste dag om dat te doen als je het minst vruchtbaar bent? Vlak voor je ongesteld moet worden of vlak er na? En kan ik ook zonder dat mijn ouders het weten aan de pil???

14 jaar
4 jaren geleden

7 Reacties

  • Zou ik niet doen. Wachten met neuken tot bepaalde dagen van de maand is niet veilig. Dit werd vroeger gedaan, voordat anticonceptie beschikbaar was, en een groot aantal ongeplande zwangerschappen was het gevolg.

    TS, weet je al wat je gaat doen?

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Als je toch echt zonder wilt proberen kan je het beste seks hebben net na je menstruatie, dan is de kans op zwangerschap klein (maar blijft wel bestaan). Let wel op eventuele soa’s.

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik ben de jongen van 16 hierboven.
    Sorry, ik wilde schrijven dat het meisje niet altijd vrucht

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • Hoi, je vruchtbare dagen zijn ongeveer de elfde tot vijftiende dag te rekenen vanaf de dag waarop je menstruatie begint. Dit gaat uit van een cyclus van 28 dagen.

    Je bent dus niet altijd vruchtbaar, maar misschien ben je ook niet altijd regelmatig. En dan kan je zomaar zwanger worden als je onveilig seks hebt. Dat is nog veel lastiger thuis vertellen dan zeggen dat je de pil wil nemen. Dus als je zonder condoom wil neuken, zou je toch best zorgen voor een andere vorm van anticonceptie. Spiraaltje of hormonale ring kan ook nog. Laat dus het condoom niet weg vooraleer je iets anders in de plaats hebt. Je zal dus even langs de huisarts moeten. Die mag je ouders niet inlichten en heeft de plicht haar/zijn mond te houden. Maar misschien vertel je het beter gewoon thuis, dan hoef je er niet geheimzinnig over te doen. Als je niet wil dat ze weten dat je al neukt, zeg dan dat je de pil neemt voor onregelmatige ongesteldheid, pijn, pukkels, misselijkheid, maandelijks overgeven of wat dan ook. Maar je moet in elk geval even langs de huisarts. Veiligheid eerst.

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Je bent niet vruchtbaar. Maar vrijen zonder condoom kan je wel zwanger maken als je geen pil neemt.

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik weet het niet maar zou echt met je moeder praten en de pil nemen. Dadelijk heb je een baby

    13 jaar
    4 jaren geleden
  • Jij kunt gewoon naar je huisarts om de pil te vragen. Die heeft een zwijgplicht en zal je ouders nooit inlichten. Je probleem is wel de declaratie van de zorgverzekering. Want die zullen je ouders voor jou wel betalen, denk ik, en dan komen ze er toch achter.....
    Zonder anti-conceptie is geen goed idee. Daar ga ik verder dan ook niet op in.
    Blijf maar gwn een condoom gebruiken. Daar hoeven je ouders niets van te weten.

    19 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten