Skip to content
7 reacties
623 weergaves

Jongen wil gecommandeert/gechanteert worden

Een jongen stuurde mij laatst een dm op insta en deed eerat super aardig enzo. Maar op een gegeven moment begon hij te praten over dat hij het leuk vond als een meisje bazig over hem deed en hem commandeerde. En hem bedreigde met beschamende foto's online zetten (die hij hierna ook stuurde haha ((denk jongen in een super tuttig soort van galajurkje op hakken en met makeup op)) alleen lijkt het mij opzich wel grappig om dit te doen (en miss kan ik er ook nog wat uithalen??) maar mijn vraag is wat zouden jullie doen?

17 jaar
4 jaren geleden

7 Reacties

  • En wat als de foto's geen beelden van hemzelf zijn, maar van een klasgenoot die hij wil pesten? En wat als die klasgenoot nadien zelfmoord pleegt? Er zijn er zo al veel geweest nadat hun foto's online gingen. Dan heb jij het gedaan.

    Je mag dat alleen doen als je al lang genoeg met iemand samen bent, en alleen persoonlijk, vind ik. Dus alletwee in dezelfde kamer. Maar zeker niet met camera's.

    Nu ja, ik zou het sowieso niet doen, want ik vind dat maar bizar en afstotend. Net als gore porno. Maar ja, ieder zijn smaak.

    14 jaar
    4 jaren geleden
  • Een dergelijk spelletje waarbij de ene de baas speelt over de andere vinden sommige mensen leuk. Je moet elkaar dan wel volledig kunnen vertrouwen. Ik zou het dan ook niet online doen. En chanteren al helemaal niet. Hoe goed het ook in overleg gaat, als je onenigheid krijgt kan het altijd tegen je gebruikt worden. Het lijkt grappig te beginnen maar wie weet waar het heen gaat.

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • Het kan ook dat iemand jou uitdaagt om foto's van een ander openbaar te maken. Dan heb jij het gedaan en ben jij wellicht strafbaar, terwijl de aanstoker mogelijks nooit gevonden wordt.

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • @jongen 15. Hij heeft een galajurk aan (op de fotos)

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Zal niet strafbaar zijn omdat er om gevraagd wordt, maar wel op het randje. Zou er niet in meegaan

    22 jaar
    4 jaren geleden
  • Ken jij die persoon? Ik weet niet hoe je relatie met hem is maar als hij je niet zou mogen op èèn of andere reden, kan hij hierdoor mooi gebruik maken van aangifte tegen bedreiging. Maar aangezien het gaat om een gala jurk, zou ik wel iets te achterdochtig zijn. ;)

    15 jaar
    4 jaren geleden
  • Gerust laten. Niets doen. Bedreigen is strafbaar. Laat je niet vangen. Kan een valstrik zijn.

    17 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten