Skip to content
11 reacties
1482 weergaves

Ik heb nog niets maar moet wel een bikini aan

Hai, als wij naar het strand gaan, hoeven mijn zusjes van 10 en 7 geen bikini aan. Ik vorig jaar ook nog niet. Ik ben net 12, heb nog niets, ben ook nog niet ongesteld maar mijn moeder wil dat ik nu wel een bikini aan doe. Ben niet groter dan mijn zusje van 10. Begrijpen jullie dat????

12 jaar
4 jaren geleden

11 Reacties

  • Dat is niet anders met jongetjes. Van zodra ze uit de pampers zijn - dat merk ik op het strand - moeten ze al een ballenknijper aan. En dat terwijl ze nog niet eens balletjes hebben. Je reinste kindermishandeling.

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • Wij gaan naar het naaktstrand dus dan hoef je sowieso niks aan. Super fijn!

    12 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik loop thuis meestal wel naakt rond als we zwemmen maar in het openbaar draag ik wel liever een bikini. Vraag of dat mag

    13 jaar
    4 jaren geleden
  • Ja er zijn mannen, die borsten van een kindmeisje al waarderen. Als je geen gevaar loopt, zou ik gewoon doen waar ik zin in zou hebben. Wat je goed kunt doen is om de locaties waar je het doet, uit te zoeken. Dan doe je het op andere locaties niet. Als je met een aantal vriendinnen bent gaan jullie allemaal topless?

    15 jaar
    4 jaren geleden
  • Tja, als je nog maar 12 bent moet je naar je ouders luisteren natuurlijk. Ik ben intussen 20 en op het strand loop ik altijd met mijn borsten bloot. Maar mijn ouders hebben me altijd de vrijheid gelaten. Ze hebben me nooit verplicht om een topje te dragen en ik heb dat ook nooit gedaan. Toen op jouw leeftijd mijn tietjes begonnen te groeien,heeft mijn moeder weleens gevraagd of ik geen bikinitopje wilde. Tot mijn 10e liep ik zelfs altijd helemaal naakt op het strand. Daarna ben ik wel zelf een broekje beginnen dragen. Als je een paar jaartjes ouder bent, kan je het je moeder misschien toch duidelijk maken dat je liefst topless blijft lopen. Ik hoop dat het je lukt en dan kan je die vervelende bovenstukjes altijd thuis laten!

    20 jaar
    4 jaren geleden
  • Tja, je begint de puberteit in te komen. Dan is het ook vanzelfsprekend dat je wat volwassener wordt, want nu hoor je gewoon een bikini te dragen die bedekt. Want binnenkort gaar jouw borsten te groeien, en krijg je schaamhaar. Heel leuk als je 5/6 jaar oud bent. Maar wordt je een grote meid. Dus ik snap de keuze van je ouders wel. Jij moet ook een voorbeeld zijn voor je kleinere zusjes, het is niet voor altijd vanzelfsprekend dat je zonder bikini door het leven gaan, op een geven moment moet je er gewoon aan geloven.

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik vind het raar dat je zonder bikini loopt als je 12 bent.

    13 jaar
    4 jaren geleden
  • Met 14 zijn je ouders eindverantwoordelijk. Je mag erover discussiëren maar je dient te luisteren naar de eindbeslissing. Dat mannen/jongens staren vinden veel meisjes juist heel erg leuk. Je moet trots zijn op wat zich bij jou ontwikkelt. De beslissing om wel of niet topless te gaan heeft niets met mannen te maken. Als je topless gaat calculeer je dat in....

    14 jaar
    4 jaren geleden
  • Helaas maar na je 12de kunnen sommige dingen niet meer maar dat is omdat je groeit en volwassen wordt. Nu vind je het vervelend maar later snap je je moeder als je zusjes ouder zijn.

    15 jaar
    4 jaren geleden
  • Zijn je tepels dan nog steeds klein en niet al wat groter? Dan snap ik je moeder wel. Er zijn altijd personen, mannen, die dan gaan staren. En dat is niet leuk.

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • M12, je moeder kijkt denk ik alleen naar leeftijd, en dus denkt ze bij 12 jaar dat je te oud wordt om er half naakt bij te lopen. Of lopen je zusjes helemaal bloot? Ik wil niet het gezag bij jou thuis ondermijnen maar ik vind dat je zelf moet kunnen beslissen of je een bikini draagt of alleen het broekje. Als je dat wilt zou ik er gewoon over proberen te praten. Zelf ga ik alweer een paar jaar topless en mijn moeder vindt het prima.

    18 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten