Skip to content
11 reacties
379 weergaves

Wie ervaring met menstruatiecup?

Hallo, heeft iemand van jullie ervaring met een menstruatiecup? Ik zou het ook wel eens willen proberen maar ik weet er nog niet genoeg over. Welke hebben jullie? Bestaat dat in verschillende maten en hoe weet je eigenlijk de maat van je eigen vagina? Is het makkelijk in te brengen? Lekt er niks langs? Hoe lang duurde het alvorens jullie het helemaal gewoon waren de cup te gebruiken?

17 jaar
4 jaren geleden

11 Reacties

  • TS hier. Lieve mensen van de redactie. Dit hoeft voor mij niet meer. Dus topic mag wat mij betreft gesloten of verwijderd worden, het maakt me niet meer uit. Het voelt inderdaad alsof iemand zich meester over mij wil maken en gaat bepalen wat ik moet doen, zeggen, denken... Spijtig.

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • De simpele eindconclusie van de discussie tussen ons 2: Ik probeer de TS nog te heloen met haar vragen terwijl jij helemaal niets toevoegt.

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • Meisje 19: ik heb de bewoordingen 'snel goedkoop' niet eens gebruikt.

    Wat me vooral stoort is dat jij hier de TS in haar eigen topic met opgestoken vingertje belerend komt toespreken. En beschuldigen van "een geil praatje levend houden". Dat lijkt nergens op. Start je eigen topics als je je als baas wil gedragen.

    Bekijk het maar, ik reageer verder niet meer. Doei.

    21 jaar
    4 jaren geleden
  • Meisje 21; je bent nogal bekerend en cynisch. Je zal er je reden wel voor hebben, neem ik aan. Hoe dan ook overbeug ja daarmee geen kloven. De TS schrijft dat ze nog weinig weet over deze cups. Ze is dus op zoek naar informatie waar ze wat aan heeft. Specifiek geeft ze aan benieuwd te zijn hoe ze de maat bepaalt die voor haar geschikt is. Ik verwijs ze naar een site waar ze dat kan berekenen. Uiteindelijk is een website met informatie ook niets meer of minder dan een samenvatting van een kennisdrager. Jij noemt dat cynisch 'snel goedkoop'. TS geeft äan dat ze er blij mee is en het zeker zal gaan lezen. Het vreemde is alleen dat nog voordat ze dat doet, dezelfde vraag nogmaals stelt. Als ze dar had gedaan nadat ze de webpagina had bezocht had dat me minder verbaasd dan dat het nu deed. Want het antwoord op haar vrraag (waarbij voor mij het 'wat' belangrijker is dan het 'hoe'), wordt haar gepresenteerd, desondanks herhaalt ze haar vraag zonder eerst het antwoord te willen lezen.

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • sry meisje 19 maar ik geef TS gelijk, ze vraagt naar ervaringen. Jij schrijft dat je geen ervaring hebt. Dank je, dat weten we dan ook weer. Vervolgens google je snel even iets en geef je twee URL's door. Nou fijn, dankjewel, maar zo héél erg waardevol was je antwoord nu ook weer niet, want de TS had Google zelf ook wel gevonden. Ze heeft dus alle recht om haar vraag te herhalen, en de sneer die je er in jouw post van 11u54 bovenop doet slaat ook nergens op.

    Meisje 17 ik vroeg het me ook al een tijdje af en volg even mee...

    21 jaar
    4 jaren geleden
  • Hier TS. Sorry, ik moet het nog allemaal lezen. Ik was eigenlijk vooral op zoek naar ervaringen. Als de meerderheid slechte ervaringen heeft, ga ik het niet kopen.

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Zou je me trouwens eens kunnen vertellen wat er zo geil zou kunnen zijn aan een cup?

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Nu snap ik je vraag niet meer. Ik verwijs je naar een site waar je te weten komt welke maat voor jou geschikt is en toch stel je nu dezelfde vraag nog een keer.
    Het gaat je dus niet om het antwoord, maar om het (geile?) praatje levend te houden denk ik dan.....

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • Dankjewel Meisje 19. Ik ga het allemaal lezen.

    Is er iemand die zo'n cup gekocht en gebruikt heeft die mijn vragen kan beantwoorden en ook zeggen of het een goeie of slechte koop was?

    Ik zie bijvoorbeeld bij Kruidvat maat A en maat B staan. Hoe meet ik mijn poenie nu eigenlijk?

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik weet dat er 2 soorten cupjes zijn; wegwerpcupjes en ook herbruikbare cupjes. Ik heb er echter zelf geen ervaring mee en ken verder ook niemand die er ervaring mee heeft. Hier lees je er meer over. Ook staat er iets beschreven over het inbrengen; https://nl.wikipedia.org/wiki/Menstruatiecup

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • nog even.......
    Via deze pagina kun je een vragenlijst doorlopen waardoor je komt te weten welke maat voor jou geschikt is;
    https://cupkiezer.nl/

    19 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten