Skip to content
7 reacties
592 weergaves

Maandstonden (vraag voor meisjes)

Kan iemand helpen soms moet ik 4 maandverbandjes op een leggen omdat het bloed zoveel word is dit normaal?

12 jaar
4 jaren geleden

7 Reacties

  • Ok bedankt iedereen

    12 jaar
    4 jaren geleden
  • En zeg het tegen je moeder dat het veel is.

    13 jaar
    4 jaren geleden
  • Ja klopt, pullup broekjes zijn erg veilig. Ze bestaan niet alleen voor kinderen (Drynites tegen bedplassen) maar ook voor grotere meiden en volwassenen. Maar ik heb het gevoel dat veel meiden het een stap te ver vinden. Ik kan jullie echter verzekereren dat ze super absorberend zijn. Ik heb de 'Always Discreet'-broekjes gekocht. Ze lekken zelfs niet als je er (traagjes) een hele plas in doet. Dus ook handig om te dragen als je een tijdje geen toilet kan bereiken, bijvoorbeeld onderweg op reis. Ze kunnen echt wel veel hebben.

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Er zijn er grotere voor de nacht met hoge capaciteit. Misschien kan je die eens proberen? Soms staat het erop: "night" of zo. Maar je kan ze natuurlijk evengoed overdag gebruiken.

    Of een pullup broekje: die zijn er tot +50kg, dat gaat zeker passen. Ik ken nog een meisje dat ze gebruikt voor haar periode, omdat het anders altijd doorlekt. Die blijven beter zitten dan maandverband en ze hebben antilekrandjes. In België overal te vinden in de Kruidvat en in supermarkten: Carrefour, Delhaize, Aldi, Colruyt...

    14 jaar
    4 jaren geleden
  • Bedankt

    12 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik had dat ook de eerste keren dat het veel was.

    13 jaar
    4 jaren geleden
  • Het gebeurt wel vaker dat meiden flink wat bloed verliezen in de eerste paar jaren dat ze ongesteld zijn. Dat kan erg lastig zijn. Maar 4 verbandjes is wel veel. Welke verbandjes zijn dat? Ze kunnen zo te horen niet al te veel hebben. Ik zou in de winkel een beter (groter en/of dikker) soort verband halen dat meer aankan want hier heb je duidelijk wel nood aan. Als je daarbij ook pijn hebt kan je Naproxen nemen (huismerk is prima), dit werkt hier erg goed voor (zelf gemerkt!). Bijkomend voordeel is dat door Naproxen je bloedverlies ook minder wordt.

    En bij je volgend bezoek aan de huisarts dit zeker voorleggen. Schaam je hier niet voor, dokters krijgen deze vragen zowat dagelijks!

    17 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten